Storczyki Wandy_23
Re: Storczyki Wandy_23
A to o to chodzi
jak zwykle coś pokręciłem - przepraszam

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Ależ mnie tu długo nie było....
To się zamelduję chociaż. Niestety dziś bez fotek, bo kompletnie nie mam na to czasu...
Ale za to opiszę co u moich storczyków:
trzy kwitną nadal, jeden przekwitł, wypuścił kilka korzeni napowietrznych i nowy chyba pęd kwiatowy ze środka pędu poprzedniego - fotki postaram się wkleić w weekend, jeden ma pęd kwiatowy nadal 10cm i za cholerę nie chce dalej ruszyć, od kwietnia uparciuch się nie ruszył
dwa odratowane nadal odrastają i niestety żółty od męża umarł całkowicie
żadna reanimacja nic nie dała
No to na tyle, teraz póki mam chwilkę, pooglądam kilka waszych galerii
P.S. Szykujemy się do przeprowadzki, która nastąpi pewnie w grudniu - mam nadzieję, że storczyki przeżyją
To się zamelduję chociaż. Niestety dziś bez fotek, bo kompletnie nie mam na to czasu...
Ale za to opiszę co u moich storczyków:
trzy kwitną nadal, jeden przekwitł, wypuścił kilka korzeni napowietrznych i nowy chyba pęd kwiatowy ze środka pędu poprzedniego - fotki postaram się wkleić w weekend, jeden ma pęd kwiatowy nadal 10cm i za cholerę nie chce dalej ruszyć, od kwietnia uparciuch się nie ruszył
dwa odratowane nadal odrastają i niestety żółty od męża umarł całkowicie
No to na tyle, teraz póki mam chwilkę, pooglądam kilka waszych galerii
P.S. Szykujemy się do przeprowadzki, która nastąpi pewnie w grudniu - mam nadzieję, że storczyki przeżyją
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To i ja się wspisuję do Twojego wątku
i będę czekać z niecierpliwością na nowe zdjęcia

i będę czekać z niecierpliwością na nowe zdjęcia
Udało mi się zrobić fotki nowego pędu ze starego pędu, a w zasadzie jak robiłam zdjęcia, okazało się, że na drugim byłym pędzie kwiatowym wyrasta drugi malutki pędzik, także na jednym jeden, a drugim drugi. Oto fotki:

- nina1611
- 500p

gratulacje!
będą kwiatuszki 
Będzie kolorowo tej zimy
.
Witaj, Wando
Cieszę się że zmów wróciłaś na forum
Na początku powiem abyś się nie przejmowała nie powodzeniami - one podbudowują człowieka i skłaniają do wyciągnięcia wniosków na przyszłość.
Super pędzik - na pewno zakwitnie pięknie
Cieszę się że zmów wróciłaś na forum
Na początku powiem abyś się nie przejmowała nie powodzeniami - one podbudowują człowieka i skłaniają do wyciągnięcia wniosków na przyszłość.
Super pędzik - na pewno zakwitnie pięknie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Oj będzie kolorowo, będzie... właśnie odkryłam też nowe pędy na moich kwitnących storczykach... czyli pewnie jak kwiaty opadną to już kolejne pędy będą kwitły
Super 
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to tylko czekać na kwiatki 
Hejka.
Mam w końcu chwilkę, żeby powrzucać jakieś nowe foteczki.
To wklejam, zaczynając od mojego dzisiejszego zakupu:

A to moje pozostałe kwitnienia:
białasek nadal kwitnie jednym pędem, a drugi pęd po złamaniu przez kota niestety obsechł, ale wyrasta z niego kolejny pęd kwiatowy, także czekam na kolejne wielkie białe kwiaty:

nadal kwitnie ten od teściowej:

Natomiast mój fioletowy z Ikei, pogubił wszystkie kwiaty, gubiąc po kilka dziennie. I martwiłabym się, że coś z nim nie tak, gdyby nie to, że z obydwu pędów puszcza nowe i to już całkiem spore:
to ten krótszy

i dłuższy:

