A grzybków "zazdraszczam"
Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Mi się też takie dzwoneczki bardzo podobają. Alu a jak tam Twój dereń kousa bo pamiętam, że coś kiedyś pisałaś, że uratowałaś czyjegoś. Ja sobie takiego kupiłam i niestety ale padł
w ogóle to mi tak wyszło, że kupione wiosną rośliny od jednego sprzedawcy popadały jak muchy i mało co zostało, jeszcze tak nigdny nie miałam.
bo o ile ogólnie nie jestem wielką fanką to jeśli chodzi o pieczarki to mogłabym jeść i jeść.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu to dzwonek jednoroczny? U mnie już też dzwonki się rozwijają, bardzo je lubię
Właściwie złocienie też mam jeszcze w pączkach
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No śliczny ten dzwoneczek, koleżanka ma, i co roku obiecuje pozbierać nasionka, a potem wyleci z głowy i tyle, już i siewki miałam zebrać, ale siewki urosły, sucho było, nie wzięłam, teraz znowu muszę pamiętać, a są śliczne i podwójne też 
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu nie musisz prosić,dostaniesz ile tylko będziesz chciała.Co roku i tak dość mocno tnę wszystko co nie ucieka 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam podobnego dzwonka, tylko ciemniejszy w kolorze.
Myślałam, że to chwast, gdy mi wyszedł z ziemi. Koleżanki z FO podpowiedziały mi, że to może być jakaś dąbrówka, więc nie wyrzuciłam.
No i wyrósł, a następnie zakwitł dzwonek, który ujął mnie swym pięknem.
Zbiorę nasiona, nie pozwolę mu opuścić mnie na zawsze.

