Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

Witaj Agnieszko :!: W ciągu lata nie bardzo szanuję nagietki, bo wyrastają, gdzie chcą i często przeszkadzają ale za to teraz cieszą bardzo, bo kwitną niezmordowanie.
Astrów nie mam tak wiele i powtarzam te same odmiany ale w innym stadium. Teraz najpiękniej wyglądają białe nowobelgijskie, chyba odmiana 'White Ladies'.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ale jak się ma bardzo mały ogródek to żeby jesienią było pięknie trzeba posadzić kilka karłowych berberysów i sporo żurawek liście azalii też się pięknie przebarwiają :;230
Jakoś trzeba sobie radzić ;:7

Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, Ty sobie radzisz doskonale i u Ciebie zawsze pięknie :;230
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Cudowne fotki..sorry że najpierw się nimi zachwycam..ale to moje skrzywienie;))
Kwiaty też na nich piękne..Teraz już wiem że miskanta chińskiego chciałam z ogrodu wywalić...a jednak mi odrobinę wyrósł jeszcze ...a do tej pory to miałabym piękną kępę ;:14
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

JacekP pisze:Przemek, wiedziałem, co kupuję :D Od kilku lat poszukiwałem trzmieliny oskrzydlonej w przystępnej cenie. W ogrodniczym koło mnie owszem jest ale za - 120zł ;:224
Zakupy wiosenne u Szmita prawie murowane, bo ma najlepsze ceny, np. kalin ;:108
Czyli piszesz sie na kolejne spotkanie wiosną?
Też chciałam zobaczyć ogród o tej porze roku. Nie zwróciłam uwagi, czy maja dużo rh. Pewnie Przemek będzie wiedział.
Ja poluje na buczka.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ładne te białe asterki w towarzystwie miskanta. Jednak kwiaty najładniej wyglądają w dużych grupach.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

jeszcze u ciebie wszystko ładnie kwitnie ...
u mnie od dwóch dni pada więc siedzę w domu a z okna widzę że rozkwitają pomarańczowe chryzantemy , jednak są marne na wiosnę muszę ich odmłodzić ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :!: Wiem, że jestem niepoprawnym optymistą ale nadal wynajduję powody do zachwytu w ogrodzie :) A to kolejny pierwiosnek zakwitnie, a to odętka nieprzerwanie wypuszcza kwiaty czy trawy puszczają srebrne kłosy. Ale to z powodu dobrej pogody i ogrodu, który okrzepł na tyle, że można się nim cieszyć przez cały rok. Dziś grabiąc liście, podziwiałem gailardie, które wypuszczają nowe pączki :)

Reniu, szkoda miskanta chińskiego. Miskant cukrowy czy inny rozumiem - pospolite, ekspansywne, ale chińskie to miskantowa arystokracja :)
Dla mnie jakość zdjęć jest ważna, dlatego cieszy mnie to, co piszesz :)

Gosiu, jak na razie była mowa o spotkaniu i objeździe szkółek z okolic Moniki-Soczewki, a tu kolejne :?: Fajnie ;:4
Widziałem sporo rh w Pęchcinie ale ten temat mniej mnie interesuje więc się nie przyglądałem.

Wandziu, mój ogród bardziej kolekcjonerski więc nie ma w nim miejsca na duże grupy. Astry same w sobie są duże :)

Maniusiu, w zasadzie jest kolorowo. Bardziej niż powinno więc tylko się cieszyć :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pogoda się poprawiła i u mnie pochodziłam po ogródku , wszystkie jesienne kwiaty ładnie kwitną nawet te opóźnione , nawet pustynnik wypuścił jeszcze jeden pąk nadal kwitną karłowe różyczki na rabacie przy domu i ślicznie przebarwiają się wilczomlecze .. jak tak będzie ciepło to wyjdą krokusy i tulipany bo jaskry i anemony już są na wierzchu
Mój album
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo, że Cie nie interesuje, ale piszesz się na spotkanie?
U Moniki wypad ma być chyba około 3 maja. Przynajmniej w tych dniach był zawsze dzień ze zniżką w dużej szkólce w Nowym Dworze. Zatem wyjazd do Ciechanowa trzeba zaplanować, albo wcześniej albo później. Co wolisz?
Czy pracujesz naprawdę w każdą sobotę?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniusiu, jaskry to normalne, że wyszły ale pusynnik :?: :shock: Jeszcze takiej anomalii nie widziałem. U mnie pustynniki dawno przykryte szybkami, by im na główki nie padało :)

Gosiu, kiedyś stworzę kącik rh ale na razie rośliny by się męczyły więc odpuszczam sobie. Mam nadzieję, że na któreś spotkanie się załapię ale to chyba ustalimy na stronie grupy mazowieckiej :?: Na pewno 3V odpada, bo pracuję. Tak, soboty wszystkie pracuję ale mimo to uda mi się z Wami spotkać :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiedziałam że tak trzeba zabezpieczać pustynniki , nawet nie wiem gdzie rosną bo mi szybko w lato znikły ,może nie na całkiem .... rosną na podwyższonej rabatce i na piasku to może ich nie zaleje .. zakwitła mi czerwona truskawka a inne mają znowu pączki , jak będzie tak ciepło to może znowu się zaczerwienieje .. w rzeczywistości kolor jest jeszcze czerwieńszy..
Mój album
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku moje pustynniki do tej poru radziły sobie ,nie okrywałam ich szybką , ale teraz żałuje tyle dni cały czas pada boję się że mi wygniją , .liście już dawno usunęłam i nie wiem gdzie są więc nie mogę tego zrobić .

Genia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak to tylko 2 razy? Mam nadzieję, że mówisz tylko o wiosennych spotkaniach :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniusiu, już się cieszę na tę truskawkę, bo pewnie jest równie ładna jak ta moja malinowa :)
Pustynniki nie tolerują zamakania, ale czytam, że u Ciebie mają dobre warunki - podwyższenie i przepuszczalne podłoże więc nie masz się co martwić :)

Geniu, jak długo przykrywałem szybą - obficie kwitły i rozrastały się szybko. Ostatniej zimy tego nie zrobiłem i w efekcie - jeden mizerny kwiatostan, a pustynnik olbrzymi zgnił całkiem :?
Przesadziłem je więc wyżej, dałem solidny drenaż i przykryłem szybą. Zobaczymy, jakie będą na wiosnę.

Gosiu, przejęzyczyłem się. Chodziło mi, że pomimo utrudnień w pracy udało mi się z Wami spotkać 2x w tym roku :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”