as1112,
Kochammmkwiaty popikujcie sałatkę koniecznie
Asiu pytałam o nazwę bo np.wczesna może Ci zakwitnąć latem, są odmiany do uprawy letniej które nie pójdą w pędy kwiatostanowe np Justyna, ale póki co po listku będziesz mogła urywać, u mnie jedna odmiana masłowej siana w kwietniu- prawie zakwitła

Asiu nie przejmuj się na dniach zrobi się cieplej i jeszcze urośnie.
U mnie koperek długo wschodził ale teraz jest ciepło więc siany w ubiegłym tygodniu pokazuje pierwsze listki. Pietruszka korzeniowa to prawie w ogóle nie wzeszła z połowy rzędu będę miała może z 7 pietruszek

Naciowa za to wzeszła bardzo dobrze ale już mszyca ją zżera więc będę musiała szybko ją zebrać i zamrozić.
Kochammmkwiaty pomidorki bardzo ładne i gęstę, moje gruntowe to były powyciągane i mizerne ale dałam im trochę papu i szybko doszły do siebie, u ciebie jeszcze w doniczkach to nie wszystkie chyba wysadzone? Jaka to odmiana?
diablica3010 marchewka malutka najdłuższa miała z 15cm dopiero, przerywam co kilka dni, na pierwszy raz wszystkiego siałam jak najwięcej, ale już wiem, że jak najwięcej nie znaczy jak największe
Marchewkę siałam 10 kwietnia, podlewam ją tylko wtedy gdy wiem że przez następne tygodnie nie będzie padać, leję z konewki raz w tygodniu lub raz na dwa jak wyjdzie
Rzodkiewkę od kwietnia sieję co dwa tygodnie- dosiewam bo mężuś się nie najada, ale będę musiała kupić nasionka późniejszej bo te wczesne odmiany już w korzeń nie idą niestety

Rzepę i rzodkiew Sopel Lodu siałam jakoś w połowie kwietnia.
U nas już nie pada, lało przez godzinę, może dwie a teraz w podlaskim mamy

i zaraz po pracy lecę na działeczkę