Familokowego sezon 2020

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego sezon 2020

Post »

JAKUCH pisze:Chrońcie sie kochani przed tym wirusem, bo to zagłada społeczeństwa
Masz rację Jadziu, my już po pierwszym szczepieniu, za 4 tyg. będziemy mieli drugą dawkę. Na szczęście nas choroba ominęła i z całego serca ci współczujemy tego 2 tyg. odizolowania, bo wiemy od znajomych i rodziny, że żadnej ściemy w tej chorobie ma :(
Jakże musiałaś tęsknić za ogrodem -żeby chociaż okna na niego wychodziły :wink:
Ale to już historia - teraz widzimy twoje piękne zdjęcia.
Pozdrawiamy i zdrówka życzymy.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj sobie odpuściłam ogródek . Byłam tylko wyrzucić obierki na kompostownik .Na siedzenie zbyt chłodno ,bo jakoś słonko schowało się za chmury Przydałoby się porządne podlewanie z nieba, bo suchutko okropnie, a różaneczniki gdyby dostały wody i parę promyków rozszalałyby sie na dobre ;:167 Uwielbiam ten widok. Witam serdecznie miłych gości ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU ja dziękuję Bogu ,że obeszło się bez szpitala bo to cholerstwo niemożliwe .Dobrze ,że Was to ominęło też liczyłam na to że mnie to nie dotknie.Cóż stało się inaczej mojego brata jeszcze bardziej to dotknęło z tego co mi mówił,bo miał zawalone płuca ,a ja dopiero przed badaniami ,więc sie dopiero okaże .Jednak szybko sie męczę więc chyba też coś będzie tam siedziało ;:131

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU ten to zawsze kwitnie najszybciej z różaneczników. Cóż śnieżny kwiecień wiadomo że był :) U sąsiada też kwitną drzewa owocowe, oby nie było przymrozków, bo w ubiegłym roku miał tylko parę wiśni aż sie wściekał, a ma sporo tych drzew .Oczywiście na nalewki :wink: Dziennie obserwuję jak sikorki urzędują w tej cudnie kwitnącej śliwie ozdobnej .Ona ma na jesieni malutkie owocki. Zdróweczka ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego dzionka życzę wszystkim i zdróweczka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu witam cieplutko i pozdrawiam.
Lubię wpaść do Ciebie choć na chwilkę aby być na bieżąco. Do sezonu jeszcze troszkę wiec powoli wróci kondycja i będziesz biegać wśród rabatek aby wszystkiemu się przyjrzeć :)
Nas szczęśliwie ominęła pandemia ale bardzo dbaliśmy o siebie i ograniczaliśmy wyjścia.
Wreszcie astma zelżała bo jakoś tej wiosny długo trzymało sie zaostrzenie więc szybciutko zapisałam się na szczepienie i jutro idę.
Mąż już po więc majowy weekend będziemy odpoczywać. Na działce sucho wiec niewiele zrobione i ... dzisiejszy deszcz bardzo mnie ucieszył.
Odpoczywaj i dbaj o siebie.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu Twoje zdjęcia są perfekcyjne, a kwitnące roślinki na nich miód na serce ;:215
Ja żebym nie wiem jak się starała to i tak nigdy nie zrobię dobrego zdjęcia ;:145
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, przynajmniej na razie nie próbuj nawet bujać się tak szybko jak bujanka, bo za nią niewielu nadąży, a Ty w tej chwili potrzebujesz spokojnej regeneracji sił. Daj sobie odpocząć, ogród nie zając, robota w nim tak samo, wszystko na Ciebie poczeka. Rączki świerzbią, rozumiem to doskonale, ale tego się nie przeskoczy ;:196
Widać, że ogródeczek nie tylko sobie radzi, ale i zaskakuje nowymi kwitnieniami ;:oj Złotlin, różanecznik czy Pamelka, dają dowód, że wszystko idzie swoim torem nie oglądając się na innych ;:63 Na widok ziarnopłonu dostaję gęsiej skórki, to dziadostwo jest trudne do wyplewienia. Mimo mojej ubiegłorocznej walki z nim, ciągle go znajduję na rabacie. A miał być cudnym kaczeńcem ;:306
Wracaj pomaleńku do zdrowia, hartuj się i nabieraj siłObrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Cześć Jadziu na skalniaczku widzę podpisane ładnie roślinki jak to robisz żeby na zdjęcie nałożyć taki podpis,sorki muszę wam zawracać głowę bo nie mam nikogo w pobliżu.Jeśli chodzi o ziarnopłon to też mam go wszędzie i dopiero teraz słyszę że to tak się nazywa,a z początku to nigdy nie wiem czy to on czy młode białe fiołki,zostawiam a jak się pokazuje pierwszy kwiatek to już mam pełne ręce roboty ;:124 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wieczorową porą. Zbliża się długi weekend majowy, a pogoda ma się pochrzanić, a dzisiaj było tak cieplutko ;:167 ;:167 tylko przydałby się deszcz, bo to co spadło wczoraj to jakby ksiądz kropidłem pokropił .Tylko ślimakom spodobało się te parę kropelek, bo wyległy dość gromadnie.Nawet oślizłe się już pokazały :evil: .Cieszę sie bo sadzone jesienią tulipany pięknie zakwitną, bo do starych już mi się dobrały ślimory ;:222

