Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Post »

Mi się też takie dzwoneczki bardzo podobają. Alu a jak tam Twój dereń kousa bo pamiętam, że coś kiedyś pisałaś, że uratowałaś czyjegoś. Ja sobie takiego kupiłam i niestety ale padł ;:145 w ogóle to mi tak wyszło, że kupione wiosną rośliny od jednego sprzedawcy popadały jak muchy i mało co zostało, jeszcze tak nigdny nie miałam.
A grzybków "zazdraszczam" :D bo o ile ogólnie nie jestem wielką fanką to jeśli chodzi o pieczarki to mogłabym jeść i jeść.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu to dzwonek jednoroczny? U mnie już też dzwonki się rozwijają, bardzo je lubię :D Właściwie złocienie też mam jeszcze w pączkach :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No śliczny ten dzwoneczek, koleżanka ma, i co roku obiecuje pozbierać nasionka, a potem wyleci z głowy i tyle, już i siewki miałam zebrać, ale siewki urosły, sucho było, nie wzięłam, teraz znowu muszę pamiętać, a są śliczne i podwójne też ;:108
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu nie musisz prosić,dostaniesz ile tylko będziesz chciała.Co roku i tak dość mocno tnę wszystko co nie ucieka ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Mam podobnego dzwonka, tylko ciemniejszy w kolorze.
Myślałam, że to chwast, gdy mi wyszedł z ziemi. Koleżanki z FO podpowiedziały mi, że to może być jakaś dąbrówka, więc nie wyrzuciłam.
No i wyrósł, a następnie zakwitł dzwonek, który ujął mnie swym pięknem. ;:333
Zbiorę nasiona, nie pozwolę mu opuścić mnie na zawsze. ;:185 ;:185
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Alicjo oglądając u Ciebie grzybki zapragnęłam i je mieć oczywiście zaczęłam omawiać z eM a ten do mnie nie wystarczy ci jak już dwa grzyby są w domu ja i na ścianie :) i na tym skończyło się.
Altanka fajna, ja też chcę mieć. :)
A dzwoneczki są śliczne.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

lora pisze:Alicjo oglądając u Ciebie grzybki zapragnęłam i je mieć oczywiście zaczęłam omawiać z eM a ten do mnie nie wystarczy ci jak już dwa grzyby są w domu ja i na ścianie :) .
Dobre ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu , udało mi się cofnąć w czasie i przejżałam Twoje wątki .Przyznam Ci się ,że są rośliny ,które lubię ,ale w cudzych ogrodach .Tak jest u mnie z kannami i magnoliami ,jakoś nie widzę ich u siebie.Ty za to odwrotnie ,no i dobrze bo gdzie inaczej bym je mogła podziwiać .Ogród masz różnorodny i pełno roslin ,krórych nawet nie znam .Będę się więc dokładnie każdej przyglądała i w razie co ,pytała Ciebie co to za jedna . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Alu wielkie brawa ;:138 ;:138 ;:138 dla eMka , tyle pięknych rzeczy zrobił do ogrodu ;:108
Kiwi cudownie zakwitło, moje ( pan i pani ) mam od kilku lat i za żadne skarby nie chce kwitnąć,chyba je wyrzucę
Pieczarki smakowicie wyglądają :D
Pozdrawiam ;:196 i dużo, dużo zdrowia życzę
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko chyba Cię ominęłam ;:196
Duże brawa dla Twojego M ;:138
Niech mąż pracuje i się rusza ,oczywiście jak najbardziej tyle tylko ,że jego klata nie zrosła sie tak jak powinna :wink:
Grzybki i ja lubię dzisiaj właśnie będą już własne pieczarki na obiadek
Zdróweczka dla Was oboje ;:168

Aniu takiego dzwonka mam pierwszy rok .Niestety uchował się tylko :(

Kasiu mój dereń kousa niestety padł ,ale z mojej winy wsadziłam go do doniczki i wyniosłam na dwór i zapomniałam o nim .

Kasiu ,a może powinnaś zareklamować te roślinki .Może paść jedna ,ale wszystkie
Jak chcesz to wyślę ci namiary na producenta tych grzybków ;:167

Marysiu nie pamiętam ,albo dwuletni ,albo wieloletni .wysiałam całą torebkę w zeszłym roku wiosną i tylko jedno nasionko wzeszło .
Ten złocień najwcześniej zakwita i czasem bardzo długo kwitnie ,a mam inny ,który też jest jeszcze w pąkach .
Zdrówka ;:168

Iwonko będę próbować zebrać nasionka :D

Krysiu dziękuje :D

Lucynko czasem dobrze poczekać jak roslinka urośnie i dzięki temu można zyskać coś nowego i pięknego do ogrodu ;:167

Witaj Misiu powiedz mężowi ,że już te dwa grzyby Ci się przyjadły i chcesz coś świeżego ;:306
Oj tak altanką mój M zrobi mi wielką radochę :tan tylko od razu zapowiedział ,ze bym prania nie rozwieszała ;:306
Pozdrawiam ;:167

Elu w miarę możliwości mam takie roślinki ,które mi się podobają :D Pytaj ,jak będę w miarę możliwości odpowiem .
Pozdrawiam ;:167

Ewuniu witaj :wit dziękuję w imieniu eM Kiwi nie wyrzucaj nasze też późno owocowało i ostatnio miało dwuletnia przerwę ,
a w tym roku owoc na owocu ,natomiast te ,które kupiliśmy w 20013 niestety .
Dziękuję i Tobie również dużo dużo zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Alu, boczniaki i pieczarki tak, ale ... jeść ;:306 . Dla 2 osób nie ma sensu bawić się w hodowlę, a dla obcych nie mam zamiaru. W ogóle lubię grzyby wszelakie, poza trującymi ;:7 .
Altanka i ławeczka super - faktycznie remont ogrodu, postępuje do przodu; nawet mnie się"rymnęło" :tan .
Złocienie bardzo lubię, ale one mnie mniej ;:219 . Jak pamiętam i sypnę czasem troszkę wapna, to rosną dłużej, a jak zakwasi się ziemia, bo ogród generalnie ma kwaśną ziemię, to znikają. I tak w kółko. Moj jeszcze nie kwitnie, ale pąki ma niezłe.
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Alu dzięki, jak coś u mnie też bywają grzybnie do kupienia ale chyba wolę gotowce ;:306 już za dużo rzeczy mam do doglądania. Co do roślinek to reklamowałam ale nawet odpowiedzi się nie doczekałam, oni uznają tylko w dniu wysyłki. Muszę to jakoś przeboleć niestety. Może się gdzieś kiedyś taki dereń nadarzy. Szkoda, że Ci Twój też padł no ale tak bywa w ogrodzie.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No , kolorowo u Ciebie , ładnie . Jest i ławeczka ;:138 ładne irysy, róze...ciekawe czy Ci kiwi zaowocuje. Moje kwitną już drugi rok . W tym roku wyglądało,że będa owoce, ale widzę ,ze opadły. A sa męskie i żeńskie i nic :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ,nie każę Ci od razu M nosić na rękach ,ale nie wiesz jak masz dobrze że jest komu coś zrobić dla Ciebie .Widać że M myśli o Tobie ,więc chwal go często bo zasługuje . Ławeczka będzie służyła potrzebującym odpoczynku i wrażliwcom ogrodowym ,jest super .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu , ciekawa jestem czy bywasz jesienią w Skierniewicach na święcie warzyw i kwiatów bo tam własnie można też kupić słomiane bele z grzybnią .Zdrówka i deszczyku bo idą upały. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”