Begonie z nasion Cz.2
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Begonie z nasion Cz.2
ewa-s duże różnice w wielkości siewek Tobie wyszły, w sumie bardzo ładne. Mało słońca i moje parapetowe begonie zdecydowanie wolniej rosną, drugie pikowanie przewiduję dopiero w okolicach świąt.
Amerylis384 tak właśnie nierównomiernie wschodziły i stopniowo je pikowałam,a te najmniejsze są już z lutowego wysiewu.
Moje stoją na południowym parapecie,ale słońca jak na lekarstwo i tak jak piszesz siewki wolniej rosną.
Moje stoją na południowym parapecie,ale słońca jak na lekarstwo i tak jak piszesz siewki wolniej rosną.
- amarylis384
- 500p
- amarylis384
- 500p
Gabka bardzo ładne, gratuluję 

- amarylis384
- 500p
Gabka - to jest kwiatek, w pąku są zawsze ciemniejsze. Brawo 

Mam znów pytanie. Moje begonie trzymam od tygodnia na dworze. W nocy tez. Liście brązowieją
Nie wiem, czy im zimno
, czy slońce je przypala. Preciez upałów nie ma . Co mam robić?
Nie wiem, czy im zimno
, czy slońce je przypala. Preciez upałów nie ma . Co mam robić?
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
Moje stoją cały czas w domu na parapecie i liście też im zbrązowiały, ale wydaje mi się że tak powinno być. Może wstaw zdjęcie, łatwiej będzie doświadczonym osobom (nie koniecznie ja
) ocenić czy wszystko ok.

Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Gabka3 nie masz się czym martwić,tak się liście na słońcu wybarwiają,u mnie tylko te o białych kwiatach mają liście zielone 

- Basia21071
- 50p
- Od: 11 mar 2016, o 20:51
Ja zaglądam
. Bardzo ładne!
Ja w tym roku mam begonie z nasion po raz pierwszy. Wydaje mi się, że rosną one dużo wyższe niż te, które kupujemy od ogrodników.
Kwitną mi ładnie, ale jak sobie przypomnę tą całą zabawę z nimi to nie wiem, czy się jeszcze raz porwę na wysiewy.

Ja w tym roku mam begonie z nasion po raz pierwszy. Wydaje mi się, że rosną one dużo wyższe niż te, które kupujemy od ogrodników.
Kwitną mi ładnie, ale jak sobie przypomnę tą całą zabawę z nimi to nie wiem, czy się jeszcze raz porwę na wysiewy.
Basia