Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Grzybowe zbiory imponujące ;:oj Chyba długo będziemy je wspominać, bo taki wysyp grzybów nie zdarza się często.
Jak widać, Twoja działka skutecznie broni się przed szarzyzną ;:63 Chyba na szczęście przymrozek nie dotarł w Twoje rejony i dzięki temu możesz się cieszyć pięknymi kolorami, prawdziwej złotej jesieni.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, cytuję: "Kwitnień mało..." to Twoje słowa ;:7 , a moje: wcale nie mało, działka kolorowa, pięknie się prezentuje. ;:138 ;:138 Nie narzekaj więc, kobitko kochana ;:14 , tylko się ciesz :tan , bo zimą już tak ślicznie nie będzie. ;:108
Grzybowy urodzaj tej jesieni zaiste wyjątkowy i to w całym kraju. ;:215 Nikt nie zostanie bez grzybków na wigilię. ;:333
Cieszę się, że rączka wraca do pełnej sprawności. ;:63 Zdrówka życzę ;:167 ;:167 i słoneczka. ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, prezenterka piękna to i prawdziwek dorodny ;:215 a koszyki wypełnione po brzegi. ;:433 ;:433
Ogród ciepłymi barwami się pyszni, mnóstwo jeszcze kwiatów Ci kwitnie a trawy prezentują się wspaniale. ;:138 ;:63
Udanego weekendu i owocnych spacerów po lesie. ;:3 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7
działeczka twa to czyste piękno ;:180
Bedzie dla mnie niedoścignionym wzorem ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit
Nie wyrabiam z czasem ostatnio, chcę dużo zrobić, nie dużo mogę, a jeszcze grzybobranie kolejne zaliczone ;:oj , uwielbiam łazić po lesie i zbierać grzybki, gorzej z przerabianiem ich ;:108 ale chyba już mi starczy ;:108 Działeczka jeszcze cieszy mnie kolorami i oby jak najdłużej tak było. Rączka czeka jeszcze na tomografię a potem na rehabilitację, jednak to nie koniec kłopotów, bo jak upadłam to i kolanko uszkodziłam, długo boli więc pokazałam je lekarzowi, no i usg musimy zrobić, bo chyba łękotka ;:145 , musze wyrobic sie z cięższymi pracami jesienią, bo nie wiem jak wiosna u mnie wyglądać będzie ;:185
Wszystkim życzę cudnej niedzieli i wspaniałego nowego tygodnia, ja jutro mykam do pracy, ale po niedzieli wiecej wolnego, oby pogoda dopisała.
Kasiu miło mi gościć Ciebie ;:196 , zapraszam.
Stasiu bardzo owocne te nasze spacery po lesie, uwielbiam je, a prezenterka to koleżanka z którą byliśmy na grzybkach, prawdziwek wspólny, ale wysuszony i podzielony ;:306 choć było ich wiecej, ale ten jedyny taki dorodny.
Lucynko no masz rację jak nie wiem ;:306 , ale przez chwilę nie było kolorowo dopiero jak zaczęło się czerwienic wino zrobiło sie pięknie. Msz racje co do grzybków, urodzaj jak dawno nie było, to cieszy ;:215
Iwonko tak, u nas gdzieś na otwartych przestrzeniach przymroziło troszkę, nie dużo, ale u mnie działka tak zarosnięta, że mrozek nie miał szans sie przebic chyba no i szczęście, że tak, bo Dzięki temu cieszę się jeszcze kolorami :tan
Jadziu u nas tylko raz w roku własnie jesienią stawiają kontener na tydzień, trzeba się spieszyć żeby nie zostać z zielskiem do wiosny, kompostowniki już zapełnione więc reszta do kontenera idzie ;:108 Jadziu czy Ty ścinasz róże teraz?
Aniu tak to juka, ja ja sama prowadzę tak, palmę z niej zrobię ;:306 , ale podoba mi się, pod krokusami to chyba cassia, ja chowam na zime do domu.
