Pzdr.
Ja mówiłam o zawartości tej donicy :P Może źle się wyraziłam i ty źle mnie zrozumiałaśKasia86 pisze:kati-1976, milkicja --->Ta doniczka to jedna z dwóch moich ceramicznych (druga to ta od Hobbita), jest u mnie za sprawą mojej mamy. Niestety, doniczki ceramiczne bywają bardzo drogie. Jedyna okazja na jaką trafiłam, to te doniczki od hojki i fiołków, za 3,5zł. Ale to osłonkinie wiem jak zrobić w nich otwory
![]()
dziękuję Kasiu , że zadałaś to pytanie. A luczkowi dziękuję, za odpowiedż. Ja też pierwszy raz o czymś takim słyszę. No coś fajnego chyba ten podkorzeniacz. zaraz zaangażuję Google.Kasia86 pisze:Tak pisze o nim producent:luczek95 pisze:A co to znaczy_sypię szczyptę podkorzenia
To polepszacz podłoża zaszczepiony żywymi kulturami korzennej mikroflory.
W jej składzie występują dobroczynne dla roślin grzybnie i kultury bakteryjne, oraz składniki humusowe.
Podkorzeń ułatwia przesadzanie roślin, wzbogaca podłoże pod siew. Poprawia warunki startu i rozwoju roślin.
Dziękuję, ale to chyba tylko szczęściekubusiowa mama pisze:
Kasiu . Dosłownie nie do wiary. Jesteś prawdziwym ogrodnikiem.
Gratuluję bananowca i lecę oglądać kolejne Twoje roślinki.Pozdrawiam
Na pewno sie rozrośnie. Mój po zimie dopiero teraz się obudził i puścił jedna patrię liścimerry pisze:Mam grudnika, którego posadziłam w zeszłym roku (jeden człon) i dopiero mu rośnie pierwszy nowy człon![]()
Na szczęście mam też dwa inne, nieco większe