Edyseja - orchidee

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Edytko pięknie prezentują się Twoi ulubieńcy na zbiorowym zdjęciu :D cudowny jest ten pierwszy , bordowo-żółty, ma cudowne wielkie kwiaty :D
bordowo-żółty tuż po zakupie miał kwiaty większe od tych, które się już u mnie rozwinęły.. dotychczas widywałam podobne hybrydy tylko na zagranicznych stronach poświęconych storczykom.. a tu taka niespodzianka: przywiozła go jedna z Allegrowiczek i przesłała mi mailem zdjęcia z zapytaniem "czy jestem zainteresowana?" :D
Edyta
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To Ci się trafiło z tą wiadomością z all. chyba nie było możliwości, żebyś nie była zainteresowana taką pięknością :D W świetny sposób zwiększyła Ci się kolekcja :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne storczyki. ten róowy z białą warżką cudny. mój miał takie same kwiaty, ale nie miał rozgałęzień ani tylu pąków. może w tym roku puści nastepny pęd i ucieszy mnie swoimi cudownymi kwiatkami.
masz jakieś gatunkowe? jakie? ja mam na razie tylko Phal. bellina, ale marzy mi się jeszcze kilka.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:To Ci się trafiło z tą wiadomością z all. chyba nie było możliwości, żebyś nie była zainteresowana taką pięknością :D W świetny sposób zwiększyła Ci się kolekcja :D
na Allegro wypatrzyłam jeszcze innego żółtego falka w ciapki (też mi się b. podoba) - Phal. Haur Jin Princess.. w tym przypadku miałam pecha, bo kiedy miałam kliknąć i go kupić zadzwonił telefon, a jak za chwilę zajrzałam na aukcję został już sprzedany.. widać nie mnie był przeznaczony ;)

tak się prezentuje:

link do aukcji usunięty- naruszenie zasad regulaminowych/-mod.J 6.03.09
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękny... mi się też taki marzy, ale i tak nie mogłabym zamówić z internetu, może będzie kiedyś na wystawie.

a teraz tam weszłam i znowu jest wystawiony żółty w bordowe kropki, ale nie kwitnący.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:piękne storczyki. ten róowy z białą warżką cudny. mój miał takie same kwiaty, ale nie miał rozgałęzień ani tylu pąków. może w tym roku puści nastepny pęd i ucieszy mnie swoimi cudownymi kwiatkami.
masz jakieś gatunkowe? jakie? ja mam na razie tylko Phal. bellina, ale marzy mi się jeszcze kilka.
Phal. equestrisa oraz venosę (nie licząc maluszków).. a choruję na pierwszorzędowe hybrydy Phal. violacea, na dole strony są zdjęcia: http://www.phals.net/violacea/index_e.html
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja bym chciała mieć equestris, violacea, lueddemaniana... jedyne miejsce, gdzie je mogę zdobyć, to wystawa, ale z tych co wymieniłam na wystawie widziałam tylko equestrisa.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:piękny... mi się też taki marzy, ale i tak nie mogłabym zamówić z internetu, może będzie kiedyś na wystawie.

a teraz tam weszłam i znowu jest wystawiony żółty w bordowe kropki, ale nie kwitnący.
czy o tym mowa:

link do aukcji usunięty- naruszenie zasad regulaminowych/-mod.J 6.03.09

widziałam go ale ten, którego chciałam kupić bardziej mi się podoba :)
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak, to ten. chciałabym takiego. ciekawe, czy kiedyś takiego spotkam... na żywo ich jeszcze nie widziałam, tylko na fotkach.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:ja bym chciała mieć equestris, violacea, lueddemaniana... jedyne miejsce, gdzie je mogę zdobyć, to wystawa, ale z tych co wymieniłam na wystawie widziałam tylko equestrisa.
niedawno wszystkie wymienione Phalaenopsis miała ania3030.. może jakoś przekonasz rodziców do tego, byś mogła zamawiać przez internet.. dużo większy wybór jak w marketach, kwiaciarniach i na wystawach, a i ceny przystępniejsze (nawet jak się doliczy koszt wysyłki).. mam sprawdzonych sprzedawców od których rośliny docierają w stanie dużo lepszym od marketowych czy kwiaciarnianych (są tak idealne pod względem wyglądu i kondycji jakby przed chwilą przywieziono je ze szklarni)
Edyta
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

A możesz polecić tych sprzedawców, bo ja niestety nie mam dobrego doświadczenia ze storczykami z allegro? Polecanie to chyba nic złego..? :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:tak, to ten. chciałabym takiego. ciekawe, czy kiedyś takiego spotkam... na żywo ich jeszcze nie widziałam, tylko na fotkach.
ja też nie widziałam takiego na żywo.. i wielu innych, którymi się zachwycam.. to, że mieszkam w dużym mieście nie jest równoznaczne z tym, że mam dużo rodzajów hybryd do wyboru.. trzeba się najeździć po marketach budowlanych by "upolować" oryginalnego storczyka
Edyta
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Agita pisze:A możesz polecić tych sprzedawców, bo ja niestety nie mam dobrego doświadczenia ze storczykami z allegro? Polecanie to chyba nic złego..? :)
może na P.W.? ;) w tej chwili moi najulubieńsi sprzedawcy nic nie wystawiają ale od wiosny do późnej jesieni na pewno będą mieć w ofercie storczyki
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:
Storczykowa pisze:tak, to ten. chciałabym takiego. ciekawe, czy kiedyś takiego spotkam... na żywo ich jeszcze nie widziałam, tylko na fotkach.
ja też nie widziałam takiego na żywo.. i wielu innych, którymi się zachwycam.. to, że mieszkam w dużym mieście nie jest równoznaczne z tym, że mam dużo rodzajów hybryd do wyboru.. trzeba się najeździć po marketach budowlanych by "upolować" oryginalnego storczyka
no ale tobie na pewno łatwiej spotkać coś ciekawego niż mi.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:
no ale tobie na pewno łatwiej spotkać coś ciekawego niż mi.
może i łatwiej ale i tak tylko trzy z tych, które mam pochodzą z marketu.. pozostałe kupiłam od osób z Allegro
Edyta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”