Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

:wit Witaj Moniś :) Widzę, że prace nad altaną na ten sezon zakończone reszta :wink: na wiosnę ;:138 gratulacje dla budowniczych
Kropeczka przesłodko wygląda jak śpi, :D bo tak psinka ma na imię ? :)
I fajne się tarza po trawce :wink: :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja w końcu dotarłam. Faktycznie dom wygląda imponująco, a co to dopiero będzie, kiedy skończycie ;:oj ?
Jeżówki i róże fantastycznie kwitną. Ja ostatnio na kiermaszu widziałam ceny różnych jeżówek i chyba nawet trochę się cieszę, że nie mam ogródka, bo tanie to one nie były :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej hej :wit

Informacja dnia - u mnie widać błękitne niebo ;:oj Chmurki owszem są ale tylko kilka i jak na razie nie zapowiada się na deszcz ;:138
Nareszcie, bo tak jak w prawie całej Polsce padało u nas od prawie dwóch tygodni ;:223 na działce pewno chwasty zaszalały na całego, błoto pewno będzie jeszcze przez kilka dni bo niestety woda u mnie baaardzo powoli wsiąka i aby się dostać w miarę suchą stopą musiało by nie padać przez dwa dni conajmniej - raz się wybrałam zaraz następnego dnia po deszczu ;:306 zostawię to jak wyglądałam ja, moja psinka i mój kaloszek który został razem ze skarpetką na rabacie bez komentarza ;:224

Na balkoniku - czas na porządki, roślinki jeszcze się trzymają chociaż te ulewy na pewno im nie pomagają ale już co niekóre bardziej ciepłolubne czas wynieść na zimowanie na klatkę ;:108 No i zaczęłam już robić sadzonki na potrzeby swoje i kochanych forumek więc podłoga w pokoju powoli zostaje zakrywana przed pudełka i doniczki ;:306

A, no i nie napisałam nic o imprezce - no było super ;:138 ja się wybawiłam na całego, piwa nie piłam bo nie przepadam ale zadbali o mnie mechanicy i dostarczyli innego trunku ;:224 , jedzonko było pyszne i muzyka superowa no i siedziałam przy stole z tatą - nie ma jak iść na imprezkę z własnym ojcem ;:306 w kwestii wyjaśnienia - pracujemy w jednej firmie ;:108 i wiecie co - szczęśliwa jestem że usiadłam przy stole z pracownikami produkcji, a nie ze "swoimi" - administracja miała nos na kwintę i nawet nie ruszyli na parkiet i zmyli się o 21.00 bo im nudno było. Trzeba umieć się bawić ;:108 Nawet szef usiadł z nami ;:215

