Sylwio, Henryku, Justynko, Gosiu, Leszku, Małgosiu, Kasiu, Justynko, Grażynko, Agatko, Kingo, Julitko, Sylwio
Dziękuję Wam za miłe słowa Niestety dendrobium już nie było więc nie kupiłam.
Takie maluszki wychodzą z mojej masdevalli (choć już troszkę podrosły)
Keiki dendrobium od Celinki też jeszcze się trzyma i chyba troszkę urosło
Tu fotka dla Kasi - katarzynki575 kuzyn Twojego Artura
No i na poprawę humoru coś słodkiego z rana to jak śmietana
Arletko co prawda po południu ale pyszności nigdy dość
Dziękuję za zdjęcie kuzyna bardzo ładnie wygląda to co czekamy na kwiatki
Miniaturka słodziak i młodzież niech szybciutko rośnie
Witam serdecznie .
Widzę że zagościli kolejni masdewaliowi rycerze na forum i ładniutkie przyrosty mają, a sabotek staje w szranki choć to król.
Serniczek na zimno w tak doborowym towarzystwie to sama przyjemność , czyżby Leszek01 użyczył serka by jak najszybciej mięć osłonki i nas bawić
Arletko, ty nie oparłaś się kolejnej Ludisii a ja kolejnej vandzie Już mam w swej kolekcji ludisię o zielonych liściach podobną do Twojej tylko nosi nazwę Jade Velvet tylko moja jest maleńka ale dzielnie się rozrasta i rośnie w jednej misie razem z Red Velvet. Twoja ślicznie kwitnie ale życzę by Ci by łądnie też przyrastała.
Też chyba bym się nie oparł takiej piękności , a tym bardziej że jestem mężczyzną to urok ,czar i powab zawsze działa na mnie .....
Przepiękna ,a ta mozaika na liściach taka przemawiająca
Martuś storczykowych mam dokładnie 40, mam zakatalogowane w komputerze więc nie muszę biegać i liczyć. Kwiatki Ludisi pokarzę jak otrzymam pomoc od jednego kochanego forumowicza
Kasiu
Józefie tak tam a nie wiedziałam że można szklarnie zwiedzić?
Małgosiu no tak to z naszymi postanowieniami, i tak długo się trzymałam bo od listopada no nie właściwie to od października nic storczykowego nie kupiłam. A co do Ludisii to nie mogę pojąć czym różni się Twoja od mojej oprócz nazwy. Swoją drogą to nie wiedziałam że jest ich tyle gatunków
Agnieszko mnie też się podobają jej listki a w Pszczynie jest hodowca i hurtownia ale raczej mały wybór mają i ceny wcale nie takie rewelacyjne jeśli chodzi o phal.
Leszku
Kasiu no mnie też chyba bardziej te listki się podobają
Justynko no mam nadzieję, że to dobry początek.
Marku, Justynko
Pokażę jeszcze małą sesję małej miniaturki o jaką prosiła mnie Marta.
Straszny słodziak z tej miniaturki Widzę, że w ogóle takie maleństwa dobrze u Ciebie rosną, bo już druga się szykuje do zabłyśnięcia ;)
Storczyki "jubilerskie" też b. lubię, ze względu na listki- ich kwiaty mogłyby dla mnie nie istnieć. Muszę upolować wersję zieloną, na razie mam tylko maleńką czerwoną. Pokażesz nam kompozycję jak już będzie gotowa? ;)