Witajcie
lisko myślę ,że możesz ja dziś też zrobiłam później
*ulina* ciesze się ,że Ci smakuję zapraszam częściej i proszę zostaw jakiś przepis
*Alfa * to fajnie ,że innym też smakuje
*Lantana* bardzo się ciesze ,że nas odwiedziłaś

zapraszam częściej
*Bogusiu * nie wiem kochanie co to będzie ,a może otwórz jeden słoiczek i spróbuj obawiam sie ,że może być za słona

Bogusiu napisz koniecznie jak otworzysz jak smakuje
Dziś polecam śliwki węgierki moje stoją w słoiczkach już 3lata i nadal są pyszne
100śliwek węgierek tylko koniecznie muszą być te małe węgierki
1 kg cukru
Śliwkę kroimy na pół i wyrzucamy pestkę
zasypujemy cukrem i zostawiamy na 24 godź .
Po tym czasie zlewamy sok z nad śliwek i zagotowujemy ,następnie gorącym sokiem zalewamy śliwki i zostawiamy na 24 godź .Tą samą czynność powtarzamy przez 10 dni .
Dnia 11 śliweczki wkładamy do słoików i wekujemy parę minut (dosłownie aby sie zamknęły słoiki ) Zostaje nam sok ,bo do słoików go nie dajemy ,i możemy sobie zrobić winko .
Pychota trochę pracochłonne ale uwierzcie mi ,że warto sie poświęcić
Tak wyglądają
