Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Witaj Marysiu, ja tak patrzę, że mało Ciebie i zaczęłam się martwić, a Ty zapracowana i zaabsorbowana maluchami jesteś ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w ostatni majowy poranek w tym roku!

Jak cudnie rano wstać! Prawie godzinę chodziłam po ogrodzie i napawałam się tym pięknym porankiem ;:3 Wszystko w porannym słońcu wygląda inaczej :D

Bożenko to życzę deszczu!

Bea ładnie wyglądałby z pomieszanych perukowców. W Krakowie sadzą takie solitery, które kwitną i też wyglądają ciekawie w wielkim mieście. Ja pamiętam lata temu żywopłot z hibiskusów, o różnych kolorach kwiatów, cięty rósł i kwitł przepięknie :D

Tereniu oczywiście że Cię rozumiem, jak tylko masz możliwość to po co wracać do jednak dusznego mieszkania. W ogrodzie i wieczór i poranek jest najpiękniejszy. Za chwilę zaczniesz kombinować jak sobie stworzyć coraz lepsze warunki a potem jak tam zamieszkać ;:306 Z kurczakami mam niezłą zabawę ale to szybko minie i będą zwykłymi kurkami, chyba że rozpruł się worek z kurczątkami ;:306
W nocy nie padało ale Tobie życzę porządnego podlewania bo to ważne, u mnie pokazują się pierwsze ślimaki na szczęście w znikomej ilości. Dobrego dnia i pozdrawiam cieplutko ;:196

Krysiu gdzie tam połowa, to dopiero drugi dzień ;:168 Miło że jesteś! a deszcz to dla nas szczególne wyróżnienie taki czas i rośliny potrzebują go najbardziej ;:215 Pozdrawiam!

Iwonko ;:196 wieczory krótkie, bo jak położę kurki spać ok 20.30 to niewiele zdziałam nim pójdę spać. Wcześniej ogród pomału obrabiam, pomału bo sił brakuje a i duchota codziennie nie pozwala włączyć szybszego biegu ;:306 Inwentarz też zabiera sporo czasu, a i obserwacje ;:306 Dobrego dnia Kochana i dziękuję za troskę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Poranny spacer po ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nowe iryski kwitną!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Och, ach, ;:oj cudny poranny spacer , a widok z końca ogrodu faktycznie daje oddech ;:168
Pąk piwonii w niespotykanym kolorze ;:108 bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał później, to właśnie odzywa się ta moja niecierpliwość , ze chcę już teraz cecha bardzo niepożądana u ogrodników :wink:
Wszystkie roślinki w porannym słońcu urocze ale najbardziej zauroczyły mnie bodziszki takie jeszcze skąpane w porannej rosie i muśnięte słoneczkiem ;:333 ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Cudne poranne zdjęcia, akumulatory naładowane, można fanie przeżyć dzień!
Pozdrawiam, kurczaczki głaskam.
Bogusia :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

No tak, szósta strona nowego wątku, a ja dopiero się opamiętałam. Na razie się odmeldowuję, zajrzę wieczorem, żeby obejrzeć zdjęcia i przeczytać, co tam u Ciebie nowego.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu spacerek był piękny i bardzo przyjemny ;:196
Zapraszam Cię to siebie mój mąż na mówił mnie na otwarcie nowego wątku . :D
Zdrówka ;:168
Pozdrawiam Alicja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oaza, gdyby nie ona, ja bym już świra dostała ;:301 w tej W-wie. Maki pełne zaklepuję. Czyli ten głóg to szczepiony trzeba kupić?. A na pierwszym zdjęciu to co ? krzewuszka jakaś?.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No cóż Marysiu ja jak zwykle na szarym końcu ;:224, a wciąż się zastanawiałam gdzie są powiadomienia z Twojego wątku. Teraz już będę na bieżąco.Cudne te krzewuszki jak jedna.Nie wiem dlaczego nie wszystkie moje irysy kwitną idą bardziej w liście niż kwiaty.Może przyczyna jest w braku nawożenia ???
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu piękna panorama za jagodnikiem :heja kwiaty w porannym słońcu są piękne ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koniec szaliczka bardzo sielski-anielski, to ten paśnik dla sarenek i zajączków :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu cudowny poranny spacer. Ja też jak nie idę do pracy na rano, to spaceruję. Nie mam takiej odległości, ale zanim zajrzę do każdego kąta to mija kilka dobrych minut.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

A co to za kwiatek pod irysami?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ogród przed chwilą stał w wodzie, a moja nowa rabata stała się glinianką. Jestem załamana, bo dobra ziemia została wypłukana i grządka dalej się zapada ;:oj Dwie godziny ściany deszczu ;:131

Julciu o tak oddech złapany i świeże powietrze przeleciało przez moje płuca Obrazek Piwonia to moja już pokazywana drzewiasta, pełna żółta z koralowym brzegiem Obrazek Julciu w takim świetle te niepozorne wyglądają okazale. Darmowego podlewania ;:196

Witaj Bogusiu! ulewa przerwała kurczaczkom spacerek musiałam je ewakuować w tym deszczu. Kwoka zmoknięta ale one cieplutkie Obrazek Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na spacerki :wit

Lidziu to zaledwie dwa dni, a strony jakoś tak przybywają ;:306 Ciekawa jestem czy też działkę Ci podlało?

Alu cóż piękniejszego od majowego spaceru w pogodny dzień ;:168
Skorzystałam z zaproszenia :D

Dorotko ja kupiłam szczepiony, bo mniej miejsca zajmuje ale Ty masz teren więc możesz poszukać innej formy, a poza tym znalazłam taka ofertę Obrazek jest dopiero drugi sezon. Tak na pierwszym zdjęciu jest ogromna krzewuszka, którą tu zastałam.

Jadziu gdzie tam szary koniec, popatrz ile jeszcze do końca stron zostało ;:306 Irysy na pewno trzeba odnawiać i to dość często mniej więcej co dwa lata i wtedy ładnie kwitną. O nawożeniu nic nie wiem ale na pewno przy przesadzaniu zmienia im się stanowisko. Niestety u mnie też niektóre mają tylko liście ;:131

Marysiu szczególnie te maluszki bo wtedy mają właściwie oświetlenie Obrazek O tak panorama teraz jest urocza! Od Twojej ostatniej wizyty przybyło tam mnóstwo krzewów owocowych. Kasia sadzi borówki, a ma zamiar posadzić ich jeszcze więcej ;:306

Asiu małop. o to to! to właśnie to miejsce, zaraz po lewej wyrośnie u sąsiada wysoka trawa i się zacznie ;:306

Asiu mazow. to tak jak gospodarstwo... doglądane wszytko lepiej rośnie ;:333

Aniu czerwony? to orlik.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Przypomniało mi się jak ja tam stałam i podziwiałam te cudne pola ;:167 , pierwsze zdjęcie krzewuszki Marysiu jest cudne ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”