Aguś aage, Aniu anym - oj wybawiłam się na całego :uszy
Aniu sweety - no chciałabym aby altanka wyglądała na taki fajny mini domek, nawet marzą mi się drewniane okiennice ;:224
Aguś mniodkowa - no z tego kabaretu to za wiele nie usłuszałam bo jednak nagłośnienie to było do kitu ale co się dziwić skoro imprezka była w starym magazynie przędzy ;:oj ale jak zespół młodych laseczek tańczył Kankana i potem tańce brazylijskie - oczywiście w odpowiednich strojach ograniczających się do samych staników, stringów i okromnej ilości piór to już była cisza na hali - szczególnie faceci ucichli ;:306 no i był występ magika i pokaz sztucznych ogni ;:215 a remont mieszkanka to zawsze się przyda, będzie bardziej wymuskane ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nareszcie jesteś, myślałam że balujesz na całego ;:306
Co do zabawy nie ważne gdzie ważne z kim ;:333
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_ - fajnie że mnie znalałaś, lepiej późno niź wcale ;:224 dziękuję za miłe słowa ;:196
Małgoś - taaaak, Kropeczka to nasz główny inspektor budowlany ;:306 i jaki pracowity ;:306 i strasznie przytulaśny ;:168
Milenko - to jak pisałaś to właśnie zaczynałam balować ;:138 poranek był spoko ;:215 zabrałam się za sprzątanie, najlepsze na kaca ;:306
Lucy - w przyszłym roku ty też będziesz miała nową altankę prawda? To trzeba będzie opić dwa razy ;:304 żeby nam wiatr dachu nie porwał ;:306
Edziu - witaj Słoneczko ;:196 ja sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać altanka ;:224 już ze 4 razy zmieniałam w myślach kolor elewacji i dachu ;:306
Małgoś - no to jest pytanie ;:306 chyba zrobię forumowe głosowanie w tej kwestii ;:215
Marzenko - ważne że jesteś sąsiadeczko ;:196
Zeniu - no moja dzielna ekipa przed budową douczała się namiętnie z zasobów internetowych ;:108 mówię ci pełna profeska ;:215 nawet zrobili mi wersję 3D dachu z paluszków słonych Lajkonika ;:306
Tesiu - no sama jestem w szoku że udało się tyle zrobić bo mieliśmy do dyspozycji tylko weekndy i dwóch fachowców-amatorów plus mój M. ;:215
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mary - :wit no to bdziemy czekać do przyszłego sezonu na Twój wątek no chyba że się jednak skusisz szybciej i założysz wąteczek z domowymi ;:224
Paulinko - do efeku końcowego jeszcze długo ;:108 ale na pewno się pochwalę ;:138
Paulii - tak tylko pewno jeszcze ocieplimy altankę i to koniec na ten rok ;:108 trzeba teraz zbierać siły i pieniążki na przyszły ;:306 Kropeczka - tak ma na imię - to takie skrzyżowanie kanapowca z pogromcą kałuż ;:306
Wiktorio - no nareszcie jesteś, ile można czekać ;:224 jeżowki sa sliczne ale masz rację - ceny niekórych skutecznie odstraszają ;:222 mi udało się kupić akurat w dość korzystnej cenie ;:215
Aguś - no jestem jestem :wit jakaś taka zalatana jestem ;:219 i masz rację - nie ważne gdzie - ważne towarzystwo ;:304
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Monia mam nadzieję, że mnie nie wygonisz... melduję się dopiero na 7 stronie ;:131 .. ale szczerze i z kawusią Kochana ;:196 ;:168
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Grażynko jakże bym mogła cię wygonić ;:196 kawusia oczywiście, zawsze i wszędzie ;:304
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

No to robimy ankiete pt "Jaki wybrać kolorek altanki"
Ja bym zrobiła na fioletowo ;:306 ;:306 no ale bądźmy
praktyczni
obstawiam ciepły pomarańcz lub miedziany z kremowymi wykończeniami wokół okien i drzwi ;:224
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Taaaa złote klamki i drewniane okiennice we wzorki kurpiowskie :;230 :;230 :;230

Jak zrobią to będzie, zresztą tak szybko to powstało, że całą zimę będą mogli się zastanowić nad kolorkiem tynku.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Przyleciałam z rewizytą, ale w tej części wątku zobaczyłam tylko piękne róże na wstępie i altankę w budowie :lol:
Cofam się więc do wcześniejszych części ;:65
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kochana jak ja bym chciała taką altankę.....no wypasiona nie ma co.Piękne róże,a z Was widać że zgrana i kochająca się rodzinka. ;:138 ;:138

Ale pelargonie z 6 wątku.......................szczękę zbieram bo mi się w kawałki rozleciała.Chciałabym mieć choć połowę tych pieknotek :)
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Hej się dzieffczynko ;:196 się chyba obudzam...Monia mam pytanie a czym zabezpieczysz dach na okres zimy jak blachę zakładasz na wiosnę? Masz fajne zrobione od strony pokoju-coś jeszcze tu przyjdzie czy będziesz miała belki?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Mońka nadrabiam zaległości u Ciebie ;:196
I powiem Ci, że ta Twoja altanka jest fantastyczna, toż to przecież dom budujesz ;:oj Super!
Ekipa rewelacyjna :D Gratuluję takich efektów ;:180
Kawusia ;:304 bo u mnie leje i ciemnice egipskie!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Obrazek[/quote]
Ale bym go poczochrała, słodziak jeden, a domek wygląda świetnie Moniś ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”