Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu! Córa marnotrawna wraca na łono rodziny.... ;:224 Podczytywałam odrobinkę, ale nie miałam jak pisać...a i teraz bieda, bo laptop mi się po wczorajszej awarii prądu przegrzewa.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,piękna wiosna u Ciebie,u mnie szachownice wyginęły ,nie chcą być ,to ich nie ma i po problemie,nie możesz robić zakupów ogródkowych to może ja coś wspomogę i spełnię jakąś zachciankę i marzenie ,może coś u mnie jest co byś chciała i zaraz będzie lepiej,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu lubię twój wiosenny ogród ;:138 na jesieni chciałam kupić cebulki szachownicy i teraz żałuję, że tego nie zrobiłam, jest naprawdę śliczna. Powiedz czy wilczomlecz mirtowaty wysiewa się u Ciebie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, przy sadzeniu roślin do dołka sypię luźniejszą ziemię, kupną z worka albo kompost. Mimo to jak dłużej pada, to w tych dołkach i tak stoi woda, bo przez glinę pod spodem nie wsiąka tak szybko i korzenie podgniwają. Najlepiej widać stojącą wodę w szczelinach obrzeży rabat. Mech mi tam rośnie na potęgę. Rozwiązaniem byłyby podwyższone rabaty, od strony ulicy mam ciut podwyższoną. Może tam przesadzę pierwiosnki... tylko że tam miejsca już nie ma. Albo do skrzyni.
Co roku zachwycam się twoimi szachownicami i niskimi tulipanami botanicznymi. Miałam na nie zapolować w jesieni i zapomniałam.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Witaj Gosiu :D jak tu u Ciebie pięknie i zielono dzięki Tamaryszkowi zajrzałam dzisiaj na FO (odwiedziła mój zakurzony wątek ;:oj bo przy takiej pogodzie to tylko do wirtualnego ogrodu.... wrr nie cierpię wiatru (tylko nad morzem mniej mi przeszkadza i to latem) dzięki za zdjęcia od razu lepiej jak sie popatrzy że już niedługo i będzie tak cudnie ;:138
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Megi, podniesione rabaty to doskonały pomysł. Ja mam piaski, więc też to stosuję. bo polepszanie ziemi na całej działce to spore koszty. ;:173
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Gosiu :wit
jak ja uwielbiam takie widoki :D jednak wiosna to chyba najbardziej oczekiwana pora roku :D
twoje kwiatki działają jak balsam dla zranionej duszy :D u nas też wichura i deszcz ,
aż nie chce się wychodzić z domu , a jest w domu piesek to chcąc nie chcąc trzeba i w taką wichurę wyjść .
Teraz mogę spokojnie pooglądać wiosenne kwiatuszki, ta prymula bordowa też mi się bardzo spodobała.
Sama piszesz, że nie lubisz tego koloru , ale jednak coś Cię w niej urzekło :D :wit
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aż tyle czasu nie byłam ;:oj przecież u Ciebie już śliczna wiosna. ;:138
Gratuluję nowego wątku i życzę najlepszego w nowym roku.
Bardzo Cię rozumiem, bo sama nic nie kupuję :( .
Więc sobie wymyślam zajęcia. Pozdrawiam. :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu tulipanowo się zrobiło ;:138
Ciekawe jak moje w tym roku się spiszą , bo sporo dosadziłam :wit
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Gosiu, podziwiam Twoje szachowniczki. Kilka razy sadziłam i dopiero ostatniego lata dwie na kilkanaście posadzonych wzeszły. Ciekawe jak będzie po tej zimie. Czy masz jakiś specjalny sposób na nie.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale gości :tan
Nawet nie wiecie jak się cieszę. Bardzo mi miło, że zaglądacie do mnie, bo po co było prowadzenie wątku bez Waszych odwiedzin?

Teresko, mój psi ząb rośnie normalnie w ziemi. Ale zastanawiam się dlaczego nie rozmnaża się. Przeciez to cebula, więc powinno go być co roku więcej. To samo mam z szachownicami. Ale i tak powinnam się cieszyć, bo podobno u innych całkiem zanikają, a ja mam swoje już kilka lat.

