Pewnie zimują w bezpiecznym miejscu.Fajny pomysł i ładnie zrealizowanyEwelina pisze:Sprytny pomysł. A jak zimują ? Nie przemarzają im w donicach korzenie ?

Następne z fotosika:

Jurku masz piękne powojniki, ale dorzucaj do zdjęć nazwy, abyśmy nie tylko cieszyli oczy ale zwiększyć wiedzęJurek pisze: Następne z fotosika:
Witamy następnego miłośnika Clematisów - bardzo ładne rośliny.myszek pisze:
A na swoją kolej czeka jeszcze 9 innych odmian. Areał mam wyjątkowo mały ale za to dużego bzika na punkcie clematisów
Pomysł z piętrami wykorzystam, jeśli się przestaną mieścićpaco pisze: Jeśli mały areał to może sadzić piętrowo jak pokazała "Ada" - w koszykach :P
Jurku - w ramach dobrze pojętej rywalizacji - nie dużo mu brakujeJurek pisze:ma ktoś większego?![]()
Pytanie już nie w ramach rywalizacji, ale chęci poznania nowych powojników - jakie duże ma kwiaty ten powojnik i jakie przybiera kolory w pełni kwitnienia i pod koniec kwitnienia?Jurek pisze:Ciekawa alternatywa dla białych powojników,tegoroczny nabytek-Omoshiro:
Wg opisu powinny być duże.Roślinę kupiłem w tym roku,wiec trudno mi mówić,czego finalnie mogę sie spodziewać.Pierwszy kwiat,który zakwitł miał 16 cm,następne dwa były juz sporo mniejsze-około 12-13 cm.W przyszłym roku bedę mógł na ten temat powiedzieć więcejTrudno mi opisać,jaki kolor przybiera pod koniec kwitnienia-postaram się zrobić fotkę.paco pisze:Pytanie już nie w ramach rywalizacji, ale chęci poznania nowych powojników - jakie duże ma kwiaty ten powojnik i jakie przybiera kolory w pełni kwitnienia i pod koniec kwitnienia?Jurek pisze:Ciekawa alternatywa dla białych powojników,tegoroczny nabytek-Omoshiro:
Dzięki takim informacją (jak również zdjęciom i pomiarom kwiatów) - forum będzie ciekawym zbiorem informacji o powojnikach - szkoda tylko, że te informacje są porozrzucane po całym forum, (nawet w tym temacie) a nie zgromadzone w jednym miejscu. Myślę, że za rok trudno będzie znaleźć tą informację od Jurka. A szkoda, gdyż informacje takie są nieocenione przy podejmowaniu decyzji o nabyciu danej odmiany.Jurek pisze: Wg opisu powinny być duże.Roślinę kupiłem w tym roku,wiec trudno mi mówić,czego finalnie mogę sie spodziewać.Pierwszy kwiat,który zakwitł miał 16 cm,następne dwa były juz sporo mniejsze-około 12-13 cm.W przyszłym roku bedę mógł na ten temat powiedzieć więcejTrudno mi opisać,jaki kolor przybiera pod koniec kwitnienia-postaram się zrobić fotkę.