Witam wszystkich serdecznie.I miło mi niezmiernie że komuś te moje badylki się podobają.....
Aniu(anik)Dziękuję za miłe słowa
NinoMam nadzieję że się odwdzięcza pięknym i gęstym wzrostem
Aniu(Aneczka82)Czekam na fotkę Twojej paprotki,bo bardzo je lubię
GraziuMam nadzieję że mężowi zrekompensowałaś stratę jeszcze większym okazem
StasiuTeż czytałam że lubią ciasno w doniczce skrzydłokwiaty i nie lubią przesadzania.Ale dziękuję za informację.Swojego przesadziłam tylko ze względu na to że musiałam oddać doniczkę.
IwonkoTeż lubię paprocie takie o koronkowych liściach ,ale inne też.
MartoPokażę zdjęcie Eonium.Fakt jest taki inny troszkę więc i ciekawy.
Aniu(chan-dzia)Dziękuję za pochwały
KasiuDostałam skrzydłokwiata kwitnącego więc przykro mi ale nie podpowiem Ci dlaczego nie kwitną Twoje bo nie znam się na nich.Kiedyś też miałam,ale nie chciał mi kwitnąć,no i nie wiedziałam jak się choduje i zmarniał.Teraz wiem że lubi mokro i swojego dodatkowo spryskuję codziennie.

Anturium Kasiu już posadzone i siedzi sobie w szklarence.Mam nadzieję,że się ukorzeni.
Nie wiem czy kogoś to zainteresuje,ale kiedyś wyczytałam że paprocie lubią jak podleje się je od czasu do czasu wodą z mlekiem lub z kwaskiem cytrynowym w celu zakwaszenia ziemi.Ja swoje oprócz tego ,że teraz zimą spryskuję ,to jeszcze do wody dodaję czasami mleka troszkę i zrobiły się bardziej bure.Informację tą przekazałam także znajomej u której paprocie nie chca rosnąć i obecnie ma jedną piękną burą paproć.Paprocie zimą lubią chłodno.U mnie też paprocie nie w każdym miejscu chcą rosnąć niestety.Ale gdy już widzę że miejsce im podpasowało to już tam zostają.
Mam pytanie odnośnie skrętników.Czy ktoś może wie jak je przezimować?Gdzieś tutaj na forum wyczytałam żeby przenieść do chłodnego pomieszczenia.Różowy mi coś marnieje i myślę że to jest spowodowane moim błędem w uprawie.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.Zdjęcia następnych kwiatków wkleję wieczorem.