Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Wracaj do zdrowia ;:196 Dziś w ogóle nie wychodziłam do ogrodu-na wszelki wypadek, a i tak głos mi się lekko zmienił :evil: Co z tego, że było słonecznie, kiedy wiatr prawie porywał koty z podwórka. Jestem dużo większa od przeciętnego kota, ale nie zaryzykowałam ;:306 Koty też dopiero wieczorem wyszły, nie jest teraz aż tak wietrznie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Aguś
mam nadzieję że choróbsko pójdzie sobie precz i da Ci święty spokój. Tez nie lubię jak mnie bierze jakaś infekcja ale cóż, taka pora...
Agnieszko, latem umawiałyśmy się na nasionka orlików. Pamiętasz?
Mam je, tylko nie wiem jak Ci je dostarczyć. napisz na pw.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szybkiego powrotu do zdrowia Aguś!
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, krótko - jak zwykle pięknie. Mówiłam już, że Twój ogród jesienią jest urzekający. Współczuję choróbska, zazdroszczę (choć to nieładnie :oops: ) kominka, zwłaszcza o tej porze roku. Gratuluję wygranej batalii z kretem (jak Wam się to udało?).
Pozdrawiam :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Słoneczne dzień dobry! Wtorek zaczął się przyjemnie i mimo, że wieje, to jednak słońce rekompensuje wszystkie mankamenty wiatru.
Cały trawnik pokryty jest liśćmi brzozowymi... te, które trzymają się jeszcze na drzewach, coraz częściej występują w kolorze żółtym... Cóż, taki czas.

Asiu, witaj po przerwie! Niezmiennie mi miło z powodu Twoich słów uznania - dziękuję za nie ;:196 Z kretem udało nam się wygrać i mam nadzieję, że już w tym roku żadne ryjące zwierzę nas nie odwiedzi. Mamy dwa rodzaje pułapek - jedną humanitarną (tunel z zapadkami), drugą mniej... ponieważ ostatni kret to był prawdziwy byk i w tunel się nie mieścił, to niestety musiał się pożegnać z tym światem. Nie powiem, żeby mi nie było przykro z tego powodu, ale inne sposoby nie zadziałały...
Dzięki za odwiedziny i wszystkie ciepłe słowa! Czy będą zdjęcia z Toskanii? Rozumiem, że pojechaliście na południe samochodem?
Kasiu, dzięki! Dziś jest odrobinę lepiej, ale czeka mnie jeszcze jeden lekarz... Miłego dnia!
Jolciu, pamiętam naszą rozmowę o orlikach - z chęcią skorzystam z Twojej szczodrej ręki. Napiszę :)
Infekcji staram się pozbyć, ale to nie jest proste. Chwyciło z dwóch stron...
Ewa, dziękuję... Ty też się chyba lekko podziębiłaś, skoro głos zmieniony... niestety pogoda jest zdradliwa, a i wiatr swoje robi nam - pracującym w pocie czoła w ogrodach...
Marysiu, zgadza się - coraz więcej osób choruje... trzeba pilnować gołych pleców, bo o zawianie nietrudno... Dziękuję za troskę!
Nelu, bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilę na odwiedziny w moim ogrodzie... MISZCZ, powiadasz? No cóż - każdy z nas w jakimś swoim małym kawałku nim jest, więc ok, zgadzam się z Twoją opinią :D Ty wymalowałaś ognistymi kolorami swoje rabaty tak pięknie, że napatrzeć się wciąż nie mogę... Myślę także bardzo ciepło! Odzywaj się częściej ;:196
Tereniu, witam serdecznie i zapraszam... ogród już w jesiennych szatach, co mu na szczęście nie umniejsza - bardzo lubię tę grę kolorów, najchętniej w blasku słońca. Dziękuję za dobre słowo! ;:167
Danusiu, naprawdę pogodowe zapowiedzi są optymistyczne? Jakże się cieszę! O taką właśnie jesień nam chodzi, nieprawdaż?
Dziękuję za troskę ;:167

Dobrego dnia wszystkim!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś szybko zdrowiej ;:168 , u mnie dziś równie miło i słonecznie. Koniec ogrodu "ozdobnego", bo trudno go jeszcze takim nazwać, zasypują liście topoli od sąsiada, nawet z nimi nie walczę, staram się nie zauważać. Maskują mankamenty w wysypaniu korą nowych rabat :wink: . Ale pewnie nie wytrzymam i zgrabię je wykorzystując do otulania roślin.
Sarenki są coraz bardziej zuchwałe, dziś 5m od okna tarasowego były. Nawet jak otworzyłam okno tarasowe to nie zareagowały :evil:
Miłego ciepłego dnia
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś miałam zapytać cię, czy przesadziłaś hosty, ale widzę, że cierpisz. Ucho to bolesna sprawa, więc ogromnie współczuję ;:168
Mam zamiar zebrać dzisiaj część pelargonii, ale pogoda na razie kiepściutka. Może popołudniu.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, nic jeszcze nie działałam, bo najpierw deszcz, a teraz niemoc skutecznie mi w ogrodowych pracach przeszkodziły... Pamiętam o Tobie i na 100% wyślę Ci hościątka ;:196
Marzenko, czytałam o sarenkach-szkodnikach... To takie piękne zwierzęta, a potrafią siać spustoszenie w ogrodach... mojej mamie za oceanem obgryzły którejś zimy żywotniki do zera... Dziwne, że już o tej porze roku szukają pożywienia w ogrodach. Może jakiegoś stracha na wróble vel sarny trzeba postawić?! Dzięki za troskę ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Rany Julek, Aguś ja nie dla tego ;:202 Po prostu liczyłam na zdjęcia ;:108
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Agnieszko, no to teraz masz czas, żeby zadbać o siebie... ;:196 i uważaj na ten wiatr...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, ależ... ! :)
Ewuniu, uważam, i Ty też dbaj o siebie! ;:196

Trochę jesiennych kolorów:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Przeczytalam o słońcu u Ciebie przyszłam poprosić o energetyczne zdjęcia, ale przypomniałam sobie, że Ty, bidulo, chora jesteś :oops: To na zdjęcia poczekam, a Ty się kuruj i niech Cię nie pokusi na dwór wychodzić, póki nie wydobrzejesz :wink:

To napisałam w trakcie jak Ty właśnie zdjęcia dodawałaś :) Cudnie jesiennie u Ciebie, ale czy czapkę i szaliczek włożyłaś? ;:224
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, te widoki jesienne z Twojego królestwa chłonę z nieskrywaną przyjemnością. Wielość barw i jednoczesny spokój to sztuka łączenia, którą opanowałaś do perfekcji. Pozdrawiam cieplutko :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu przepięknie pokazana jesień, fotki jak zawsze cudne :D Różyczki mają jeszcze tak dużo pąków, mam nadzieję, że pogoda dopisze i będą Ciebie i nas cieszyły jeszcze długo :D Ustrojone koralami berberysy piękne ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jesień piekna u Ciebie , jak zdrówko ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”