Renatko, czy wiesz, że cały czas myslałam o Tobie? Pracujesz, czy w domku.
To niedobrze, że nie masz stałej łączności z nami. Brakuje nam Twoich wpisów.
U mnie też prąd co chwila właczali i wyłączali istna dyskoteka. Całe szczęście nic się nie stało, a najbardziej bałam się o piec, bo mamy jakiś felerny, który jest wrażliwy na brak prądu

Martuś, ale ja nie robię zakupów nie dlatego, że nie mam za co :wink:
Po prostu miejsca na rabatch brak. A tak jak pisałam u Ciebie marzą mi się takie większe rozrośnięte roslinki, takie jak u Ciebie, żeby większą plame dawały. A na to potrzeba miejsca prawda?
Ale bardzo, bardzo Ci dziękuję za dobre serduszko ;:196

Aniu, czasem się wysiewa, jak zapomnę na czas wyciąc kwiatostany ;:306
Pamitam o Tobie. Jak coś bedzie dostaniesz

Gosiu, jeśli tulipany mi się rozrosły to dostaniesz, tylko musisz mi się przypomnieć.
Szachownice niestety nie rozmnażają się u mnie, więc ich zaoferowac nie mogę.
Może faktycznie spróbuj posadzić pierwiosnki w skrzyniach. Masz je gdzie postawić?
A może w tych co już masz. One nie potrzebują dużo miejsca.

Isiu, jak miło że wpadłaś :D
Może mimo wszystko wrócisz do nas? Zobacz jak miło jest pogawędzić z innymi o naszej pasji, szczególnie w tak paskudną pogodę.
Tylko Wojtek jest zadowolony, bo nie musi zmagac się ze sniegiem w trasie

Iguś, ja zaczęłam stosowac biohumus na całej działce. Jestem ciekawa efektów. Mój tata ma glinę i stosuje go na grządkach warzywnych. Mówi, że widać po dwóch latach róznicę w strukturze ziemi. Jest luźniejsza. Ciekawe czy zadziała na moich piaskach

Bożenko, całe szczęście, że ja swojego pieska tylko wypuszczam przez balkon ;:173
Wspólczuje spaceru w taką pogodę.
Masz rację ta prymulka mnie zauroczyła :D

Marylko, a u Ciebie jeszcze wiosny nie ma?
Jedno miasto a taka różnica :D
Straszne to nic nie kupowanie, prawda? Liczę jeszcze tylko na kiermasz w Łącku. No na jednoroczne
Ja zimową porą najchętniej zapadła bym w sen. Nic mi się nie chce i ograniczam wszelkie aktywności do klikania po watkach.
Na nic innego nie mam siły :;230

Jadziu, ja dużo nowych nie posadziłam, bo robiłam rewolucję na rabatach i bałam się, że jak zacznę kopać, to uszkodze te które już są. Zobaczę wiosną gdzie wyrosna i jesienią dokupię

Alu, nie mam żadnego sposobu. Posadziłam i rosły. Dostałam je od sąsiadki i tak już są. Ale nie rozrastają się, ale tez nie giną jak u innych. Dopóki są cieszę się nimi
Byłam u Ciebie, a tam zamknięte. Nie ma relacji z różo manii z ostatnich lat. Szkoda. Ciekawe jakie róże Ci przybyły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Podładowałam akumluatorek dziś w Twoim Ogrodzie.Nie wytrzymałam również i wertuję ofert Lili Wodnych.na razie tez nic nie kupuję i straszne to jest ;:224 Ale musze sobie w głowie poukładać prace jakie pierwsze mam do zrobienia.Wydaje mi się ze jest tego więcej niż w ubiegłym roku...Chwilami jestem pełna entuzjazmu a chwilami ogarnia mnie zwątpienie.Czerwona prymulka jest bosska.I żółte oczywiście również .Po zimie potrzebuję mega wyrazistych kolorów a one napędzają mnie bardzo.
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Gosiu, lato miałam bardzo pracowite i zabrakło czasu na pogaduchy, ale cały czas bywałam u Was. Wątek otworzę na wiosnę.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Słoneczne, wiosenne kolory :D
Psi ząb czarujący - bardzo lubię jego pagodową sukienkę !
Szachownice mam od wielu lat i utworzyły piękną kępę. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Gosiu piękne wiosenne widoczki u Ciebie :D Już coraz bliżej tej tego rocznej wiosenki i będziemy podziwiać na bieżąco tulipanki szafirki i wiele innych zwiastunów wiosennych, których u Ciebie jak widać nie brakuje. ;:138
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”