Mój ogród Sylwia_sirena

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród Sylwia_sirena

Post »

Zeniu co do kwitnień musimy się wstrzymać nic nie poradzimy chyba że kupisz tak jak ja prymulki i wsadzisz , ja o wodę już w tym roku się nie martwie odkopaliśmy studnie ,którą poprzedni właściciel zakopał i mam czyściutką wodę bez problemu że trzeba czekać do kwietnia i przede wszystkim nie ma w niej ślimaków tak jak w tej z szałego . na razie to tylko dziura z przykryciem ale jak się ją podmuruje bedzie ładnie a na razie i tak jak jest teraz wodę można nabrać . :tan
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie będzie w ogródku . :heja
Ja też zawsze kupuję do domku a potem lądują teraz to już na mojej działce wcześniej oddawałam mamie ;:138 .
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Sylwio. :wit Piękne prymulki kupiłaś, ładne kolorki...zaczyna się robić wiosennie. :D . Ja prymulek takich kwitnących jeszcze nie kupiłam, choć zawsze to robię. Kupiłam za to kłącza prymuli Fraceska, jeszcze takiej nie miałam. Cosik w doniczce zaczyna już wypuszczać :heja , jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądać. Wczoraj od niepamiętnych czasów byłam na rynku. Były piękne liliowce..oparłam się im jakoś.Niech najpierw zakwitną wszystkie zakupione w tamtym roku. Wróciłam tylko z jedną lilią. :;230 Co do wody...także mamy bardzo głęboką wspólną studnię na czterech sąsiadów. Niestety od lat nieużywana, pewnie także woda zamulona :cry: . Jednak jak będą kłopoty z wodą, trzeba będzie coś pomyśleć. ;:108
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu gratuluje zakupów ja tak pomału robie swoje ,choruje teraz na róże Maigold i Sahara i chce kupić jeszcze gdzieś komarzyce i fuksje w tamtym roku fuksje były u mnie w lidlu i się zgapiłam zobacze może teraz mi się uda je kupić. Z tigridi wybił na razie jeden , begonia też już unosi ziemie tylko czekać .
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

;:3 ;:3 ;:3 proszę o słoneczko bo moja porzeczka wariuje i krzewuszka też jak długo je mam trzymać na parapecie w domu jest za ciepło i one szaleją .
Obrazek Obrazek
tak wyglądają już begonie
Obrazek Obrazek
a tak tigridia
Obrazek
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj ,roślinność rzeczywiście Ci szaleje :)
Przestaw w jakieś chłodniejsze miejsce.
Ja swoje krzaczki róż trzymam na balkonie , cebulki i byliny też .
Od kiedy begonie masz w ziemi ;:88 , ja swoje dopiero moczę ,bo nie miałam pojęcia którą stroną posadzić i czekam na kiełki .
A wysiane kwiatuszki to ...
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Nie mam balkonu więc trzymam na oknie w kuchni bo to jest najchłodniejsze okno bo stale jest otwarte a begonie posadziłam chyba 3 marca coś koło tego może trochę póżniej , już nie pamiętam dokładnie .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio z twoimi porzeczkami faktycznie by gdzieś do chłodka. ;:108 . Ja co nieco wywiozłam do domku na działkę. Byłam zresztą zmuszona...brak w domu już miejsca. W Tesco kupiłam róże ,te trzymam właśnie na balkonie. Coraz więcej roślinek przybywa a tu pogoda...sama widzisz. :wink: Begonie twoje ładnie już wychylają się z ziemi...moich jeszcze nie widać. Komarzyce mam co roku...kupuję gotowe. Z zakupami wiosennymi na ten rok pewnie już zakończę. Popatrzę tylko za jakimiś bylinkami, może trawka jakaś ozdobna się trafi. ;:224 . Najważniejsze aby znów powróciło ;:3 i te wszystkie roślinki wysadzić do ziemi. ;:108
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu witaj piszesz że kupujesz gotowe komarzyce pochwalisz się gdzie . A ja też mogę się pochwalić znów nie mogłam się oprzeć jak tylko wczoraj przyszły to sobie zaraz odłożyłam teraz tylko czekać żeby je wkopać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
prawda że sliczne i tylko 5,49zł.
Może z tym wszystkim przeniose się do piwnicy tam jest chłodniej tylko jest trochę wilgoci bo była podlana bo nasiąka woda z rzeki jak się podnosi stan wody , ale to są uroki starych bloków i mieszkania blisko parku . ;:7
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

A i teraz obiecane zdjęcia z działeczki trochę mało widać bo było już ciemnawo i padał deszcz no ale są.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwio. :wit Opóźnia się ta wiosna coś na naszych działeczkach. Co się jednak spodziewać przy takiej pogodzie. Z powodu takiej właśnie pogody nie jeżdżę na działkę...straciłam zupełny brak kontroli co się tam dzieje. ;:224 . O komarzycy napisałam ci na PW, ale i tu napiszę. Spokojnie za parę groszy kupisz na rynku. Ja też zawsze tam kupuję. ;:108
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit ja dziś byłam na działce i porobiłam troszkę zdjęc i porządku sloneczko ładnie grzało i było fajnie , dobrze że dokupiam jeszcze dwie pomarańczowe róże bo miniaturki chyba mi pomarzły .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Dziś znów nie wytrzymałm i kupiłam róże bo dziś te co były po 5,49zł przecenili na 4,99zł no i skusiłam się i kupiłam 2 żólte jedna rabatowa i jedna pnąca.
Obrazek Obrazek
a teraz cała moja kolekcja tylko żeby słoneczko i ciepełko przyszło żebym mogła je posadzić ;:3 ;:3 ;:3 :heja :heja
Obrazek Obrazek
tylko nie wiem co oznaczają te literki po boku , ale może to uda mi się odkryć.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwio.... :wit Piękne róże...ale będzie różano , tyle kolorków. Także kupiłam dwie..ale z jednej pewnie nic nie będzie. ;:14 .Nie mam pojęcia co oznaczają te literki. :roll: Moje już wsadzone, na razie więcej już nie kupię bo nie za bardzo mam na nie miejsce. Jutro także ma być ;:3 ...może wybiorę się na działeczkę. :tan. Jak tam u ciebie z pracami wiosennymi :?:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Zeniu u mnie na razie ciężki tydzień bo mam kilka spraw do załatwienia więc na działkę nie wiem kiedy pojadę . A róże boje się jeszcze wsadzać bo noce są zimne , a sama nie wiem kiedy mam je posadzić musze jeszcze posadzić porzeczkę, krzewuszki ,dalie , mieczyki i dziwaczki ale się jeszcze boję bo miniaturki mimo koprzykowania i przykrycia gałązkami iglaków chyba mi pomarzły tylko je przyciełam i czekam okryć też nie ściągam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”