Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Cześć wszystkim :wit
Dzisiaj miałam dzień ogrodowej laby, głównie podziwiałam pierwsze pączki, podlałam trochę tu i ówdzie...wrzuciłam na luz, a w głowie trawiłam nowe pomysły.. ;:170
Jule, herbatka podana a dzisiaj nawet winko :uszy
Shirall, dzisiaj miałam kolejnych gości - jaszczurkę, która wygrzewała się razem ze mną na tarasie, a po południu..sarenki za oknem! Całę stado, 20-30 sarenek przebiegło nam przed domem do pobliskiego lasu! Niestety nie zdążyłam chwycić za aparat ;:219
Ewuniu, moje narcyze wschodzą, ale do kwitnienia jeszcze chwila. Twoje sasanki powinny nabrać tempa, u mnie od włochatych pączków do kwiatów minął zaledwie tydzień!
Klaryso, witaj ;:196 Miło mi, że ścieżka Ci się podoba, róże już posadzone :tan
Jacku, tulipany rosną u mnie w różnym tempie, w zależności od stanowiska i odmiany, sporo jeszcze w pączkach, inne tylko wypuszczają listki. Bardzo się cieszę z takiej różnorodności, będą długo kwitły ;:138
Justynko, dziękuję! Moje kompozycje wielkanocne zostawiam mamie, jest artystką-florystką :uszy
Ave, daj chwilę tulipankom, moje wyjątkowo przyspieszyły - dzisiaj byłam u sasiadki, a u niej dopiero listeczki. Pomysł na ścieżkę autorski, ale nie zastrzeżony :uszy Póki po sąsiedzku nie powstanie identyczny ogród, to nie mam nic przeciwko ;:333
Elu Cieszę się, że mogę się dzielić moja wiosną w oczekiwaniu na Wasze kwiatuszki :uszy

Podzielę się z Wami efektami wczorajszej pracy, posadzone róże.
Przy samym brzegu rabaty posadzona jest lawenda - 16 krzaczków (ten motyw powtarza się na wszystkich rabatach od tej strony ogrodu) potem 2 Aphrodite i 2 Senteur Royale. W drugim rzędzie, po środku Boule de Neige, a po bokach Louise Odier. Z tyłu, za różami są 4 budleje. Na końcu rabaty widać zapleciony w warkocz pień wisterii, dzięki poszerzeniu rabaty znacznie lepiej komponuje się z całością, nie sądzicie?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przy ławce, od prawej jest Chopin, a na rabacie w tle różności: kilkanaście lili, czosnki, lawenda, ostróżki, hiacynty kalifornijskie, jaskry.. Koło Chopina posadzę clemka Lasurstern i tutaj chcę umieścić kutą kartkę, którą Wam ostatnio pokazywałam - będzie pasować?
W donicy Pastella, a po lewej, koło rowerka, Eden w towarzystwie dwóch powojników - Blue Explosion i Ernest Markham, a poniżej Pomponella. Dla Edenka i clemków tworzy się konstrukcja u kowala - w kształcie..parasola :tan Z tyłu są jeszcze 2 róże history, lawenda, tylipany, frezje, naparstnice.. duża różnorodność, która ma ożywiać rabatę cały sezon, ale wszystkie kolory to odcienie różu, fioletu, błękitu i bieli.
Na drugiej fotce widać też rabaty różane przy ścieżce - na ostatniej 'fali' posadzone piękne sadzonki 7 Heidetraum od niezawodnej Ewy ;:180
Na środkowej rabacie są Aspirine Rose (3), do tego 3 Kenty (White Cover) - tu ponownie dziękuję Ewie ;:196 Ta rabata będzie w bieli przełamanej niesławnym lilakiem Rosee (który ma kwitnąć powtórnie w lecie ;:224 ) i budlejami Blue Chip (5), z którymi czekam, aż minie ryzyko przymrozków, mają spore przyrosty.
Na pierwszej fali są The Fairy (6). Od strony ścieżki na każdej fali będą pasy lawendy (ok. 30).
Obrazek Obrazek