Natomiast mam jednego takiego, o którym już tutaj pisałam, że od kwietnia jego pęd kwiatowy nie rośnie... urósł na jakieś 10cm i stanął w miejscu. Ostatnio przeniosłam go w inne miejsce i w sumie pęd kwiatowy nadal nie rośnie, ale rośnie nowy liść i pojawia się takie coś:

a to jego pęd kwiatowy bez zmian od kwietnia:

Dodam tylko, że bardzo chciałabym zeby w końcu zakwitł, bo nawet nie wiem na jaki kolor będzie kwitł. Kupiony z odzysku do wtórnego kwitnienia. Nawet się w domu założyliśmy jakiego koloru będą kwiaty, ale skubany chyba nie chce nam ich pokazać.
No i mój kolejny białasek, mniejszy i nieco drobniejszy, marketowy, który też zgubił już jakiś czas temu kwiaty, teraz zaczyna odżywać. Pojawia się masa nowych korzeni napowietrznych, wrzucam zdjęcie najmłodszego:

oraz pojawiają się nowe pędy z pędów:
krótszy

i dłuższy:

Mam w końcu chwilkę, żeby powrzucać jakieś nowe foteczki.
To wklejam, zaczynając od mojego dzisiejszego zakupu:

A to moje pozostałe kwitnienia:
białasek nadal kwitnie jednym pędem, a drugi pęd po złamaniu przez kota niestety obsechł, ale wyrasta z niego kolejny pęd kwiatowy, także czekam na kolejne wielkie białe kwiaty:

nadal kwitnie ten od teściowej:

Natomiast mój fioletowy z Ikei, pogubił wszystkie kwiaty, gubiąc po kilka dziennie. I martwiłabym się, że coś z nim nie tak, gdyby nie to, że z obydwu pędów puszcza nowe i to już całkiem spore:
to ten krótszy

i dłuższy:

Natomiast mam jednego takiego, o którym już tutaj pisałam, że od kwietnia jego pęd kwiatowy nie rośnie... urósł na jakieś 10cm i stanął w miejscu. Ostatnio przeniosłam go w inne miejsce i w sumie pęd kwiatowy nadal nie rośnie, ale rośnie nowy liść i pojawia się takie coś:

a to jego pęd kwiatowy bez zmian od kwietnia:

Dodam tylko, że bardzo chciałabym zeby w końcu zakwitł, bo nawet nie wiem na jaki kolor będzie kwitł. Kupiony z odzysku do wtórnego kwitnienia. Nawet się w domu założyliśmy jakiego koloru będą kwiaty, ale skubany chyba nie chce nam ich pokazać.
No i mój kolejny białasek, mniejszy i nieco drobniejszy, marketowy, który też zgubił już jakiś czas temu kwiaty, teraz zaczyna odżywać. Pojawia się masa nowych korzeni napowietrznych, wrzucam zdjęcie najmłodszego:

oraz pojawiają się nowe pędy z pędów:
krótszy

i dłuższy:

Pekny nowy nabytek:) U mnie miał kwitnąć taki jak u ciebie ten od teściowej, ale mamce złamał się pęd, który wschodził dopiero
.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawy ten pędzik, może jeszcze wznowi wzrost...
Biały - piękny.
Biały - piękny.
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p

- Od: 21 paź 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj
ślicznie wyglądają Twoje storczyki. Wszystkie są cudowne, ale najbardziej podoba mi się ten w paseczki - choruję na takiego.
Pozdrawiam Edyta 
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- nina1611
- 500p

bardzo ładny nowy nabytek!
uwielbiam takie słoneczka
gratuluje pędzików 
Wando, super nabytek
Kiedy u mnie będą takie
Ciekawi mnie czemu ten jeden nie chce dalej rosnąć - może mu się wkrótce odwidzi i uraczy Cię pięknym kwitnieniem
Gratuluję przedłużeń pędów
Ciekawi mnie czemu ten jeden nie chce dalej rosnąć - może mu się wkrótce odwidzi i uraczy Cię pięknym kwitnieniem
Gratuluję przedłużeń pędów
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki