Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu, od czasu wizyty u Ciebie nie mogę przestać myśleć o Rooguchi. Mam jeszcze 4 nieposadzone clemki, a ja chcę następnego ;:224 Ale co zrobić, jest taki uroczy...
Dziś trochę się przejaśniło, może wreszcie nam się pogoda poprawi. Jest szansa na ;:3 weekend.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia Ty chyba majątek wydałaś na te rośliny i nie tylko :;230 .
Ale ścieżka bezbłędna a dla mnie podpowiedź, bo coś w tym stylu mnie czeka za jakiś czas. I tu pytanko - czy kamienie masz położone bezpośrednio na ziemi czy na włókninie?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe Kasiu........widzialam własnie ile róż zamówiłaś u Petrovica......haha :;230
ja 3 - jak na razie, bo chyba jeszcze jakieś domówie bo przeglądam katalog ;:224 a Ty.....no zaszalałaś kochana :;230
tylko się teraz tak zastanawiam czy przypadkiem nie zginę za to, że Ci o tym powiedziałam ;:224
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Kasiu, jak długo masz Lavender Lassie i jakiej jest wysokości?
Widziałam ją ostatnio na żywo i się zabujałam jak nic, a Twoje zdjęcia to jeszcze tyko pogłębiają to zauroczenie ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie! Kolejny ponury dzień za oknem, Ale nie pada, więc dzisiaj po południu chyba skupię się na opryskach, mszyce atakują :evil:
Ewa/Gajowa - miło mi, że znalazłaś wątek i zajrzałaś do mnie :D Ścieżkę widziałam, już wyglada to bardzo fajnie, pasuje do otoczenia ;:333
Aniu, April, Justynko- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. W czasie, gdy za oknem taka pogoda, pozostaje nam tylko oglądanie pocieszających obrazków ;:131
Marta, Czekam na ten gorący weekend ;:65 O różach od Petrovica już słyszałam kilka razy,a ponieważ ma kilka slicznotek z mojej listy marzeń...no to się skusiłam.. ;:224
Lulka, ten czosnek śmieszny, fryzura podobna do mojej :;230 Widziałam, że Kosmos to jednak Heaven Rose, ale to nie umuje mu urody - śliczna róża!
Ave, dziękuje! Bardzo mi miło, że podoba Ci się altanka - miałam obawy, czy nie będzie nadmiaru gratów w tym zakątku, ale po Waszych komentarzach uznałam, ze bedzie pasował... Poza tym jak zarośnie, to dopiero będzie zamierzony efekt ;:131
Monia, dziękuję - większość clemków to dwulatki bądź tegoroczne wiec to jeszcze maleństwa, liczę że jeszcze się rozkręcą... :uszy z różami tez zaczynam, to młoda rózanka, ale sprawia mi dużo
radości ;:173
Beatko, jesteś kolejną osobą, którą zachwycił Rooguchi - bardzo mi miło, że rośnie jego popularność, jest jeszcze słodszy na żywo ;:173
Elu, witaj! Dziękuję za pochwały i sympatię, jesteś kochana ;:196
Maddy, na Heidi warto zwrócić uwagę, choc zaczyna mi łapać jasne plamki na liściach i mączniaka?.. mam obawy o jej zdrowie po tych deszczach... ;:218
Jagódko, witaj! Bardzo dziękuję za tyle serdecznych słów komentarza pod adresem ogrodu, to dla mnie cenny zastrzyk pozytywnej energii! Diaskia - dokładnie, dzięki za identyfikację ;:196
Jule, ten powojnik to Pilu, tez z Lidla :D Fajnie rośnie, a było takie chucherko jak kupowałam jako dodatek do croissantów :;230
Asiu, jeśli potrafisz rozdzielić sadzonkę ( ja nie potrafię ;:131 ) to zapraszam jesienią, weźmiesz sobie kawałek mojego ;:196
Ilonko, ogród kosztował i wciąż kosztuje fortunę, to oczywiste, każdy z nas ponosi koszty, mniejsze lub większe. Ja startowam od zera ( łąki z chwastami) 3 lata temu, wiec koszty jeszcze wyższe zeby dojść do takiego stanu.. Kupilsmy sporo duzych roslin..Rośliny i dodatki do ogrodu to
tylko cześć, ale jak zacznę wyliczać poniesione straty to mnie słabość ogarnia, więc przemilczę resztę...jeszcze sporo wydatków przed nami - chcemy mieć studnię, założyć oczko...a kasa bubu ;:145
Aniu, Lavender Lassie sadzony wiosną, teraz to już spory krzaczek, szybko rośnie - teraz ma jakies 60 cm i już ma mnóstwo pąków. Ładnie pachnie.... ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aniu, Kasiek Dzięki dziewuszki ;:196 Moj tez w ramach zakupow zywnosciowych ale ze przecenili go na 3 zlocisze, to mysle sobie co bedzie, to bedzie :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

