Aguś, nie ruszaj sadzoneczek jeszcze

niech sobie rosną i nabierają krzepy

Podeślesz bliżej jesieni, absolutnie nie ma pośpiechu
Basieńko kocham jaśmin, jak i wszystkie inne zapachowce

I dlatego posadziłam go przy huśtawce, żeby móc upajać się zapachem

A co do paproci, cóż.... na początku był to efekt faktycznie zamierzony, wtedy, gdy hosty były jeszcze małe, ale rozrosły się jak szalone, włażą na siebie , rosną w ścisku

i absolutnie nie pozostawiają miejsca dla paproci, które przeniosłam w inne miejsce, ale nie mogę ich dokładnie usunąć, wystarczy, że pozostaje minimalny korzonek i odrastają
Reniu dziękuję

Hosty faktycznie rozrastają się w piorunującym tempie
Iduś ja też bardzo lubię portrety roślin

Ale prawdziwym powodem, że pokazuję iryski w zbliżeniu jest to, że wstyd mi pokazać większe ujęcie irysowej rabaty

Teraz po deszczach tak zarosła zielskiem

a ja na razie nie mam czasu wyjść i go wyrwać

Z powodu obecnego urwania głowy tylko na chwilę mogę wpadać na forum
Zenku 
mój dyptan jest skromniusi, tylko 3 gałązki, tak jak kiedyś u Ciebie pisałam rośnie w bardzo złym miejscu i koniecznie muszę go przesadzić. I tak zdziwiłam się że postanowił zakwitnąć. Twój to wspaniałe rozrośnięte i dorodne cudo

U mnie też paskudna pogoda, dziś jakoś trochę się przejaśniło już cały czas nie pada, ale jest zdecydowanie chłodno
Marcinie dziękuję

Już nie mogę doczekać się tego jaśminowego zapachu

oby tylko pogoda się poprawiła, żeby można było się nim cieszyć
Grażynko dziękuję

Silne wiatry trochę mi liliowca wyłożyły i niestety nie prezentuje się tak pięknie jak powinien
Magduś krzewuszkę mam 3-ci rok, rośnie na kwaśnej rabacie z iglakami , azaliami i rh, i świetnie się tu czuję, kwitnie jak szalona, jest obsypana kwiatami, aż nie mogę się powstrzymać, żeby wciąz jej nie robić zdjęć

A nazwy odmiany niestety, ale tradycyjnie nie znam
Witaj
Elu 
dziękuję

Pogoda faktycznie nie najlepsza

dzisiaj jakoś troszkę się wypogodziło, przynajmniej cały czas nie pada. Ja niestety nie mogę nawet wykorzystać złej pogody na posiedzenie na forum, wpadam na chwilkę z doskoku odpisać na posty, lub wrzucić trochę zdjęć

Troszkę spraw mi się nawarstwiło

Ale zawsze każdego dnia choć chwilkę staram się znaleźć na forum
Izuś dziękuję

ale mój ogródek jest taki trochę naturalistyczny

Żadnych tam perełek, takie sobie zwykłe roślinki, kamień i drewno, ale taki właśnie kocham i w nim się najlepiej czuję

Chociaż uwielbiam ogrodowe perełki, zachwycam się nimi w innych ogródkach