Storczykowy parapet Klaudii

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowy parapet Klaudii

Post »

Super :D Będą fotki :D:D:D
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O to będą piękne zakupy ;:138 koniecznie pokaz zdjęcie jak powiększysz kolekcję ;:138

Ps. A jaki kolorek masz zamiar zaadoptować ;:108 ( ja swojego nie znam niestety :roll: )
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59

Post »

Marzy mi się dwukolorowe dendrobium phalaenopsis, najlepiej w jakimś ostrym kolorze ;:3
Co do egzemplarzy- zagadek, to powiem, że sprawiają więcej radości po ujawnieniu koloru, niż nowe pędy rozkwitające u 'tubylców' :D gdy doczekasz się już pąków, to nie odejdziesz póki nie pękną i nie pokażą swojej tajemniczej urody :wink: trzymam kciuki za rychłe kwitnienie :wink:
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Witam Klaudio! :wit Nie wiem jak to się stao, że dopiero zagladam do twego wątku, ale jakoś mi gdzieć umykał do tej pory :roll:
Zdecydowanym moim faworytem jest twoja pomarańczowa katlejka ;:167 No i miniaturka również jest słodziutka ;:108
Gratuluję odniesionego sukcesu w reanimacji cherlaczka ;:138
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p

Post »

I stało się.... :D dzisiaj wykreśliłam z listy 'chciejstw' Dendrobium Phalaenopsis ;:138
Wyboru z tego gatunku nie było dużego, ale właśnie ten okaz stał jeden taki dorodny. Chyba czekał na mnie :roll:
Z tego co czytałam, nie ma jakiś większych wymagań w uprawie. Zapewniłam mu dostęp do większej wilgotności powietrza, w postaci talerzyka z mokrym keramzytem.

Ostatnio na forum stało się modne robienie zdjęć na tle błękitu nieba. Pomyślałam - a co tam, nie będę gorsza i też zrobię :)

Obrazek

Przyrościków jest sporo 8-)

Obrazek

Victorys dziękuję bardzo za odwiedziny i za miłe słowa, zapraszam częściej :wink:
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
sama
500p
500p

Post »

Śliczny nowy nabytek ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

Wspaniałe, zdrowe Dendrobium :tan ;:108
Piękny ma kolorek a zdjęcia na tle nieba bardzo udane :tan ;:108

Coś mi się wydaje że teraz Dendrobium Phalaenopsis znalazł się na mojej liście chciejstw :;230
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
kasialb1
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 22:08

Post »

Gratuluje ładnego zakupu, a fotka na tle nieba oczywiście super ;:138
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

No no, świetne "chciejstwo" sobie sprawiłaś!! ;:138 A zaglądałaś między listki na innych psb, nie widać tam dodatkowych "cosiów"? :wink:
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

Witaj Klaudio, przychodzę z rewizytą do twojego wątku :D
Współczuje wełnowców, ja brzydzę się wszelkiego ;:214 ;:219 .
Raz miałam okazję na żywo oglądać wełnowca w sklepie, siedział sobie jak gdyby nigdy nic na kwiatku storczyka :shock:
Był paskudny, dobrze że storczyk był w foli bo bym chyba upuściła doniczkę :?
Będe częściej wpadać :wit
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p

Post »

:oops: Dziękujemy za miłe słowa. Ale, no właśnie... Ja i ...? teraz dopiero wpadłam na to, że moje nowe maleństwo jest jeszcze nie 'ochrzczone' imieniem :D Pewnie już wiele osób zauważyło, że u mnie to już tradycja w nadawaniu imion. Zawsze kieruję się jakąś charakteryzującą cechą. W Dendrobiach Phalaenopsis zawsze wyróżniały się dla mnie 2 białe ząbki :D
A więc króliczek... No tak ale różowy... Nasuwa się tylko jedna myśl łącząca te dwie cechy -
Plejbojek :;230

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Po zakupie od razu zrobiłam dokładny przegląd, posługując się również latarką :D to jest dopiero pierwsze moje dendrobium więc nie wiem jak wygląda maleńki pędzik przeciskający się między dwoma liśćmi... Póki co, tak na moje oko na 4 przyrostach są jakieś 'cosie'. Zobaczymy za jakiś czas...
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

Myślę że imię Plejbojek powinno mu się spodobać :;230
Ale piękne zdjęcie zrobiłaś - ma śliczny kolorek :tan ;:108
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06

Post »

O kurcze ale kolekcja! ;:63 . Przeżyłem szok storczykowy. ;:14 . Moja kolekcja dwóch storczyków to pikuś przy Twojej. Jednak spokojnie, porozmawiamy za rok, rozwijam się, a jakże brniemy do przodu z moją hodowlą. Mam zamiar kupić nastepne i pomalutku może za sto lat dobiję do kadry storczykomaniaków. Ciekawy pomysł z tym akwarium, taka mała oranżeria z mikroklimatem. mam też puste wkwarium 300 l. może też je wykorzystam. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p

Post »

Dudus327 dziękuję za miłe słowa, ale i tak nikt nie pobije Twoich fotek, i tych plenerowych i tych słonecznych... ;:3

Mireczek1965 Witam serdecznie w moim wątku. Miło słyszeć takie komplementy, ale ja w porównaniu z niektórymi storczyko - maniakami jestem na prawdę w tyle :roll: Moja przygoda (na poważnie) z tymi pięknymi i wdzięcznymi kwiatami rozpoczęła się zaledwie 4 miesiące temu. Może i dużo czytam na temat tych roślin, ale jednak praktyki wciąż mało. Człowiek uczy się całe życie, więc mam jeszcze sporo przed sobą :) Pomysł z akwarium przyszedł mi sam do głowy, z czego byłam bardzo dumna 8-) z czasem moja euforia opadła, gdy zobaczyłam jak wiele forumowiczów od dawna pożytkuje w ten sposób swoje 'baniaczki'. Jeśli masz miejsce na te 300l to nie zastanawiaj się nawet. Skoro posiadasz taki zbiornik to podejrzewam, że pewnie sprzęt również, np. świetlówkę. Brakuje jeszcze tylko wentylatorka, który niektórzy potrafią wyczarować nawet z komputerowego wiatraczka. Do tego troszkę korka na tło i Voil? :wink: Gdyby nie moja mikroskopijna kawalerka to pewnie już bym skombinowała tego typu mini orchidarium ;:108 Póki co, życzę pomnożenia kolekcji w piękne okazy, jak i pomyślnego rozwoju swojego hobby :wink:
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
sama
500p
500p

Post »

Cudny ten Twój Plejbojek :D :D :D
ODPOWIEDZ