Rośliny cebulowe
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmm...ale to katalog znanej ,dużej firmy i bardzo popularnej 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Nelu czy ty wszystko czerwone najbardziej lubisz?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Florexpol ma nowości w kolorze czerwonym(nasiona jednorocznych):wilec,emilia,na zdjęciu piękne właśnie sobie zamówiłam 

Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Też lubię połazić po sklepach, pomacać, pogadać, ale wczoraj pojechałam do swojego ulubionego centrum ogrodniczego, a tam Urlop do końca stycznia, buuuu 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam podobnie jak Wy. Lepiej mnie samego nie puszczać do centrum.
Zawsze muszę coś kupić, nawet jak nie planowałem, ale w tym czasie mi się spodobało. Ot taka moja natura miłośnika roślin.

Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Witajcie
Bardzo cieszę się, ża znalazłam bratnie dusze.Wszyscy mają mnie za dziwadło bo odkąd tzn. 3 lata posiadam kawałek ziemi zwariowałam na punkcie roślinek.Każdy się dziwi, że mnie opentało to w takim stopniu.Wszystkie pieniądze jakie mogę tracę na kwiaty.Nikt nie chce chodzić ze mną do ogrodniczych sklepów.Muszę rodzince pokazać Wasze wypowiedzi.Może to jakaś sekta szalonych kwiatolubów
Nie liczyłam ile przez 3 sezony nazbierałam cebulek, bulw itp. Moje ulubione to hiacynty i żonkile.Staram się kupować same nowości.Krokusy posadziłam na trawniku i już od wczesnej wiosny nie mam złego samopoczycia mimo, że do lata daleko.Martwię się bo bardzo dużo cebulek ma już spore liście a co będzie jak przyjdzie mróz
Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrowionka
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szpilka pisze:WitajcieBardzo cieszę się, ża znalazłam bratnie dusze.Wszyscy mają mnie za dziwadło bo odkąd tzn. 3 lata posiadam kawałek ziemi zwariowałam na punkcie roślinek.Każdy się dziwi, że mnie opentało to w takim stopniu.Wszystkie pieniądze jakie mogę tracę na kwiaty.Nikt nie chce chodzić ze mną do ogrodniczych sklepów.Muszę rodzince pokazać Wasze wypowiedzi.Może to jakaś sekta szalonych kwiatolubów
Nie liczyłam ile przez 3 sezony nazbierałam cebulek, bulw itp. Moje ulubione to hiacynty i żonkile.Staram się kupować same nowości.Krokusy posadziłam na trawniku i już od wczesnej wiosny nie mam złego samopoczycia mimo, że do lata daleko.Martwię się bo bardzo dużo cebulek ma już spore liście a co będzie jak przyjdzie mróz
Pozdrawiam serdecznie.
Szpileczko a masz może fotkę swojego trawnika na którym kwitną krokusy? Marzę o czymś takim. Jesienią byłem o krok od zakupu 500 krokusów za nieduża sumę ale temat przesunąłem na jesień tego roku. Powiedz mi a jak z koszeniem trawy. Czy krokusy nie cierpią na tym. I jak kwitną w kolejnym roku?
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Też miałam posadzone krokusy na trawniku.
Po dwóch latach zrezygnowałam z nich, ponieważ to jest dobre dla tych co chcą mieć łąkę a nie trawnik.
Wczesną wiosną trzeba jak najszybciej trawnik przejechać areatorem następnie wertykulatorem i na końcu jeszcze porządnie napowietrzyć.
Wszystkie te zabiegi służą utrzymaniu w dobrej kondycji trawnika.
Krokusy w tych pracach przeszkadzają a wręcz uniemożliwiają ich przeprowadzenie.
Więc po dwóch latach zrezygnowałam z krokusów na rzecz pięknie utrzymanego trawnika po którym mogą dzieci biegać boso.
Po dwóch latach zrezygnowałam z nich, ponieważ to jest dobre dla tych co chcą mieć łąkę a nie trawnik.
Wczesną wiosną trzeba jak najszybciej trawnik przejechać areatorem następnie wertykulatorem i na końcu jeszcze porządnie napowietrzyć.
Wszystkie te zabiegi służą utrzymaniu w dobrej kondycji trawnika.
Krokusy w tych pracach przeszkadzają a wręcz uniemożliwiają ich przeprowadzenie.
Więc po dwóch latach zrezygnowałam z krokusów na rzecz pięknie utrzymanego trawnika po którym mogą dzieci biegać boso.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
To wy macie dobrze jak macie blisko centra ogrodnicze.Ja mieszkam w takiej dziurze gdzie nie ma szkółek a w sklepie ogrodniczym to mogę kupić głównie warzywa 

Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1