Mój ogródek - cilla77
-
cilla77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak zostawiam mój ogródeczek
ale za to z jeszcze większą radością będę do niego wracać
Dziękuje Wam za cudowne słowa pochwały. Tak bardzo mnie to Cieszy! dzięki wielkie!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Grzegorz B
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Odpoczywaj , Kasiu ! Będziemy doglądać Twojego ogródka
bo jest piękny i urokliwy wielce. Masz śliczne kwiaty-barwy mienią się na rabatkach i wokół oczka, aż miło patrzeć.Nie dziwię się ,że "zachorowałaś " na Ostróżki. To wyjątkowe kwiaty i rzeczywiście trudno się oprzeć " wirusowi". Po kwitnieniu przytnij je tuż przy ziemi, wtedy jeszcze raz zakwitną ( ale o tym pewnie wiesz). Pozdrawiam i życzę udanego urlopu, a na takiej działce nie może być inny !
-
cilla77

Oczywiście wszystko co miłe i przyjemne szybko się kończy
Szkoda....ale tak już chyba jest na tym świecie. A i lata już końca widać znaki, jesień zbliża się wielkimi krokami. A u mnie to chyba powiało melancholią bo do miasta wróciłam. Skąd? Z przepięknej urokliwej polskiej wsi - wypoczęta, wyciszona, rozmarzona i troszkę stęskniona za moim ogródkiem i Wami
Zdążyłam jednak już nadrobić zległe prace i porobic nowe fotki. Wkrótce Was zaproszę.....

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Kasiu, jestem u Ciebie bardzo często (nawet jak Ciebie nie ma). Uwielbiam hortensje. Nie mogę się już doczekać nowej porcji zdjęć.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum

- Od: 25 cze 2007, o 19:09
-
cilla77

Dzięki dziewczyny za miłe słowa a teraz uchylę troszkę obrazu z mojego ogrodu. Nie będzie tego za wiele bo jestem dziś trochę zmęczona ale wkrótce...
Mam wrażenie że to chyba będą jedne z ostatnich tak kolorowych zdjęć w tym roku....chociaż jesień też może być piękna!... znaleźć w nich już można jesienne akcenty, barwy i roślinki
Fragment mieszanej rabatki z hortensją bukietową Kyushu prowadzonej na drzewko

Cynie nadal królują!

A tu przedstawiam mój nowy nabytek:
Hortensja bukietowa PINKY WINKY

Fragment mieszanej rabatki z hortensją bukietową Kyushu prowadzonej na drzewko

Cynie nadal królują!

A tu przedstawiam mój nowy nabytek:
Hortensja bukietowa PINKY WINKY

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Grzegorz B
Ja też mam PINKY WINKY
.
Kasiu cudownie. Na jednym ze zdjęć zauważyłam drewnianą figurkę. Czy mogłabyś pokazać ją w całości?
Kasiu cudownie. Na jednym ze zdjęć zauważyłam drewnianą figurkę. Czy mogłabyś pokazać ją w całości?
Pozdrawiam Ewa
Mój ogródek.
Mój ogródek.
-
cilla77

Grzesiu dzięki, miło że zaglądasz do mojego ogródka. Festiwal kwiatów - fajnie powiedziane
ale ciągle chciałoby się więcej
Aniu oczko jest praktycznie zrobione przez kobitki
Po prostu wykopana dziura 2 poziomowa, ułożona folia a przy brzegach zrobiony specjalnie schodek (poniżej poziomu trawnika) na który nałożone są końce folii przytrzymywane "kocimi łbami" z ulicy
I tak to się trzyma już 10 lat!
Ewuniu ta figurka jest świecznikiem zrobionym z gliny i pomalowanym pastelowymi barwami. Przyznam że znalazłam ją przy śmietniku na terenie działek
I chyba fajnie wygląda pod tą hortensją. Niestety nie mam zdjęcia w całości.
Aniu oczko jest praktycznie zrobione przez kobitki
Ewuniu ta figurka jest świecznikiem zrobionym z gliny i pomalowanym pastelowymi barwami. Przyznam że znalazłam ją przy śmietniku na terenie działek
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli