Kolorowy ogród Geni -Cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gieniu
u mnie najgorzej jest z morelami,od nadmiaru wody pękają a kwiatki sie zregenerują :lol: U Oli taki straszny grad padał a teraz nawet śladu nie ma.
Mój floks niebieski z cebul tez zakwitł identycznie jak Twój .Jest fioletowy z różowym środkiem :( Podrasowali fotkę i ludzi nabierają :( Z orlikiem też się nacięłam miał być biało-czerwony a zakwitł bordowy
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Gieniu pozdrawiam Cię kwitnąco ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj wieczorową porą siostra...
jeszcze nie ochłonąłem po powrocie swoim....a u Ciebie znów takie piękności.....
tylko te deszcze i nawałnice nie potrzebne.....
Ja nie pamiętam tak burzowego roku....
Piękny ten niebieski flox z fioletem i jasnym środeczkiem :wink:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Hmmm, ale nabrali z floksem... On rzeczywiście nawet nie leżał koło niebieskiego :evil: ...
Mam podobnego floksa jak Ty - fioletowego z białym środkiem - jest chyba najwdzięczniejszy.
x_P-42

Post »

e-genia pisze:Grażynko od jutra już będzie gdzie stawiać stopy ,byłam oszacować straty w ogrodzie wygląda okropnie wszystko po przewracane ,róże w okropnym stanie ,płakać się chce .
Gieniu droga ! Wiem , co przezywasz, bo ja to przezywałam z miesiąc temu.Wiatr, deszcz i grad zrujnowały mi w tym roku ogród dwukrotnie.Nie wiem, czy widziałaś np zdjęcia moich funkii - wyglądały tak, jakby jakiś szalony fryzjer pociachał je nożyczkami :(
Ale teraz hosty wypuściły już nowe liście i choć nie wyglądają na tyle pięknie, aby zamieścić choć jedno ładne zdjęcie, to są i rosną .Inne kwiaty też wypuszczają listki, choć wiele z nich musiałam bardzo mocno przyciąć. Kilku roślin - fakt- nie zdołałam uratować, nie dowiem się także, jak wyglądać miały kwiaty moich nowych liliowców, ale co tam...Jakoś to będzie.Więc nie martw się, będzie dobrze, choć póki co będziesz zerkać na swoje roślinki ze smutkiem .
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę, aby wszystko wróciło do normy :) :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

BOżENA1542 pisze:Gieniu
u mnie najgorzej jest z morelami,od nadmiaru wody pękają a kwiatki sie zregenerują :lol: U Oli taki straszny grad padał a teraz nawet śladu nie ma.
Mój floks niebieski z cebul tez zakwitł identycznie jak Twój .Jest fioletowy z różowym środkiem :( Podrasowali fotkę i ludzi nabierają :( Z orlikiem też się nacięłam miał być biało-czerwony a zakwitł bordowy
Bożenko mnie nabrali też z nachyłkami zamiast kremowego przysłali żółty . a żółte od lat dzielę i wydaję ,jak do tej pory z liliowców jestem zadowolona choć połowa nie zakwitnie ale te które zakwitły poza 2 były takie jak zamówiłam .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu Grzesiu ,Asiu i Polu witajcie
Deszczu w tym roku dostatek szkód też ale co zrobić trzeba pogodzić się z tym i iść do przodu za bardzo nie przejmować się bo i tak nic nie zmienimy.
A co do floksa z cebul to wyląduje w kompostowniku .
Mnie się podobają Asiu wszystkie które mam kolorki floksów a jest ich troszkę ,tylko mam pod drzewami i słabo kwitną a miejsca na nie gdzie indziej nie mam .

Polu witaj cieszę się że odwiedziłaś mój ogród zapraszam częściej . Masz rację nie ma innego wyjścia tylko ratować co się da ,a co nie to trudno.
Genia
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

e-genia pisze:Perukowca mi nie żal bo i tak miałam go wyciąć a wsadzić takiego jak Grzesiu ma .

Genia
To samo z floksem z cebul.

Powinnaś mieć zakaz wstępu na forum bo chcesz takie piękne roślinki wywalać :;230 :;230 :;230
Przez te zdjęcia u innych sama miewam zachciewanki...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu to postaraj się o zakaz bycia na forum a dla mnie .ha,ha,ha
Floksa jak chcesz mogę Wysłać .
Perukowca się nie da bo to już duży okaz .A mam jeszcze jeden taki sam on zostanie .

Nie mogę trzymać czegoś co mi się nie podoba ,muszę mieć miejsce na piękności ,oczywiście dla mnie piękności niekoniecznie muszą podobać się innym .
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu śliczne floksy, i następna kolekcja :D Jestem pełna podziwu, że znajdujesz miejsce dla tylu wspaniałych roślin :D Nie bez powodu Twój ogród jest tak niesamowicie kolorowy i piękny :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko teraz tylko została mi eliminacja powtarzających się roślin i eliminowanie mniej
atrakcyjnych nie mam innego sposobu .
Zresztą każdy skrawek ogrodu obsadzony .
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Gieniu - mam 3 rodzaje różowych floksów i sama wydaję :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i sama widzisz ,ja w tym roku kilka kęp wydałam Ani -kubanki .
Myślę że ładnych ciemno różowych ,białych i chyba fioletowe może nawet pomarańczowe nie kwitły więc dokładnie nie wiem będzie wiadomo jak Ani zakwitną .
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Geniu szkoda ,że ta pogoda tak zniszczyła Ci ogród :cry:
Liljowce masz niesamowite :shock:
Z przepisu na nalewkę z wiśni i ja skorzystałam.Jestem w trakcie robienia nalewek z porzeczki ,wiśni i ratafii z truskawek .Na zimę będzie jak znalazł.Od jutra ponoć upały.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Gieniu, piękne masz floksy. Ja kupiłem 5 kolorów, tylko jedna mi zdechła i nie wiem jaka. Wczoraj wziąłem się za wykopywanie starych krzewów. Zmęczyłem się jak nie wiem co. Miały one po około 17 lat i korzenie grube i długie. Ale w końcu mi się udało. Teraz tylko zostało mi przygotowanie podłoża pod nowe nasadzenia. Dzisiaj mi nie wyjdzie ponieważ właśnie jestem w pracy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”