Marysiu mimo, że dość ciepło u nas to jednak drzewa już pogubiły liście, wczoraj u nas była dość mocna burza, silny wiatr i mocny deszcz, więc dzisiaj ulice zasłane liśćmi okropnie, a tak pięknie i kolorowo było jeszcze nie dawno, mrozek lekki był, ale moją działeczkę szczęśliwie ominął, pozdrawiam Marysiu serdecznie ;:196
Maryniu Ty potrafisz zobaczyć w roślinie to co najpiękniejsze, a potem my to widzimy, więc rób zdjęcia, a my będziemy podziwiać je ;:215

Więcej na grzyby do lasu nie pojadę, słoików mi brakuje ;:306 , jedną wielką dynię przerobiłam dzisiaj, jeszcze jedna mniejsza została. Grzybków starczy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Niesamowite ilości grzybów Iwonko u Ciebie ;:138 ..nigdy takowych na żywo w życiu nie widziałam! :shock: :shock: :shock: U nas pewnie tyle grzybów nie ma.. dość sucho jest.Ja nie zbieram choć lubię grzybobrania jakoś nie mam okazji a sama się nie wybieram.Kupiłam trochu na ryneczku i Święta jako tako w grzyby mam zaopatrzone.Ale chodzenia po lesie zazdroszczę! :oops:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko ale takich jak trzymasz w ręce mogłoby by się kilka znaleźć, bo one nie do słoika tylko do suszenia ;:333
Ja też nie biegam już po okolicznych lasach, bo grzybków mam dość...wszelki nadmiar jest niewskazany :;230 Lasy były w tym roku dla nas hojne. Nikt w te święta nie będzie oszczędzał na potrawach z grzybami. ;:333
U mnie też liście spadają za chwilę i z okna zobaczę pola. W prognozach widzę piękną jesień aż do listopada, a potem też nie najgorzej. Czytam, że już do pracy czyli ręka wyleczona! Pozdrawiam! ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, u mnie jak na razie dziurawiec barwierski się nie wysiewa, ale patrzę patrzę i wyglądam kolejnych sadzoneczek. Uwielbiam go. Ale ten mój dość szybko ma czarne owoce. Ale i tak jest ozdobą nawet zimą. ;:167
Grzybów, że hoho.
Dawnymi laty moi rodzice jeździli w Twoje strony na grzyby, przywozili mnóstwo. To były całe akcje wielorodzinne. Przywożono już grzybki przerobione i w słoiczkach także własne powidła śliwkowe. Miło się wspomina takie czasy. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Plan na dzisiaj wykonany :tan , kontener przyjechał i od razu dosłownie został zapełniony, wszyscy czekali w gotowości na jego przyjazd, ja też oczywiście ;:306 , było dosłowie do biegu, gotowi, start! ale mam już z głowy sporo zielska, a kompostownik jutro sobie przerzucę i wyrównam i może czekać na wiosnę ;:215 , oczyściłam jeszcze domek z wina, bo już zgubiło te piękne czerwone liście i jakoś prace posuwają się do przodu :tan
Maryniu i u nas nie często taki wysyp jest, ale w tym roku to jak Marysia mówi, na pewno u nas nikt nie zostanie bez grzybów na święta, no chyba, że jakiś leniuch. Teraz to już tylko same spacery po lesie, no chyba że jakiś skarb w postaci prawdziwka się trafi ;:108
Marysiu u nas prawdziweczki tylko suszymy. Rączka jeszcze pobolewa, ale nie chciałam już dłużej na zwolnieniu siedzieć, ja nie lubie siedzieć i nic nie robić, na działkę też bym nie bardzo mogła wtedy jeździć ;:108 , teraz to już tylko same spacery po lesie, no chyba że jakiś skarb w postaci prawdziwka sie trafi ;:108
Beatko są u nas piękne lasy grzybowe, ale ja jak dzieci były małe co roku jeżdziłam na Mazury i właśnie z tamtąd przywoziłam już zawekowane albo ususzone ;:173
Dziurawiec na starej działce wysiewa się jak szalony, tu na tej nie bardzo chce, ale kwitnie i owocuje pięknie, też lubię jego piękne owoce podziwiać ;:215
No i to by było na tyle, mój Stanislaw wrócił do domu po kilkudniowej włóczędze i z kolan zejść nie chce, każe się miziać, stęsknił się za swoją pańcią ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kota uśpiłam ;:306 to trochę zdjęć z działeczki pokażę :wit

Obrazek

Ta się pakuje na zimowisko :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dobrze,że macie możliwość zielsko wywieźć kontenerem wspólnym..U nas każdy na własną rękę działa..Można wywieźć na miejskie wysypisko, za kubik zielska życzą sobie podobno 70 złociszy... ;:7 Na inne śmiecie takie komunalne mamy pojemniki.
