Dudus327 dziękuję za miłe słowa, ale i tak nikt nie pobije Twoich fotek, i tych plenerowych i tych słonecznych...
Mireczek1965 Witam serdecznie w moim wątku. Miło słyszeć takie komplementy, ale ja w porównaniu z niektórymi storczyko - maniakami jestem na prawdę w tyle

Moja przygoda (na poważnie) z tymi pięknymi i wdzięcznymi kwiatami rozpoczęła się zaledwie 4 miesiące temu. Może i dużo czytam na temat tych roślin, ale jednak praktyki wciąż mało. Człowiek uczy się całe życie, więc mam jeszcze sporo przed sobą

Pomysł z akwarium przyszedł mi sam do głowy, z czego byłam bardzo dumna

z czasem moja euforia opadła, gdy zobaczyłam jak wiele forumowiczów od dawna pożytkuje w ten sposób swoje 'baniaczki'. Jeśli masz miejsce na te 300l to nie zastanawiaj się nawet. Skoro posiadasz taki zbiornik to podejrzewam, że pewnie sprzęt również, np. świetlówkę. Brakuje jeszcze tylko wentylatorka, który niektórzy potrafią wyczarować nawet z komputerowego wiatraczka. Do tego troszkę korka na tło i Voil?

Gdyby nie moja mikroskopijna kawalerka to pewnie już bym skombinowała tego typu mini orchidarium

Póki co, życzę pomnożenia kolekcji w piękne okazy, jak i pomyślnego rozwoju swojego hobby