Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Urocza wiosna na Twoich zdjęciach. Kot cudny.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kotek Twój Aniu i na mnie robi zawsze wrażenie...no cudna jest ta koteczka ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Zaczynamy nowy sezon :D Kolorowo w Twoim ogrodzie, wiosna w pełni, mizianko dla Fiony.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie!!!
Jutro szczegółowo, dziś ogólnie tylko :)
Cały dzień na Dębowym.Cudny dzień. Naryrałam się ,ale jak to mój maż mówi-Plan wykonany i nawet więcej.
Posiane w warzywniku,: sałata, pietruszka, marchew, rzodkiewka, fasola szparagowa.
Róze dalej przycięte,W rabatach zielsko wyplewione.
posadzone dalie, eukomisy, mieczyki.
Posiane jakieś kwiatuchy jednoroczne,Nawóz rozsiany
Trawa przycięta,Odpoczynek z kawa na huśtawce był i cudna melodia z ptasich śpiewów wysłuchana. W mieście takich nie ma.Dar bezcenny.
Pogoda względna, choć trochę chmurzylo się.ale najważniejsze,że dało się pracować.
do domciu przyjechaliśmy i zaczął lać deszcz.I pada tak już ze 2 godziny.Czyli udało się !!
Tulipciowo :D
Obrazek
ten coraz bardziej mnie ciekawi
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
inne są bardzo ciekawe już w samych pąkach

Obrazek
a to chyba rococo
Obrazek
botaniczne mam dopiero tkie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie u Ciebie, wszystko takie zadbane, wysprzątane.

A propos ptasich melodii - ja mieszkam pod lasem; wiosną oraz wczesnym latem wolałabym, żeby te ptaszyny trochę "przymknęły" dziobaski, bo budzą mnie w okolicach piątej... Drą się tak głośno, że nawet przy przymkniętym oknie budzenie murowane. A w maju zejdą nawet do czwartej! W tych krótkich chwilach zazdroszczę mieszczuchom :)
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ano właśnie, ptasie trele są miłe dla ucha z jakiegoś oddalenia. Tuż za ogrodzeniem na niezagospodarowanej działce stoją wielkie, wyrośnięte wiśnie i goszczą całe lato te krzyczące pierzaki :D jurysdykcja kota tam nie sięga (kończy się równo z ogrodzeniem). Sypialnię mam od tej strony i latem przy otwartym oknie słychać je tak, jakby mi krzyczały do ucha ;:306 z wieczora koncertują żaby, te też są donośne.
Ja właśnie taki mieszczuch, 25 lat mieszkałam we Wrocławiu i przywykłam do nocnego jednostajnego szumu samochodów i tramwai, pierwszy rok przyzwyczajałam się do nowych odgłosów i już je polubiłam :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu szybko tulipany pokazują kolorki, moje jeszcze w zielonych pąkach ale lada dzień rozwinął się wszystkie, bo podlane i słońce je przygrzeje. Jakoś wcześniej nie zauważyłam, że masz tak dużo kamieni! a to moje ulubione ozdoby.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu ale masz wypicowany ogród ;:oj i tulipanków łany, pięknie.
Posiałaś już szpragówkę, więc może i ja wrzucę pierwszą partię nasion do ziemi, myślałam że jeszcze za wcześnie :roll:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Botaniczne dopiero w pąkach? Zazwyczaj są pierwsze.
Fajnie że porobiłaś,zawsze potem więcej energii do życia ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kto Ci przytargał takich wielkich kamulców? To jakiś siłacz ;:134 być musiał. Jeszcze chwilka i będzie pokaz tulipanów :heja :heja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zapowiada się niezły pokaz tulipanów. ;:333
Ale tyle kamoli to chyba jakaś wywrotka musiała dowieżć.
Nie uwierzę, że dowieżliście je samochodem. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

No Dębowy dopieszczony ;:215 .
Piękne tulipany,jak zakwitną to będzie pokaz ;:215 .
Plan wykonany pracowo,a zdrówko mam nadzieję nie ucierpiało ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jak już ładnie na dębowym masz ;:215 tulipanki chyba rococo ciekawe jakie kwiatuchy będą miały, zapowiadają się śliczne ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj cudna pogoda, lato.a dzisiaj chłodna wiosna i deszczowo :)
ale wiosna nie stoi w miejscu.Rozwija się dalej , każdego dnia pięknieje, zachwyca.dostarcza nam bardzo przyjemnych widoków.P{racy też.ale do majówki wszyscy się wyrobimy prawda ??