Myślałam, że to chwast, gdy mi wyszedł z ziemi. Koleżanki z FO podpowiedziały mi, że to może być jakaś dąbrówka, więc nie wyrzuciłam.
No i wyrósł, a następnie zakwitł dzwonek, który ujął mnie swym pięknem.
Zbiorę nasiona, nie pozwolę mu opuścić mnie na zawsze.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Alicjo oglądając u Ciebie grzybki zapragnęłam i je mieć oczywiście zaczęłam omawiać z eM a ten do mnie nie wystarczy ci jak już dwa grzyby są w domu ja i na ścianie
i na tym skończyło się.
Altanka fajna, ja też chcę mieć.
A dzwoneczki są śliczne.
Altanka fajna, ja też chcę mieć.
A dzwoneczki są śliczne.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dobrelora pisze:Alicjo oglądając u Ciebie grzybki zapragnęłam i je mieć oczywiście zaczęłam omawiać z eM a ten do mnie nie wystarczy ci jak już dwa grzyby są w domu ja i na ścianie.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Alu , udało mi się cofnąć w czasie i przejżałam Twoje wątki .Przyznam Ci się ,że są rośliny ,które lubię ,ale w cudzych ogrodach .Tak jest u mnie z kannami i magnoliami ,jakoś nie widzę ich u siebie.Ty za to odwrotnie ,no i dobrze bo gdzie inaczej bym je mogła podziwiać .Ogród masz różnorodny i pełno roslin ,krórych nawet nie znam .Będę się więc dokładnie każdej przyglądała i w razie co ,pytała Ciebie co to za jedna . Pozdrawiam 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Alu wielkie brawa
Kiwi cudownie zakwitło, moje ( pan i pani ) mam od kilku lat i za żadne skarby nie chce kwitnąć,chyba je wyrzucę
Pieczarki smakowicie wyglądają
Pozdrawiam
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko chyba Cię ominęłam
Duże brawa dla Twojego M
Niech mąż pracuje i się rusza ,oczywiście jak najbardziej tyle tylko ,że jego klata nie zrosła sie tak jak powinna
Grzybki i ja lubię dzisiaj właśnie będą już własne pieczarki na obiadek
Zdróweczka dla Was oboje
Aniu takiego dzwonka mam pierwszy rok .Niestety uchował się tylko
Kasiu mój dereń kousa niestety padł ,ale z mojej winy wsadziłam go do doniczki i wyniosłam na dwór i zapomniałam o nim .
Kasiu ,a może powinnaś zareklamować te roślinki .Może paść jedna ,ale wszystkie
Jak chcesz to wyślę ci namiary na producenta tych grzybków
Marysiu nie pamiętam ,albo dwuletni ,albo wieloletni .wysiałam całą torebkę w zeszłym roku wiosną i tylko jedno nasionko wzeszło .
Ten złocień najwcześniej zakwita i czasem bardzo długo kwitnie ,a mam inny ,który też jest jeszcze w pąkach .
Zdrówka
Iwonko będę próbować zebrać nasionka
Krysiu dziękuje
Lucynko czasem dobrze poczekać jak roslinka urośnie i dzięki temu można zyskać coś nowego i pięknego do ogrodu
Witaj Misiu powiedz mężowi ,że już te dwa grzyby Ci się przyjadły i chcesz coś świeżego
Oj tak altanką mój M zrobi mi wielką radochę
tylko od razu zapowiedział ,ze bym prania nie rozwieszała
Pozdrawiam
Elu w miarę możliwości mam takie roślinki ,które mi się podobają
Pytaj ,jak będę w miarę możliwości odpowiem .
Pozdrawiam
Ewuniu witaj
dziękuję w imieniu eM Kiwi nie wyrzucaj nasze też późno owocowało i ostatnio miało dwuletnia przerwę ,
a w tym roku owoc na owocu ,natomiast te ,które kupiliśmy w 20013 niestety .
Dziękuję i Tobie również dużo dużo zdrówka
Duże brawa dla Twojego M
Niech mąż pracuje i się rusza ,oczywiście jak najbardziej tyle tylko ,że jego klata nie zrosła sie tak jak powinna
Grzybki i ja lubię dzisiaj właśnie będą już własne pieczarki na obiadek
Zdróweczka dla Was oboje
Aniu takiego dzwonka mam pierwszy rok .Niestety uchował się tylko
Kasiu mój dereń kousa niestety padł ,ale z mojej winy wsadziłam go do doniczki i wyniosłam na dwór i zapomniałam o nim .
Kasiu ,a może powinnaś zareklamować te roślinki .Może paść jedna ,ale wszystkie
Jak chcesz to wyślę ci namiary na producenta tych grzybków
Marysiu nie pamiętam ,albo dwuletni ,albo wieloletni .wysiałam całą torebkę w zeszłym roku wiosną i tylko jedno nasionko wzeszło .
Ten złocień najwcześniej zakwita i czasem bardzo długo kwitnie ,a mam inny ,który też jest jeszcze w pąkach .
Zdrówka
Iwonko będę próbować zebrać nasionka
Krysiu dziękuje
Lucynko czasem dobrze poczekać jak roslinka urośnie i dzięki temu można zyskać coś nowego i pięknego do ogrodu
Witaj Misiu powiedz mężowi ,że już te dwa grzyby Ci się przyjadły i chcesz coś świeżego
Oj tak altanką mój M zrobi mi wielką radochę
Pozdrawiam
Elu w miarę możliwości mam takie roślinki ,które mi się podobają
Pozdrawiam
Ewuniu witaj
a w tym roku owoc na owocu ,natomiast te ,które kupiliśmy w 20013 niestety .
Dziękuję i Tobie również dużo dużo zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Alu, boczniaki i pieczarki tak, ale ... jeść
. Dla 2 osób nie ma sensu bawić się w hodowlę, a dla obcych nie mam zamiaru. W ogóle lubię grzyby wszelakie, poza trującymi
.
Altanka i ławeczka super - faktycznie remont ogrodu, postępuje do przodu; nawet mnie się"rymnęło"
.
Złocienie bardzo lubię, ale one mnie mniej
. Jak pamiętam i sypnę czasem troszkę wapna, to rosną dłużej, a jak zakwasi się ziemia, bo ogród generalnie ma kwaśną ziemię, to znikają. I tak w kółko. Moj jeszcze nie kwitnie, ale pąki ma niezłe.

Altanka i ławeczka super - faktycznie remont ogrodu, postępuje do przodu; nawet mnie się"rymnęło"
Złocienie bardzo lubię, ale one mnie mniej
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Alu dzięki, jak coś u mnie też bywają grzybnie do kupienia ale chyba wolę gotowce
już za dużo rzeczy mam do doglądania. Co do roślinek to reklamowałam ale nawet odpowiedzi się nie doczekałam, oni uznają tylko w dniu wysyłki. Muszę to jakoś przeboleć niestety. Może się gdzieś kiedyś taki dereń nadarzy. Szkoda, że Ci Twój też padł no ale tak bywa w ogrodzie.
Pozdrawiam Katarzyna
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
No , kolorowo u Ciebie , ładnie . Jest i ławeczka
ładne irysy, róze...ciekawe czy Ci kiwi zaowocuje. Moje kwitną już drugi rok . W tym roku wyglądało,że będa owoce, ale widzę ,ze opadły. A sa męskie i żeńskie i nic 
- pela11

Alu ,nie każę Ci od razu M nosić na rękach ,ale nie wiesz jak masz dobrze że jest komu coś zrobić dla Ciebie .Widać że M myśli o Tobie ,więc chwal go często bo zasługuje . Ławeczka będzie służyła potrzebującym odpoczynku i wrażliwcom ogrodowym ,jest super .
- pela11

Alu , ciekawa jestem czy bywasz jesienią w Skierniewicach na święcie warzyw i kwiatów bo tam własnie można też kupić słomiane bele z grzybnią .Zdrówka i deszczyku bo idą upały.