Storczykowy parapet Klaudii
Re: Storczykowy parapet Klaudii
O to będą piękne zakupy
koniecznie pokaz zdjęcie jak powiększysz kolekcję
Ps. A jaki kolorek masz zamiar zaadoptować
( ja swojego nie znam niestety
)
Ps. A jaki kolorek masz zamiar zaadoptować
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Klaudia89
- 200p

- Od: 16 maja 2011, o 12:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzy mi się dwukolorowe dendrobium phalaenopsis, najlepiej w jakimś ostrym kolorze
Co do egzemplarzy- zagadek, to powiem, że sprawiają więcej radości po ujawnieniu koloru, niż nowe pędy rozkwitające u 'tubylców'
gdy doczekasz się już pąków, to nie odejdziesz póki nie pękną i nie pokażą swojej tajemniczej urody
trzymam kciuki za rychłe kwitnienie 
Co do egzemplarzy- zagadek, to powiem, że sprawiają więcej radości po ujawnieniu koloru, niż nowe pędy rozkwitające u 'tubylców'
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Witam Klaudio!
Nie wiem jak to się stao, że dopiero zagladam do twego wątku, ale jakoś mi gdzieć umykał do tej pory
Zdecydowanym moim faworytem jest twoja pomarańczowa katlejka
No i miniaturka również jest słodziutka
Gratuluję odniesionego sukcesu w reanimacji cherlaczka
Zdecydowanym moim faworytem jest twoja pomarańczowa katlejka
Gratuluję odniesionego sukcesu w reanimacji cherlaczka
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
- Klaudia89
- 200p

I stało się....
dzisiaj wykreśliłam z listy 'chciejstw' Dendrobium Phalaenopsis
Wyboru z tego gatunku nie było dużego, ale właśnie ten okaz stał jeden taki dorodny. Chyba czekał na mnie
Z tego co czytałam, nie ma jakiś większych wymagań w uprawie. Zapewniłam mu dostęp do większej wilgotności powietrza, w postaci talerzyka z mokrym keramzytem.
Ostatnio na forum stało się modne robienie zdjęć na tle błękitu nieba. Pomyślałam - a co tam, nie będę gorsza i też zrobię

Przyrościków jest sporo

Victorys dziękuję bardzo za odwiedziny i za miłe słowa, zapraszam częściej
Wyboru z tego gatunku nie było dużego, ale właśnie ten okaz stał jeden taki dorodny. Chyba czekał na mnie
Z tego co czytałam, nie ma jakiś większych wymagań w uprawie. Zapewniłam mu dostęp do większej wilgotności powietrza, w postaci talerzyka z mokrym keramzytem.
Ostatnio na forum stało się modne robienie zdjęć na tle błękitu nieba. Pomyślałam - a co tam, nie będę gorsza i też zrobię

Przyrościków jest sporo

Victorys dziękuję bardzo za odwiedziny i za miłe słowa, zapraszam częściej
Wspaniałe, zdrowe Dendrobium
Piękny ma kolorek a zdjęcia na tle nieba bardzo udane
Coś mi się wydaje że teraz Dendrobium Phalaenopsis znalazł się na mojej liście chciejstw
Piękny ma kolorek a zdjęcia na tle nieba bardzo udane
Coś mi się wydaje że teraz Dendrobium Phalaenopsis znalazł się na mojej liście chciejstw
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Gratuluje ładnego zakupu, a fotka na tle nieba oczywiście super 
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
No no, świetne "chciejstwo" sobie sprawiłaś!!
A zaglądałaś między listki na innych psb, nie widać tam dodatkowych "cosiów"? 
Pozdrawiam, Wiktoria
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Klaudio, przychodzę z rewizytą do twojego wątku
Współczuje wełnowców, ja brzydzę się wszelkiego
.
Raz miałam okazję na żywo oglądać wełnowca w sklepie, siedział sobie jak gdyby nigdy nic na kwiatku storczyka
Był paskudny, dobrze że storczyk był w foli bo bym chyba upuściła doniczkę
Będe częściej wpadać
Współczuje wełnowców, ja brzydzę się wszelkiego
Raz miałam okazję na żywo oglądać wełnowca w sklepie, siedział sobie jak gdyby nigdy nic na kwiatku storczyka
Był paskudny, dobrze że storczyk był w foli bo bym chyba upuściła doniczkę
Będe częściej wpadać
- Klaudia89
- 200p

A więc króliczek... No tak ale różowy... Nasuwa się tylko jedna myśl łącząca te dwie cechy -
Plejbojek

Po zakupie od razu zrobiłam dokładny przegląd, posługując się również latarką
Myślę że imię Plejbojek powinno mu się spodobać
Ale piękne zdjęcie zrobiłaś - ma śliczny kolorek

Ale piękne zdjęcie zrobiłaś - ma śliczny kolorek
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Mireczek1965
- 200p

- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O kurcze ale kolekcja!
. Przeżyłem szok storczykowy.
. Moja kolekcja dwóch storczyków to pikuś przy Twojej. Jednak spokojnie, porozmawiamy za rok, rozwijam się, a jakże brniemy do przodu z moją hodowlą. Mam zamiar kupić nastepne i pomalutku może za sto lat dobiję do kadry storczykomaniaków. Ciekawy pomysł z tym akwarium, taka mała oranżeria z mikroklimatem. mam też puste wkwarium 300 l. może też je wykorzystam. Pozdrawiam!
- Klaudia89
- 200p

Dudus327 dziękuję za miłe słowa, ale i tak nikt nie pobije Twoich fotek, i tych plenerowych i tych słonecznych...
Mireczek1965 Witam serdecznie w moim wątku. Miło słyszeć takie komplementy, ale ja w porównaniu z niektórymi storczyko - maniakami jestem na prawdę w tyle
Moja przygoda (na poważnie) z tymi pięknymi i wdzięcznymi kwiatami rozpoczęła się zaledwie 4 miesiące temu. Może i dużo czytam na temat tych roślin, ale jednak praktyki wciąż mało. Człowiek uczy się całe życie, więc mam jeszcze sporo przed sobą
Pomysł z akwarium przyszedł mi sam do głowy, z czego byłam bardzo dumna
z czasem moja euforia opadła, gdy zobaczyłam jak wiele forumowiczów od dawna pożytkuje w ten sposób swoje 'baniaczki'. Jeśli masz miejsce na te 300l to nie zastanawiaj się nawet. Skoro posiadasz taki zbiornik to podejrzewam, że pewnie sprzęt również, np. świetlówkę. Brakuje jeszcze tylko wentylatorka, który niektórzy potrafią wyczarować nawet z komputerowego wiatraczka. Do tego troszkę korka na tło i Voil?
Gdyby nie moja mikroskopijna kawalerka to pewnie już bym skombinowała tego typu mini orchidarium
Póki co, życzę pomnożenia kolekcji w piękne okazy, jak i pomyślnego rozwoju swojego hobby 
Mireczek1965 Witam serdecznie w moim wątku. Miło słyszeć takie komplementy, ale ja w porównaniu z niektórymi storczyko - maniakami jestem na prawdę w tyle