Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak zostawiam mój ogródeczek :D ale za to z jeszcze większą radością będę do niego wracać :D Dziękuje Wam za cudowne słowa pochwały. Tak bardzo mnie to Cieszy! dzięki wielkie!
Grzegorz B

Post »

Kasiu, mam taką minę jak przeglądam te widoczki ;:111 ;:111 ;:111 ... Masz fantastycznie. Tyle zieleni pomieszanej z wspaniałymi barwami sprawiają, że aż trudno oderwać wzrok. Wszystko świetnie pomyślane i ta masa nasadzeń i do tego tak pięknych. I jeszcze oczko. Cóż chcieć więcej :wink:
BeataG
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 lip 2007, o 20:00

Post »

Padłam,oczywiście z wrażenia,teraz dopiero widzę jacy z nas ogrodnicy amatorzy :wink:
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bajkowo kolorowy jest Twój Ogród Kasiu. Kwiaty tak piekne, że i Paź Królowej do Ciebie zawitał!!

Zwiedziłam sobie pod Twoja nieobecność, ale było otwarte, więc weszłam :D

Pozdrawiam seredcznie

Anu-La
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Odpoczywaj , Kasiu ! Będziemy doglądać Twojego ogródka :wink: bo jest piękny i urokliwy wielce. Masz śliczne kwiaty-barwy mienią się na rabatkach i wokół oczka, aż miło patrzeć.Nie dziwię się ,że "zachorowałaś " na Ostróżki. To wyjątkowe kwiaty i rzeczywiście trudno się oprzeć " wirusowi". Po kwitnieniu przytnij je tuż przy ziemi, wtedy jeszcze raz zakwitną ( ale o tym pewnie wiesz). Pozdrawiam i życzę udanego urlopu, a na takiej działce nie może być inny !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście wszystko co miłe i przyjemne szybko się kończy :( Szkoda....ale tak już chyba jest na tym świecie. A i lata już końca widać znaki, jesień zbliża się wielkimi krokami. A u mnie to chyba powiało melancholią bo do miasta wróciłam. Skąd? Z przepięknej urokliwej polskiej wsi - wypoczęta, wyciszona, rozmarzona i troszkę stęskniona za moim ogródkiem i Wami :D Zdążyłam jednak już nadrobić zległe prace i porobic nowe fotki. Wkrótce Was zaproszę.....

Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

A więc - żegnaj wsi spokojna, wsi wesoła - witajcie codzienne obowiązki.Miło będzie nam zobaczyć co teraz kwitnie u Ciebie.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jestem pod wrażeniem Twojej działeczki tyle kwiatów :shock: stawik z żółwikiem. Tylko pozazdrościć.
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Kasiu, jestem u Ciebie bardzo często (nawet jak Ciebie nie ma). Uwielbiam hortensje. Nie mogę się już doczekać nowej porcji zdjęć.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Fajnie, Fajniasto. Przepiękne rabaty a wszysto takie cudownie dopracowane. Baaaardzo mi sie podobało.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny za miłe słowa a teraz uchylę troszkę obrazu z mojego ogrodu. Nie będzie tego za wiele bo jestem dziś trochę zmęczona ale wkrótce... :D Mam wrażenie że to chyba będą jedne z ostatnich tak kolorowych zdjęć w tym roku....chociaż jesień też może być piękna!... znaleźć w nich już można jesienne akcenty, barwy i roślinki :)

Fragment mieszanej rabatki z hortensją bukietową Kyushu prowadzonej na drzewko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cynie nadal królują!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu przedstawiam mój nowy nabytek:
Hortensja bukietowa PINKY WINKY
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grzegorz B

Post »

Kasiu jakie niewiele, przecież to cała masa cudnych roślin :shock: Prawdziwy festiwal kwiatów, ciekawe które wygrają w tym roku, ja bym przyznał wszystkim pierwsze miejce :wink:

Ten nowy nabytek to prawdziwy rarytasik, ach jak miło popatrzeć na takie cudeńka :D
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cillo ! Przepięknie masz w swoim ogrodzie.Bardzo lubię jak jest tak kolorowo i dużo kwiatów.Szczególnie zachwyciły mnie hortensje, ostróżki i zawilce.
Mam pytanie odnośnie oczka, jak jest zrobione.Czy pod spodem jest folia, czy odlana forma?
Bardzo mi się podoba tak zrobiony brzeg oczka.

Ania
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Ja też mam PINKY WINKY :lol: .
Kasiu cudownie. Na jednym ze zdjęć zauważyłam drewnianą figurkę. Czy mogłabyś pokazać ją w całości?
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu dzięki, miło że zaglądasz do mojego ogródka. Festiwal kwiatów - fajnie powiedziane :D ale ciągle chciałoby się więcej :D
Aniu oczko jest praktycznie zrobione przez kobitki :D Po prostu wykopana dziura 2 poziomowa, ułożona folia a przy brzegach zrobiony specjalnie schodek (poniżej poziomu trawnika) na który nałożone są końce folii przytrzymywane "kocimi łbami" z ulicy :D I tak to się trzyma już 10 lat!
Ewuniu ta figurka jest świecznikiem zrobionym z gliny i pomalowanym pastelowymi barwami. Przyznam że znalazłam ją przy śmietniku na terenie działek :D I chyba fajnie wygląda pod tą hortensją. Niestety nie mam zdjęcia w całości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”