Aguss85-Agnieszko; Witaj w moich progach.Ja tez bardzo lubię bratki,zostawiam je żeby się wysiewały,Potem tylko siewki przenoszę w odpowiednie miejsce.Tulipany się rozkręcają.W pąkach i w kwiatach sa przepiękne ;:97 A Fiona to nasza rodzinna ulubienica ;:167
JAKUCH-Jadziu Ja szafirki jeszcze też planuję dokupić i dosadzić w rożne miejsca.W większej ilości pięknie wyglądają :)
karolacha-Karolinko; kogra-Grażynko Bratki i ja lubię.Raz posadziłam kilka lat temu i same mi się już wysiewają i długo kwitną.A na wiosnę te kilka też dokupiłam.ciekawa jestem,czy i te będą sie mi wysiewać, czy już nie ;:24
Fiona jak to Fiona, nasza kochana kotka,I weselej z nią. w pracach ogrodowych zawsze towarzyszy, wita jak przychodzę z pracy,Przytula się... takie umilanie nasze :D
Saskja-Agnieszko Witam nowego gościa.I oczywiście zapraszam częściej!!
Tak Fiona - kotka to syjam tajski ;:173
sweetdaisy-Zuziu Z kręgosłupem, mam coraz więcej problemów bólowych, coraz więcej jestem na lekach przeciwbólowych.Ale nie daję się pracuję, i w ogrodzie też.Bo nie można inaczej wytrzymać.Ja nie z tych co leża na kanapie i gapia się w tv, i marudzą na wszystko :uszy
jonatanka-Asiu Dawno cię nie było.Jak tam zdrówko ??? jakoś tak wyszło z tymi dwoma ogrodami.Każdego dnia wiosna nam pięknieje i coraz więcej roślin pokazuje swoje piękno.
Winter-Paulinko Witaj!
Dziękuję za miłe słowa. A gdzie twój ogród, pokażesz nam ???
marpa-Maryniu wiem,że kotka nasza podoba się wielu osobom.ale najważniejsze,że nam bardzo.to taki członek rodziny :)
zielonajagoda-Iwonko to prawda, zaczynamy nowy i kolejny sezon z wami .Jakos tak przyjemniej , pożyteczniej czas wolny z wami spędzony ;:168 mizianko dla Fiony zrobione!
Kwitną i drzewa też
Czereśnia
Obrazek
brzoskwinia
Obrazek
ta śliwa wcześnie zawsze kwitnie,oblepiona zawsze jest kwiatami.A potem w sierpniu pysznymi , czerwonymi dużymi śliwkami ;:173
Obrazek

Obrazek
Magnolia Ann
Obrazek

Obrazek
Obrazek[/url
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Saskja-Agnieszko; Aguss85- druga Agnieszko witajcie !!
Na wiosnę dużo więcej pracuje się, sprząta, grabi, sadzi, i kosi już.Ale jaka to satysfakcja. potem popatrzeć na efekty swoje pracy i miło posiedzieć na tarasie jak coś kolorowego jest ciągle w swoim ogrodzie, prawda ?? Ty też masz sporo pięknych roślin ;:108
Moja działka tez z jednej strony jest pod lasem.I rano słyszę te melodie ptasie.Przyzwyczaiłam się do nich.I zdecydowanie wolę takie niż odgłosy ciężarówek , tirów na jezdni.Mieszkałam w domu rodzinnym, przy głównej drodze,Ale człowiek i ucho przyzwyczaiło się takich dźwięków.I spałam tam normalnie.Potem blokowisko i samochody pod oknami.Też można znieść.Teraz w mieście też odgłosy ulicy.Ale tam na Dębowym to mam inne odgłosy natury, piękne.Człowiek w mieście nie słyszy ciszy, przelatujących, czy śpiewających ptaków, bzyczenia owadów.A rechotu żabek też.Kiedyś na początku jak kupiliśmy działkę i potem nocowaliśmy na niej.To budził mnie kogut ( Z sąsiedzkiej posesji .Rodziny na stałe tam mieszkającej ) swoim pianiem o 4 rano .Zdałam sobie sprawę jakim to ja jestem mieszczuchem.wkurzające to było na początku.Potem się już przyzwyczaiłam .A po jakimś czasie i kurek i koguta już nie było.Wieś tez bardzo sie zmienia.Nawet u takich ludzi, którzy mieszkają tam od zawsze .
Maska-Marysiu ; Iwonka1; kogra-Grażynko Dla mnie tulipany są piękne i w fazie pąków i w fazie rozkwitu .
Kamienie zwoziliśmy z rożnych miejsc Polski i nie tylko .Mamy tez busa.To nim dużo ich przywoziliśmy.
Mam nawet 3 przywiezione ze Szwecji ( z urlopu u znajomych ) . Były takie piękne, ze nie mogłam się im oprzeć i taką pamiątkę chciałam mieć.Są zupełnie inne , piękne.Gdyby nie prom,I ryzyko, przywiozłabym ich więcej.I tak co trochę przyjechało to zrobiło sie obwódkę, rabaty.A rabatek przybywało.trawnika ubywało.Także zapotrzebowanie na kamienie było ustawiczne. :D
Ze św,Krzyża tez sobie jeden ( nie duży - średni)to torebki wzięłam po drodze,Było ciężko deko.ale co tam, jak się chce to wszystko się zrobi :D
I jeszcze na obłożenie milinu i dwóch gruszy mi brakuje ich ;:7

zielonajagoda-Iwonko Tak posadziłam już trochę szparagówki też.Jeszcze w tym tygodniu chce posadzić patisony, cukinie i dynie ;:173
Obrazek
Tulap-Mati No widzisz moje botaniczne nie są pierwsze, szybkie tulipanki.ale to nic.Mam już inne kwitnące ;:108
aniap56-Aniu witam cię i zapraszam jeszcze.bo wiosna się rozkręca i roślin, kwiatuchów przybywa.
Masz swój ogród ?? pokaż go nam .

iwona0042-Iwonko Dziękuję ;:196 Ale u ciebie tez jest już pięknie ;:108 ;:108
Plan wykonany.Ale na weekend znowu będzie co robić dalej, zielsko i dalsze obsadzanie, sianie.itp

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”