Nieustanne podziwiam u Ciebie ilość roślin .. :shock:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, działeczka kolorowa, kicia wymiziana i na pewno bardzo szczęśliwa, to i Tobie nic więcej do szczęście nie potrzeba. ;:138
Może zdrówka, a zwłaszcza bardzo sprawnej łapki, czego z całego serca Ci życzę. ;:167 ;:167 ;:196

Ps. Jutro wysyłam paczuszkę. Dokładam rudbekię wschodnią i nie ma zmiłuj. ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś drugi dzien szalenstwa działkowego i dzis plan wykonany, nawet troche roslin wsadzone, bo dwie grządki kwiatowe u porządkowałam, kompostownik przerzuciłam, wyrównałam, bo osiadł i strasznie krzywo stał, i miejsce mam w kompostowniku na kolejne zielsko :tan
Maryniu długo u nas walczyliśmyo kontener dwa razy w roku, zgodzili sie ale na raz w roku, no i dlatego wczoraj takie wyscigi były, ale dobre i to ;:108 Roślin mam faktycznie dużo, ale ciągle wszystko mi się podoba, nie mogę wybrać jednego gatunku, rodzaju, ale ja lubię tą swoją różnorodność :tan
Lucynko nasz włóczęga lubi wybyć na kilka dni póki jeszcze ciepło, ale niedługo już więcej czasu w domu zechce spędzać, on to moja taka prognoza pogody, jak z domu nie chce wychodzić znaczy zimno idzie, jak nie chce w domu siedzieć to ciepło ;:306 Jutro mam tomografie rączki, no mam nadzieję, że nic tam nie wynajdą już ;:333 , na paczuszkę czekam z niecierpliwością ;:138 ;:138 ;:138
Zdjęć z wykonanych prac nie zrobiłam, bo uroku nie ma jak trawa nie skoszona, może jutro jak zdążę to skoszę i wtedy będzie efekt ;:215
Ale zdjęcia działeczki jesiennej są :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Porządki działkowe na całego ;:215 nie dziwi mnie jak piszesz o szybkim załadowaniu kontenera. Jak miałam działkę ROD podstawiano dwa razy w roku taki kontener, trzeba było być w tym dniu i szybko się uwijać, aby do niego wrzucić, szok co ludzie tam wywozili ;:202
Kot włóczęga ;:oj dobrze że wraca do domu nie dziwi mnie, że po długiej nieobecności pragnie mizianka na kolankach pańci.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Witaj Iwonko!
Hmmm od czego tu zacząć... Po pierwsze Twoja działka jest jak jakiś tropikalny ogród tryskający milionami różnych gatunków roślin i wszystkimi barwami jakie oko cieszą Obrazek Te kwiaty, trawy ( miskant tam widziałam? - posadziłam u siebie małe sadzonki), oczko wodne z żabką, dzbanki, pnącza, cosie na ząb, FLOXY ( na które zachorowałam i będę kolekcjonować od wiosny), ehhhhhhhObrazek Obrazek
Za zbieraniem grzybów przepadam i tak jak Ty uczyniłam kilka wypadów do lasu. Współczuję wypadku z ręką, ważne, że zdrowieje szybciutko. Rozumiem ten ból, bo jak od porządkowania mojego kawałka ziemi dorobiłam się cieśni nadgarstka na początku wrzesnia to miałam zakaz używania ręki i do tej pory nie powinnam tego robić, ale nie wytrzymałam.. :oops:
No i cudny koteł Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”