Obrazek

Obrazek

JOLU ja wszystkie fotki zmniejszam ,obrabiam i podpisuję w Photo scape. Nie wiem czy chciałoby Ci się tak bawić ja mam na to czas .Lubię się bawić fotkami czasem lekko je retuszuję dodając ostrości,kadrując czy przyciemniając. Ochhh u mnie w ogródku tego ziarnopłonu też multum, chociaż wciąż próbuję go redukować już w tej chwili zanim zakwitnie.Zdróweczka i cudnej weekendowej pogody ;:196

Obrazek

Obrazek

IWONKO jestem usidlona i nic nie poradzę .Z wściekłością patrzę na rosnącą trawę w kamyczkach czy na ścieżkach .To taka wredna trawa niziutka i zaraz ta cholera kwitnie, to samo inny chwast też kwitnie na biało takie malusie kępki sieje sie jak głupi.Do te mrówki rozgrzebują zimowe kopce i ruszają w tango na liście róż roznosząc mszyce ;:222 No czyli zaczyna się normalny sezon utrapień ,ale i radości z kwiecie.:;230 Dzisiaj znów przycinałam róże wciąż pokazują się odmrożenia, a znając życie to takie plamy w sezonie staną sie bezproduktywnymi łodygami .Lepiej teraz to zrobić.Dziękuję za życzenia, bo ich nigdy za dużo a ja życzę Ci udanej majówki ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

HALINKO teraz rzeczywiście są dużo lepsze ,ale to jeszcze nie to .Twoje fotki też są ładne każdy robi jak potrafi najlepiej ,wiec sie nie martw ;:196 Zdróweczka i Tobie życzę dużo ,dużo ;:196

Obrazek

Obrazek

KRYSIU dobrze ze pandemia ominęła Was szerokim łukiem .Niestety na Śląsku zaszalała sobie nie na żarty i zebrała żniwo.U nas tyle deszczu spadło jakby kropidłem pokropiło ;:222 a jest okropnie sucho .Ja dopiero muszę się dowiedzieć w sprawie szczepień i czekam na badania po chorobie. Po weekendzie się zgłoszę do lekarza

Obrazek

różanecznik Cheer

Obrazek

Źyczę wszystkim miłego wieczoru i spędzenia majówki na łonie natury. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję za życzenia i Tobie również tego życzę ;:3 ;:168
Wczoraj u mnie było podobnie.Około 9-tej spryskałam bukszpany przeciwko ćmie i zaraz zaczęło padać na tyle, że spłukało oprysk. ;:145, ale od 11-tej było słonecznie i ciepło do końca dnia.Wczorajsza noc też była bardzo ciepła,a dzisiaj już tylko 0,5 stopnia na plusie.
Rododendrony olbrzymie i lada chwila pąki zamienią się w cudowne kwiatostany ;:333 a ostatnie zdjęcie na szóstkę z plusem ;:215 ;:215
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, cudne te fotki z 27 kwietnia. Piękne!
Ogródek miło zaskoczył po Twoim powrocie do zdrowia. I super! Tak miało być.
Teraz jeszcze kilka zimnych nocy i nadchodzi ciepełko. ;:215
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leje, wieje ,zimno, a wiatr że mało głowy nie urwie.Tylko ślimory mają raj gromadnie się zbierają różne różniste z domkami i bezdomne w jednej bandzie.Obżarły mi już dwie łodygi piwonii ,dobrały sie do soczystych młodych listków przylaszczki,liście tulipanów,liliowców też padają ich łupem ;:222 .Tyle ropuch było gdzie teraz wszystkie zniknęły.Gdy otwarłam wieko kompostownika to na pokrywie jeden obok drugiego też różnych maści ;:145 ;:145 Już mi się odechciewa, wczoraj parę razy obeszłam ogródek dzisiaj to samo i wciąż ich pełno ;:145 .Dzisiaj pół 3 L wiaderka wyrzuciłam do śmietnika za jednym zbieraniem ;:222

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 tak ogródek miło mnie zaskoczył. Kwitnące wielkie kępy kokoryczy dają efekt .Teraz przyszedł czas na tulipany i narcyzy to zjawiły się deszcze i zimno .Dobrze ze są dopiero w fazie lekkiego rozchylania płatków to może nic im nie będzie. Dziękuję za pochwałę fotek i zdróweczka kochana ;:196

