Ogród marzeń - KDanuta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko to poskręcane drzewko to świerk pospolity "JNVERSA " odm. odwrócona
o zwisających gałęziach, aby rósł w góre prowadzę go przy podporze a wierzchołek
podwiązuje , bo bez podpory będzie ścielił sie po ziemi

serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Wyglądem przypomina mi trochę czarownicę :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak dobrze danusiu, że wpadłas do mnie z wizytą, bo dzięki temu mogłam się zrewanżować i... pozachwycać Twoim ogrodem. Piekny, zagospodarowany ogród, widać na każdym kroku znakomitą ręką do roslin :)
Pozwolisz, że zastosuję pomysł z obsadzeniem drzewka serduszkami - bardzo mi sie podoba, a posadzone przez mnie w ubiegłym roku wokół starej jabłoni cebulowe, zostały zeżarte prze jakiegoś Paskudnika ogrodowego, może serduszkom da spokój :(
Zachwyciły mnie też tulipany, szczególnie te papuzie. A miejsce na altance do picia kawki - urokliwe i jakie interesujace mebelki tam masz :)
Ja oszalałm w tym roku na punkcie funki (host) dlatego z taką przyjemnością oglądałam Twoje dokonania na tym polu :)
Skorzystam też z Twoich porad dotyczących powojników i cebulowych, bo ja z powojnikami dopiero teraz zaczynam swoją przygodę :)
Pieknie tu i będę zaglądać.
Ewa
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu - przyszłam z rewizytą :D .
Ależ nas kokietujesz - jak to kwiatki Ci słabo rosną?! :shock: Piękniste są! ;:333

Szukam takiego powojnika - alpejski niebieski. Kupowałaś go może gdzieś wysyłkowo?

Hosty świetne!
A takiego cudaka - iglaka widziałam w Paryżu. Nawet mu pstryknęłam fotkę, bo bardzo mnie
zaciekawił :lol: .
Czy wokół cyprysa masz posadzoną tawułę Gold Flame? Bardzo ładnie to wygląda!

Chleb pod pomidory?! :shock: Pierwsze słyszę ... Hm.. pomidory dopiero w przyszłym tygodniu będę
sadzić, to może skorzystam z pomysłu.

Widać, że ogród ma już ładnych kilka lat i że właścicielka bardzo go lubi i dba o niego!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Danusiu! Juz sie ciesze,ze sie poznalysmy.Mamy podobne gusty,chodzi mi o funkie i klematisy.Jestem milosniczka wszystkich roslin,ale dla klematisa lubie najbardziej.Mam cztery rodzaje,gdy zakwitna-obiecuje zdjecia-pozdrawiam pa[będę zagladac do Ciebie]
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

faktycznie przypomina czarownice na miotle, to tak jak my zlatujemy się z całej Polski na Forum aby odbywać sabat nad ogrodami

pozdrawiam serdecznie
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu obsadzaj, obsadzaj, ja obsadzać zaczełam jak syn przejął obowiązek koszenia trawnika, i wszystkie małe krzewy i drzewka uszkodził, obsadzałam najpierw fiołkami i barwinkiem a potem dosadzałam inne kwiatki i tak powstały mini rabatki koło drzew.

szkoda że cebulowe kwiatki coś Ci zżarło, myślę że serduszkę zostawią w spokoju, ja między serduszkami mam posadzone krokusy i żonkile, zanim serduszka wzejdzie to cebulowe maja pole do popisu, teraz między liśćmi serduszki spokojne zasychają i nie szpeca rabatki :wink:

pozdrawia KDanuta
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu zapomniałam dodać , że w altance zawsze czeka filiżanka kawy dla miłych gości - zapraszam, wpadaj często

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja też wprosiłam się na kawkę do altanki :oops: :wink: przy okazji zwiedziałam Twój ogródek :lol: masz piękne krzewy i nie tylko funkie też śliczne :lol: ja bardzo lubię wszelkie kwitnące krzewy to już jakaś choroba u mnie :oops: ale co tam - chyba większość na tym forum ma podobnie :lol: :lol:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienko cieszę się, że do mnie zawitałaś,
fakt bardzo lubie prace w ogrodzie, ogród byl zawsze moim marzeniem, taki angielski , romantyczny, w moich wizjach taki kiedyś będzie, a wracając do powojników to kupiłam u nas w sklepie ohgrodniczym parę lat temu, musisz pytać wczesną wiosną bo one kwitną najwcześniej.
Swierka poskręcanego dostałam pewnie dwa lata temu od moich synów na Dzień Matki, ciekawe czy w tym roku będą pamiętać :?:

pozdrawim cieplutko
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielko ja mam takie same symptomy tej choroby, ale to najprzyjemniejsza choroba jaką znam, bola plecy, kolana a czlowiek szczęśliwy , usmiechnięty - więc chorujmy dalej, a co do kawy to już podaje świeżą kawe.

Zapraszam wpadaj często.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienko zapomniałam dodać że tawulł to GOLD PRINCESSA :D
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,
ja też się ciesze że się poznałyśmy, ja mam fioła na punkcie funki, ciągle szukam o białych kwiatach ale u nas w sprzedaży są tylko takie jakie już mam, muszę szukać na allegro
co do powojników lubię je za wszechstronność mogą piąć sie po drabince, iglakach i wsród bylin.
czekam na Twoje powojniki i zapraszam odwiedzaj, będzie mi miło

serdecznie pozdrawiam KDanuta
acidantera
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 21:14

Post »

Te kwitnące krzewy są wprost oszałamiające ;)
:shock: :shock:
A za kawę dzięki ale nie piję .. poprosze herbatkę ;))
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18

Post »

Cudnie u Ciebie Danusiu :)
Podobają mi się powojniki,funkie, krzewy...wszystko :D

;:2
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki