Koteczka przymilna i śmiała, widać nić porozumienia między Wami
Wszystkiego cudownego w Nowym Roku Kochana

Taka ze mnie ogrodniczka
 Taka ze mnie ogrodniczka  Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko  

Dziękuję bardzo za przemiłe słowa i życzenia! Tobie również życzę duuużo zdrowia i radości z działkowania
  Dziękuję bardzo za przemiłe słowa i życzenia! Tobie również życzę duuużo zdrowia i radości z działkowania   Niestety zima wciąż omija Elbląg choć dookoła biało
 Niestety zima wciąż omija Elbląg choć dookoła biało   Koteczka jest przymilna i to już chyba 2 lata jak rezyduje na mojej działce.
 Koteczka jest przymilna i to już chyba 2 lata jak rezyduje na mojej działce. , za pochwały, za życzenia i za to, że zaglądasz
 , za pochwały, za życzenia i za to, że zaglądasz   Koteczka na działce czuje się u siebie. Dobrze wie, że codziennie przyjdę z jedzeniem. Poza tym wychowała u mnie swoje młode. Czuje się bezpiecznie i coraz częściej ze mną "rozmawia"
 Koteczka na działce czuje się u siebie. Dobrze wie, że codziennie przyjdę z jedzeniem. Poza tym wychowała u mnie swoje młode. Czuje się bezpiecznie i coraz częściej ze mną "rozmawia"   
  Jestem mocno ciekawa tej Twojej nowej działki. Zdrówka życzę! Podsumowanie dopiero szykuję i pokażę za kilka dni.
  Jestem mocno ciekawa tej Twojej nowej działki. Zdrówka życzę! Podsumowanie dopiero szykuję i pokażę za kilka dni. 

.
 .

Ponoć w całym kraju zabrakło w sklepach sanek
 Ponoć w całym kraju zabrakło w sklepach sanek   

Co roku sobie obiecuję, że nie będę ( bo prawie nie sieję ) i znów się poddałam. Po co to obiecywać?
 Co roku sobie obiecuję, że nie będę ( bo prawie nie sieję ) i znów się poddałam. Po co to obiecywać?   

Nie pamiętam kiedy ostatnio taka była
  Nie pamiętam kiedy ostatnio taka była   Może się okazać, że będą pewne straty na działce...I zrobi się miejsce na nowe chciejstwa
 Może się okazać, że będą pewne straty na działce...I zrobi się miejsce na nowe chciejstwa   
  Sama też jestem ciekawa tych dalii. Sądziłam, że z nasion to tylko takie pojedyncze są. Myślę, że jeśli karpy urosną duże to jest szansa na przechowanie. Jednak ja na to nie liczę, bo nie mam odpowiednich warunków by je przechowywać. Hiacynty postawiłam w kuchni na oknie i kwitły wyjątkowo długo, aż mąż zaczął narzekać na zapach
 Sama też jestem ciekawa tych dalii. Sądziłam, że z nasion to tylko takie pojedyncze są. Myślę, że jeśli karpy urosną duże to jest szansa na przechowanie. Jednak ja na to nie liczę, bo nie mam odpowiednich warunków by je przechowywać. Hiacynty postawiłam w kuchni na oknie i kwitły wyjątkowo długo, aż mąż zaczął narzekać na zapach   Poza tym o dziwo nie powyciągały się i nie przewracały. Byłam zaskoczona ich kondycją. Zima przyszła i nic nie wskazuje by miała szybko odejść.
 Poza tym o dziwo nie powyciągały się i nie przewracały. Byłam zaskoczona ich kondycją. Zima przyszła i nic nie wskazuje by miała szybko odejść.

, a u mnie woda nawet w piwnicy.
 , a u mnie woda nawet w piwnicy.  Wyglądam śniegu, bo ponoć idą mrozy, a ogród goły i mokry, ale jak spadnie obiecywane pół metra to trochę za dużo.
  Wyglądam śniegu, bo ponoć idą mrozy, a ogród goły i mokry, ale jak spadnie obiecywane pół metra to trochę za dużo.  
  , ja też  dołączam do grona kupujących z myślą "a może posieję", a przeważnie kończy się na oglądaniu obrazków na torebeczkach.
 , ja też  dołączam do grona kupujących z myślą "a może posieję", a przeważnie kończy się na oglądaniu obrazków na torebeczkach.