Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa dotyczące wianka

przekażę Twórczyni, że wszystkim przypadł do gustu
Moniatak, udało się wczoraj sporo zrobić, dziś też nie próżnowałam - cały dzień w ogrodzie
Aneczkolubię wiosenne prace w ogrodzie

Potrzebuję jeszcze kilku dni, żeby ogarnąć truskawki i sad i później ruszam w rabaty

Jednak zanim zabiorę się za cokolwiek, to pierwsze na liście jest przycięcie powojników - puszczają pąki jak szalone.
Ewka ciesze się, że pomogłam

trzymam kciuki za Twoją CPM, to piękna róża i żal było by ją spisać na straty
Wiolka tak, powojniki zamówione, teraz muszę dla nich miejsce znaleźć

Musisz przyznać, że nie szalałam w tym roku z różanymi zakupami, tylko małe zamówienie u DA, więc zakupy w e-clem jak najbardziej usprawiedliwione
Nie pamiętam Twojego wianka

Pokaż go koniecznie.
Magduś dziś był piękny wiosenny dzień, ze słonkiem i bez wiatru. Coraz więcej cebulowych wystawia noski do słonka, niedługo będzie więcej kolorków do oglądania
Gabi puściłam Ci pw. Moje ciemierniki sadzone w ubiegły mroku też jeszcze nie kwitną, tylko tegoroczne, pędzone nabytki cieszą jak na razie oko.
Dziś w nocy był przymrozek u nas, -2,5 stopnia. Róża w donicy nocowała pod przykryciem z kartonu a bób na ostatnią nockę powędrował do garażu jak już się zrobiło bardzo zimno. Od dziś za to musi radzić sobie w gruncie sam, został wysadzony w końcu na stałe miejsce.
Piękna dziś była w ciągu dnia pogoda, udało mi się posiać wszystko to co zamierzałam, posadziłam dymkę, zainstalowałam mały tunel na nowalijki i dokończyłam sadzenie żywopłotu.
Oby jutro było ładnie, bo powojniki muszą zostać przycięte jak najszybciej.
Krokusy pięknie otworzyły się na słoneczku
Przebiśniegi też jeszcze cieszą oko
Sasanki tuż tuż
Forsycja też w pąkach
Pączki powojnika JPII
Żywopłotu cd.
Bób dostał podpórki z rosnącego obok derenia
I na koniec warzywnik