Dzisiaj miałam dzień ogrodowej laby, głównie podziwiałam pierwsze pączki, podlałam trochę tu i ówdzie...wrzuciłam na luz, a w głowie trawiłam nowe pomysły..

Jule, herbatka podana a dzisiaj nawet winko

Shirall, dzisiaj miałam kolejnych gości - jaszczurkę, która wygrzewała się razem ze mną na tarasie, a po południu..sarenki za oknem! Całę stado, 20-30 sarenek przebiegło nam przed domem do pobliskiego lasu! Niestety nie zdążyłam chwycić za aparat

Ewuniu, moje narcyze wschodzą, ale do kwitnienia jeszcze chwila. Twoje sasanki powinny nabrać tempa, u mnie od włochatych pączków do kwiatów minął zaledwie tydzień!
Klaryso, witaj

Jacku, tulipany rosną u mnie w różnym tempie, w zależności od stanowiska i odmiany, sporo jeszcze w pączkach, inne tylko wypuszczają listki. Bardzo się cieszę z takiej różnorodności, będą długo kwitły

Justynko, dziękuję! Moje kompozycje wielkanocne zostawiam mamie, jest artystką-florystką

Ave, daj chwilę tulipankom, moje wyjątkowo przyspieszyły - dzisiaj byłam u sasiadki, a u niej dopiero listeczki. Pomysł na ścieżkę autorski, ale nie zastrzeżony

Elu Cieszę się, że mogę się dzielić moja wiosną w oczekiwaniu na Wasze kwiatuszki

Podzielę się z Wami efektami wczorajszej pracy, posadzone róże.
Przy samym brzegu rabaty posadzona jest lawenda - 16 krzaczków (ten motyw powtarza się na wszystkich rabatach od tej strony ogrodu) potem 2 Aphrodite i 2 Senteur Royale. W drugim rzędzie, po środku Boule de Neige, a po bokach Louise Odier. Z tyłu, za różami są 4 budleje. Na końcu rabaty widać zapleciony w warkocz pień wisterii, dzięki poszerzeniu rabaty znacznie lepiej komponuje się z całością, nie sądzicie?

Przy ławce, od prawej jest Chopin, a na rabacie w tle różności: kilkanaście lili, czosnki, lawenda, ostróżki, hiacynty kalifornijskie, jaskry.. Koło Chopina posadzę clemka Lasurstern i tutaj chcę umieścić kutą kartkę, którą Wam ostatnio pokazywałam - będzie pasować?
W donicy Pastella, a po lewej, koło rowerka, Eden w towarzystwie dwóch powojników - Blue Explosion i Ernest Markham, a poniżej Pomponella. Dla Edenka i clemków tworzy się konstrukcja u kowala - w kształcie..parasola

Na drugiej fotce widać też rabaty różane przy ścieżce - na ostatniej 'fali' posadzone piękne sadzonki 7 Heidetraum od niezawodnej Ewy

Na środkowej rabacie są Aspirine Rose (3), do tego 3 Kenty (White Cover) - tu ponownie dziękuję Ewie

Na pierwszej fali są The Fairy (6). Od strony ścieżki na każdej fali będą pasy lawendy (ok. 30).

Dzisiejsze sasanki i biały RH z licznymi pakami - dla niego poszerzyłam rabatę