Obrazek

Obrazek

HALINKO po dzisiejszych deszczach z pewnością dostaną skrzydeł i rozwiną swoje kwiaty .W tym roku praktycznie mniej więcej w tym samym czasie będą kwitnąć .Ten trzeci zakwitnie razem z azaliami. Uwielbiam ten widok mogę dziennie im robić fotki wszystkim razem i każdemu z osobna ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Źyczę wszystkim odwiedzającym udanej majówki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Jadziu
Piękne te Twoje zdjęcia jak zwykle. ;:138
Szczególnie te z ptaszkami. :tan
Wracaj szybciutko do zdrowia ale nadmiernie się nie forsuj. ;:108
Różaneczniki u Ciebie już piękne pączki pokazują, u mnie nadal śpią.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu tulipanki skąpane deszczem, ale i tak wyglądają ;:138 ;:138
Moje rodki nawet myślą o kwitnieniu, może dopiero w czerwcu się ruszą ;:306 Tegoroczne nabytki mają dość duże pąki to mam nadzieję, że szybciej zakwitną. Dostałam w zeszłym tygodniu trzy następne, ale Królową Jadwigę musiałam odesłać,bo była bardzo oskubana z liści i z widoczną chorobą grzybową ;:223
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 pogody ;:196 ;:196
Pozdrawiam Halina
Clio1
50p
50p
Od: 20 kwie 2021, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pani Jadzia piękny ten Pani wiosenny ogród, taki kolorowy. Pomimo deszczu miło patrzeć jak wszystko budzi się do życia. A z choróbskiem nie ma żartów. Przechodziłam to w lutym i dopiero teraz mogę się szczepić. Na szczęście miałam wybór szczepionki i w poniedziałek będę miała podaną pierwszą dawkę. Przed wakacjami uda się przyjąć drugą. Mam nadzieję, że skończy się to wszystko i zaczniemy żyć normalnie. Pozdrawiam serdecznie.
U mnie... Sylwia
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Pięknie udało się Tobie uwiecznić ptaszki na kwitnącym drzewie i obżerającego się bączka na kokoryczy. ;:196
Tulipany zapowiadają się pięknie. :D
Wieści o ślimakach nie są pokrzepiające.
A co będzie ,jak się ociepli :?:
Żabki mało wychodzą jeszcze bo zimno ,ale na pewno będą.
Jadziu dużo zdrówka życzę ;:168
I nie lekceważ proszę żadnych podejrzanych objawów pozostałości.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości bardzo serdecznie w ten uroczysty dzień pamiątki uchwalenia Konstytucji 3 Maja ;:196 Szkoda że nie mam biało czerwonego kontrastu w ogródku ,bo byłby odpowiedni w dniu dzisiejszym .Pogoda dzisiaj o wiele lepsza rano po obchodzie znów pół reklamóweczki nazbieranych gadów poszło do kontenera. Potem po południu już tylko jakieś pojedyncze okazy znalazłam ,ale pochowały się przed słonkiem .Mile spędziłam dzień w otoczeniu kwiatów i śpiewu ptaszków.Dzisiaj bez nowych zdjęć .

Obrazek

Obrazek

AGUSIU nic ponad miarę wszystko w granicach rozsądku bo wiem czym to może grozić .Teraz mam taką pomagajkę :wink: do zbierania ślimorów takie szczypce, więc nie muszę sie tyle schylać. Naciskam łapię delikwenta w szczypce i do worka .Z dnia na dzień jest lepiej z czego niezmiernie sie cieszę.Dziękuję za życzenia i odwzajemniam, bo dobrych życzeń nigdy zbyt wiele;:196

sąsiadowy pigwowiec

Obrazek

Obrazek

CLIO1 może zechciałabyś sie nam przedstawić :) Ja jestem Jadzia nie żadna pani ,bo tu na Forum wszyscy niezależnie od wieku mówimy sobie po imieniu lub nickiem. Dziękuję Ci serdecznie za życzenia zdrowia Tobie również je podsyłam ;:196 .Wiem jak to z tą chorobą jest dopiero teraz zaczynam dochodzić do siebie, bo z dnia na dzień jest lepiej ,ale czułam się fatalnie

Obrazek

Obrazek

HALINKO niech tylko się ociepli to w mig wydadzą kwiaty bo mokro jest Widzę że też zbierasz serie królewską .Szkoda że nie mam miejsca na więcej różaneczników Niech tylko zakwitną obficie te które mam jeden z pewnością nie zakwitnie przesadzany jesienią, bo ma malusie pąki to raczej liściaste ,jednak liczę na niego w przyszłym roku kurcze zawsze zapominam jak sie zwie ma cudowne bordowe kwiaty .Z początku posadziłam go w nieodpowiednim miejscu przy powojniku terroryście i cofał sie ,aż wreszcie dorosłam do tego żeby zrobić mu porządną miejscówkę wśród współbraci wraz z azalią Anna ta również chyba nie zakwitnie i muszę chyba dać jej coś p /grzybowego bo ma plamy na listkach :wink:

Obrazek

Obrazek

EWUNIU dziękuję za pochwałę fotek cieszy mnie to bo po chorobie nawet porządnych fotek nie umiałam zrobić.Teraz jest o wiele lepiej .Wracam do zdrowia tak szybko jak to możliwe, już tak szybko sie nie meczę, płuca lepiej działają .Każdy dzień to wielka poprawa ;:196 bo więcej przebywam na powietrzu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Źyczę wszystkim mile spędzonego świątecznego popołudnia.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”