Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Ja również zaniemówiłam po obejrzeniu zdjęć zrobionych o poranku. W moim wykonaniu były by to ciemne plamy, źle doświetlone lub prześwietlone. Sprzęt owszem musi być odpowiedni, ale technika wykonywania to wyuczona albo talent. Podejrzewam to drugie. Właściwie to Twój ogród Wandziu jest urządzony, nowe nasadzenia, to jak wymiana gadżetów zgodnie ze zmieniającą się modą. Ja mam aparat za 400 zł, to i nauki nie pomogą. U nas dzisiaj chłodny deszczowy dzień. Deszcz padał też całą noc, Jest bardzo potrzebny, niech jeszcze popada. Przesadzania mam troszkę, ale czy zdążę w tym roku, czy znowu odłożę na wiosnę. Dzisiaj dostałam od znajomej w pracy trzy żurawki, wprawdzie bez nazwy ale ładne sadzonki.
Widze duzy nkosz z hostami, czy długo go masz Wandziu, moje kosze szybko się niszczą od wyciekającej wody, mam wyłożone folią
Pozdrawiam Krystyna
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu tak super zrobiłas fotke ,ze widac jak to robił....końcówka to spiralka , a najpierw robi gwiazdeczke.....skrupulatne istotki , jest co podziwiac ;:173
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Róże ze smagliczką są piękne. U mnie się nie sieją chyba chyba nie dojrzewają nasionka.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Podziwiam talent fotograficzny ;:oj i dobre oko do wypatrywania takich chwilowych zjawisk przyrody. Wiem jak to trudno, moje zdjęcia są najczęściej do kitu. Za to syn też widzi takie rzeczy i potrafi je uchwycić. Nad jedną fotką pracuje czasem bardzo długo.
No po prostu piękne, energetyczne. Zapomina się na chwilę że istnieje cały ten bajzel na świecie...
Może człowiek byłby lepszy gdyby wrócił do natury?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę tego deszczu. :oops:
U nas ciepło i słońce, tylko mgły się snują, ale co mi z tego ciepła, skoro cały ogród podlalam we wtorek, a wczoraj już było sucho.
Zdjęcia pajęczyn nie dość, że piękne, ale profesjonalne.
Lubię pajęczyny w jesiennym ogrodzie, jak mienią się w słońcu, staram sie przechodzić inna alejką w ogrodzie, aby je nie zniszczyć.
Róża obficie kwitnie, jak na tą porę i ma nie banalne kwiaty.
Pozdrawiam Cię serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wandziu, no przez Ciebie polubię pająki. :roll: Te zdjęcia są tak piękne, że widać każdą nitkę, pajęczyny rzeczywiście wyglądają, jak serwetki.
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Wandziu, przepięknie wygląda Twój ogród w porannym blasku wschodzącego słońca a pajęcze robótki uchwyciłaś mistrzowsko.
Niestety i te poranne mgły i te pajęczyny to już oznaki końca lata, które tak chciałoby się zatrzymać.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wandziu -zdjęcia przecudnej urody :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te pajęczyny to już takie jesienne... mimo że ogród przecież jeszcze i zielony i kolorowy :)
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Zgodnie dołączam swój zachwyt. Wszystkie Twoje zdjęcia są wspaniałe. Nie wiem czy jesteś samoukiem, czy też skorzystałaś z jakichś nauk.
Nieważne, zdjęcia są fantastyczne, tak jak i obiekty, które się na nich znajdują. ;:215
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Wandziu ja też ruszam ale w Gorce :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..zdjęcia wspaniałe, zrobione po mistrzowsku.
- Pająk to wspaniały architekt pajęczyny potrafi się po niej zgrabnie poruszać. Nie ma możliwości by sam w nią wpadł.Nawet samce w nie nie wpadną. Ale zepsuta pajęczyna jest konsumowana i nie tylko ona. Pająk samiec gdy już przedłuży gatunek...także jest konsumowany. :;230 . U mnie także ich pełno a ja co rusz się na nie nadziewam. Podziwiam te pajęczyny ale pająków.. ;:185
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Witaj Wando ja też uwielbiam snuć się od rana po ogrodzie, patrzeć jak słonko budzi roslinki do życia, jeszcze mokra trawa rosa na płatkach... jakie cudne jest wtedy powietrze :D zdjęcia romatyczne super :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuję za wszystkie odwiedziny i miłe słowa pod adresem jakości zdjęć. Pająki, pajęczyny - taki już jest ten nasz wrzesień.
Krysia pytała mnie o kosz, w którym widać posadzoną hostę. Otóz to jest kosz bez dna. Kupiłam go gdzieś w Polsce na jakimś targu. W nim stoi zwykła donica z hostą. Między ścianku kosza i ścianki donicę chę upchac liście, żeby ocieplić to całe ustrojstwo i zabezpieczyć hostę przed zmarznięciem.

Obrazek

Jeśli myślicie, że mój ogrod jest juź wykończony, to bardzo się mylicie. Postanowiłam wiele w nim zmienić i właśnie przechodzi on małą jesienną rewolucję. Z boku domu robię ścieżkę kamienną w miejscu płyt chodnikowych, które co raz zatapiały się w glebie i zarastała je trawa. Teaz brzegi tej nowej ścieżki obsadzę żurawkami, hostami i miodunkami.
Oto prace w toku...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Witaj Wandziu.Po twoich zdjęciach widać ,że to już jesień,rozchodniki,pajęczyny....Piękna Gemma ;:138 ,a tę ścieżke to ty sama ;:oj ?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”