Wandziu u mnie koleuski pojawiły się ponownie od 2 lat i muszę powiedzieć, że coraz bardziej jestem nimi oczarowana. Wciąż rozglądam się za nowymi odmianami

Ja też bardzo lubię oglądać donicowe kompozycje
Jacku zgadza się to Wilczomlecz "Diamond Frost" mam go po raz pierwszy w tym roku i niesamowicie podoba mi się w mieszanych kompozycjach. Już wiem, że będę sadziła go co roku
Podobno można go przechować przez zimę, na tej samej zasadzie co pelargonie i koleuski.....
Majeczko cieszę się, że podoba Ci się

Taras to faktycznie główny punkt ,,kawkowania ,, i pogaduch z przyjaciółmi

W piękną pogodę każdy chce siedzieć na powietrzu w otoczeniu kwiatów.... a nawet i jak pada, bo jest w sporej części zadaszony
Małgosiu kup koniecznie, latarenki to takie piękne dopełnienie wszelakich kompozycji, są w bardzo różnym stylu.... moje są takie troszkę orientalne, ale ja lubię mieszać style
W weekend byłam w Ikei.... były cudne laterenki..... już pakowałam do kosza, ale córcia mnie powstrzymała..... mówiąc, że już i tak nie mam gdzie stawiać takich ,,pierdółek,, .....
ale ja i tak sobie kupię
Dorotko jesteś bardzo miła, dziękuję

Wiesz tak na pierwszy rzut oka nie widać jakichś ,,ogrodowych niedomagań,, ale jak przyjrzeć się bliżej, to aż smutno się robi..... hortensje ogrodowe miejscami zbrązowiałe, floksy spalone, trzeba wycinać... a tak pięknie i długo kwitły w zeszłym roku.... w tym przemknęły błyskawicznie.....
Grażynko cieszę się, że podobają Ci się latarenki, ja je uwielbiam, 3 z nich zimą przenoszą się do domu i zdobią komodę w salonie
Na taras bardzo zapraszam

..... wielokrotnie żałuję, że jeszcze nie wynaleziono teleportacji..... może to kiedyś nastąpi
U mnie dziś był kolejny niesamowicie upalny dzień...... dopiero przed wieczorem zagrzmiało w okolicy, bardzo się ochłodziło i popadało..... 10 minut

.... czyli tak jakby nic

Mam nadzieję, ze w końcu popada porządnie, tak, że coś doleci do ziemi
Dziś może kilka kwiatowych zbliżeń.....