uffff........a ja dopisalam jeszcze jedną - Summer Song - no ten kolorek ;:173
jeszcze tylko dziś do pracy i to do 3 czyli w domu będę o 4....a potem wolne......i nic tylko ;:3
a mamy z mamą wielkie plany - chcemy już ściąć tą jedną gałąż od wiśni hehe tzn. że ja bedę ciąć a mama pilnować by nie zleciała na rabatkę i postawimy już pergolkę, no i uziemnimy jeszcze pawilon czyli go przybijemy do ziemi za pomocą grubego sznura i wielkich i długich szpili :twisted:
zaraz, zaraz oczko to wiem ale studnia........jej jaka i gdzie? ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jule, 3 złocisze to niezły deal, grzech nie brać :D
Marta studnia głębinowa - do nawadniania ogrodu. Teraz mam z wodociągów i płace za wodę ogromne kwoty ;:124 Ta inwestycja kosztuje ok. 5 tys, czyli zwróci się u nas po ok. 4 latach. Oczko to znacznie grubszy wydatek, więc musi poczekać..według wstępnych szacunków ogrodnika, oczko w rozmiarze 2 x 3 metry ( metoda z folią, pompa etc) to koszt ok. 10 tys... ;:223 może właściciele oczek się wypowiedzą i coś doradzą w kwestii metody wykonania, sprzętu, obudowy brzegów ( kamienie, zwir), kosztów etc. Będę wdzięczna ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Twój ogród jest cudny!! ścieżka z domu do altanki to bajka...

Jestem zakochana :roll:
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu moje oczko tz.wykopanie 50cm głębokie,3metry szerokie w najszerszym miejscu i ok.4 metrów długie (niestety u nas wody pierwsze bardzo wysoko i wybijały juz przy 50cm dlatego takie płytkie) ,folia,pompa, i kamień (łupek szarogłazowy ze Szczepankowa ok.1,3 tony),trochę żwiru do wykończenia brzegów,ekobord nie wyszło na pewno więcej niż 5tyś.A rośliny są napradę tanie do oczka .Jedynie lilie troszkę droższe.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja nie robie takich inwestycji w ogrodzie ,ale wiem ile on kosztuje a mam malutki w porównaniu do Twojego no i trzeba na to mieć ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Kasiu, oczko i nas czeka, praktycznie zrobienie od nowa, bo to, co jest - to po prostu wykopana i pokryta folią dziura w ziemi :D
Zabierzemy się za to chyba dopiero w przyszłym roku - ale ja liczę, że będzie taniej, a raczej - policzył to PiotrekP ... i za jego poradą mamy zamiar większość zrobić sami :D Mamy tylko kamienie, resztę trzeba kupić, folia tez musi być nowa.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Kasiu super się ogląda fotorelację w jednym miejscu :D Dokładnie widać zmiany,których u Ciebie mnóstwo.Pędzisz z wątkami i w ogrodzie ;:138 Teraz ,aby poprawić sobie humor będę wiedziała,gdzie zajrzeć ;:108 U Ciebie jest przykład jak się chce, to można nawet góry przenosić :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiu w zeszłym roku przymierzałam się do oczka a właściwie do oka bo miało być wielkie ale ostatecznie pomysł upadł bo ja na wodzie się nie znam a inni nie byli zainteresowani bo to roboty przy tym od groma ;:124 Wstępne koszty były tak wielkie że mnie przeraziły więc na miejscu przewidzianym na oczko powstanie różanka bo to mi dobrze wychodzi. ;:333

Jak zwykle cudne zdjęcie a ten busz przy nowej ścieżce to do jesieni będzie bardzo wielki i ścisk zrobi się. Ja też tak mam, najpierw sadzę gęsto żeby był szybki efekt a potem rozsadzam. ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teraz te nowe rabaty przy ścieżce wyglądają cudnie, a co będzie za 2 lata, jak róże się rozrosną ;:oj
To będzie uczta dla oczu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”