Dzisiejsze sasanki i biały RH z licznymi pakami - dla niego poszerzyłam rabatę ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jej jaszczurkę i sarenki? ;:oj ;:oj
jak przeczytałam Twoją relację to aż dostałam kręćka ;:219 ale bedzie kolorowo i pachnąco! ;:oj
ale zrobiłaś zaś efekt......powalający.....szczęka mi opadła do ziemi i jeszcze jej pozbierać nie mogę :shock: brawo! ;:180 ;:180 no i te latarenki......... :shock:
zaś na Aspirynkę i Boule to zachorowałam........na pewno je sobie kupię, ale najpierw migdałek, lilak, róża Vanilia i Cafe są pierwsze....już się nie mogę doczekać kwietniowej wypłaty..... :heja
ile roduś ma pąków....ale będzie kwitł! ... no moje dostały dziś pić ;:224

no i te hiacynty i tulipki....ojej......ja dziś znalazłam jednego tulipka...ma też pąk już na wierzchu i lada dzień bedzie kwitł! :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany! Ale poszalałaś. Widzę, że idziesz na całość. Już się nie mogę doczekać jak to bedzie wszystko razem wyglądąło.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Och jej, jak pięknie już teraz :shock: . Idziesz całą parą, aż Ci zazdroszczę :D .
Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć te rabaty w pełni kwitnienia ;:65 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit dzięki, niech ci wszystko pięknie rośnie! ;:196
Uwijasz się z robotą, że hej ;:138 ;:138 ;:138
cacane rabatki, jeszcze dwa miesiące i będą pierwsze kwiaty róż i potem lilii. To najpiekniejszy okres w roku ;:167
Aż się nie chce wyjeżdzać na wakacje ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu już u Ciebie jest pięknie a co będzie jak wszystko zakwitnie? Bajka ;:224
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Sie będzie działo... ;:oj ;:172
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Kasiu, ładnie wyszły te ścieżki, jednak serca się już wykręcić nie da :?
Sporo już zrobiłaś tej wiosny, pocieszam się, że mniej się namęczę mając krótszy sezon :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kasiu ;:167 pracuś z Ciebie :wit
Ogród prezentuje się przepięknie ;:138
Wiosna już w pełni zawitała do Twojego ogrodu, nawet tulipany i sasanki już kwitną :D
U mnie dopiero noski powystawiały :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Jej wszystko masz tak uporządkowane :D Ja przyznam,że mnie cięzko zacząć od zera jednak.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Martuś, fajna lista 'zachciewajek' :uszy Rozumiem Cię kochana, mi też się ciągle wydłuża moja lista życzeń ;:170
Jak mój roduś zakwitnie to zapraszam do mnie na kawkę, wiem, że lubisz gdy kwitną ;:168
Margo, ja też chciałabym już zobaczyć kwitnące różyczki..mam nadzieję, że nie będą chorować.. :roll: Boję się, żeby to nie była platoniczna miłość..
Edytko, będę czekać na efekty naszej pracy i dzielić się z Wami postępami ;:108
Ewa, ja właśnie dlatego nigdy nie wyjeżdżam w lecie.. ;:224 Najbardziej lubię wakacje w zimie, w sumie mogłabym wyjechać na wczasy w listopadzie i wrócić w marcu :;230
Annes, nie spodziewam się burzy kwiatów w pierwszym roku, ale będę dosadzać bylinki żeby było wesoło :uszy
Ave Oj będzie się działo ;:215
Elsi, serducho się spokojnie wykręci, nawet dwa :uszy Mam jeszcze 400 metrów trawnika ;:131
Witaj Halinko :wit To dopiero początek, ale już jest co podziwiać :tan Mam nadzieję, że cały sezon będzie kolorowy ;:138
Sara, Nic się nie przejmuj, masz mnóstwo zapału i pomysłów, a to więcej niż można chcieć na początku. Ja czasami ciężko wzdycham do ogrodów na Forum i wiele rzeczy chciałabym mieć u siebie, ale wiem, że nie wszystko od razu da się zrobić. Dasz radę ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Pierwsze tulipany! ;:oj
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pieknie bedzie, pieknie bedzie ;:138
Kasik, tylko uwazaj na Budleje, bo one ogromniaste rosnal i moga Ci rabaty zdominowac - moje 2 poszly juz za plot :twisted:
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu widzę ścieżka obsadzona ;:63 , ale bedzie pięknie jak to wszystko zakwitnie :tan
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Pracowita pszczółka z Ciebie, Kasiu ;:215 . Ja też z niecierpliwością czekam na efekty, bo widok kwitnących róż na pewno będzie imponujący ;:3
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”