Dzięki Maczku za zdjęcia ,może za jakiś czas też swoim storczykom sprawię podobne bardzo bym chciała i jak coś będę się zgłaszała po radę co i jak, bo rozumiem że sam je robiłeś
Aniu(AnnaL) nie jestem profesjonalistą ani znawcą tematu. ;) Jestem początkującym amatorem jeśli chodzi o hodowlę storczyków. Cały czas się uczę, z dobrym lub mniej dobrym skutkiem dla roślin. Instrukcję niebawem podeślę ci na maila, ponieważ nakręciłem krótki filmik jak działa nawilżanie w OrchidBox-ie, a nie za bardzo wiem jak to wkleić w PW. Aktualnie pracuję nad wersją DraculaBox (dla chłodnolubnych). Jak tylko skończę pracę to się pochwalę efektami.
Kasiu(katarzynka575) chętnie pomogę przy projektowaniu twojego orchidarium. Tak, orchidarium zbudowałem sam oprócz dwóch rzeczy: samej szklarenki (szkło to dość drogi budulec i wolałem pozostawić to specjaliście oraz głównego sterownika (temperatura, wiglotność, 1 strefa światła)). Pozostałe rzeczy poskładałem sam, także chętnie się podzielę swoją wiedzą na temat budowy.
Nesuniaaa, Cischweinfia dasyandra to bardzo wdzięczna roślinka. Kupiona w czerwcu tego roku zakwitła w połowie września i do tej pory kwitnie. Non stop wypuszcza nowe pędy kwiatowe. Polecam.
Pozostałym dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moich storczykach.
makosiu pisze:
Arleto bardzo chętnię się wymienię, musisz mi tylko powiedzieć jak ją podzielić oraz ukorzenić?
No ale to chyba wiosną jak wyjmie się ją z ziemi to taką jedną odnogę można oderwać i te trochę większe mają już małe korzonki i powinny bez problemu się przyjąć
Wysyłam Ci fotkę mojej na pw
No i z wrażenia zapomniałam pochwalić ślicznych kwiatków jakie u Ciebie kwitną