Ogród marzeń - KDanuta
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dobrze danusiu, że wpadłas do mnie z wizytą, bo dzięki temu mogłam się zrewanżować i... pozachwycać Twoim ogrodem. Piekny, zagospodarowany ogród, widać na każdym kroku znakomitą ręką do roslin 
Pozwolisz, że zastosuję pomysł z obsadzeniem drzewka serduszkami - bardzo mi sie podoba, a posadzone przez mnie w ubiegłym roku wokół starej jabłoni cebulowe, zostały zeżarte prze jakiegoś Paskudnika ogrodowego, może serduszkom da spokój
Zachwyciły mnie też tulipany, szczególnie te papuzie. A miejsce na altance do picia kawki - urokliwe i jakie interesujace mebelki tam masz
Ja oszalałm w tym roku na punkcie funki (host) dlatego z taką przyjemnością oglądałam Twoje dokonania na tym polu
Skorzystam też z Twoich porad dotyczących powojników i cebulowych, bo ja z powojnikami dopiero teraz zaczynam swoją przygodę
Pieknie tu i będę zaglądać.
Ewa

Pozwolisz, że zastosuję pomysł z obsadzeniem drzewka serduszkami - bardzo mi sie podoba, a posadzone przez mnie w ubiegłym roku wokół starej jabłoni cebulowe, zostały zeżarte prze jakiegoś Paskudnika ogrodowego, może serduszkom da spokój

Zachwyciły mnie też tulipany, szczególnie te papuzie. A miejsce na altance do picia kawki - urokliwe i jakie interesujace mebelki tam masz

Ja oszalałm w tym roku na punkcie funki (host) dlatego z taką przyjemnością oglądałam Twoje dokonania na tym polu

Skorzystam też z Twoich porad dotyczących powojników i cebulowych, bo ja z powojnikami dopiero teraz zaczynam swoją przygodę

Pieknie tu i będę zaglądać.
Ewa
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu - przyszłam z rewizytą
.
Ależ nas kokietujesz - jak to kwiatki Ci słabo rosną?!
Piękniste są!
Szukam takiego powojnika - alpejski niebieski. Kupowałaś go może gdzieś wysyłkowo?
Hosty świetne!
A takiego cudaka - iglaka widziałam w Paryżu. Nawet mu pstryknęłam fotkę, bo bardzo mnie
zaciekawił
.
Czy wokół cyprysa masz posadzoną tawułę Gold Flame? Bardzo ładnie to wygląda!
Chleb pod pomidory?!
Pierwsze słyszę ... Hm.. pomidory dopiero w przyszłym tygodniu będę
sadzić, to może skorzystam z pomysłu.
Widać, że ogród ma już ładnych kilka lat i że właścicielka bardzo go lubi i dba o niego!

Ależ nas kokietujesz - jak to kwiatki Ci słabo rosną?!

Szukam takiego powojnika - alpejski niebieski. Kupowałaś go może gdzieś wysyłkowo?
Hosty świetne!
A takiego cudaka - iglaka widziałam w Paryżu. Nawet mu pstryknęłam fotkę, bo bardzo mnie
zaciekawił

Czy wokół cyprysa masz posadzoną tawułę Gold Flame? Bardzo ładnie to wygląda!
Chleb pod pomidory?!

sadzić, to może skorzystam z pomysłu.
Widać, że ogród ma już ładnych kilka lat i że właścicielka bardzo go lubi i dba o niego!
Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu obsadzaj, obsadzaj, ja obsadzać zaczełam jak syn przejął obowiązek koszenia trawnika, i wszystkie małe krzewy i drzewka uszkodził, obsadzałam najpierw fiołkami i barwinkiem a potem dosadzałam inne kwiatki i tak powstały mini rabatki koło drzew.
szkoda że cebulowe kwiatki coś Ci zżarło, myślę że serduszkę zostawią w spokoju, ja między serduszkami mam posadzone krokusy i żonkile, zanim serduszka wzejdzie to cebulowe maja pole do popisu, teraz między liśćmi serduszki spokojne zasychają i nie szpeca rabatki
pozdrawia KDanuta
szkoda że cebulowe kwiatki coś Ci zżarło, myślę że serduszkę zostawią w spokoju, ja między serduszkami mam posadzone krokusy i żonkile, zanim serduszka wzejdzie to cebulowe maja pole do popisu, teraz między liśćmi serduszki spokojne zasychają i nie szpeca rabatki

pozdrawia KDanuta
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
Wisienko cieszę się, że do mnie zawitałaś,
fakt bardzo lubie prace w ogrodzie, ogród byl zawsze moim marzeniem, taki angielski , romantyczny, w moich wizjach taki kiedyś będzie, a wracając do powojników to kupiłam u nas w sklepie ohgrodniczym parę lat temu, musisz pytać wczesną wiosną bo one kwitną najwcześniej.
Swierka poskręcanego dostałam pewnie dwa lata temu od moich synów na Dzień Matki, ciekawe czy w tym roku będą pamiętać
pozdrawim cieplutko
fakt bardzo lubie prace w ogrodzie, ogród byl zawsze moim marzeniem, taki angielski , romantyczny, w moich wizjach taki kiedyś będzie, a wracając do powojników to kupiłam u nas w sklepie ohgrodniczym parę lat temu, musisz pytać wczesną wiosną bo one kwitną najwcześniej.
Swierka poskręcanego dostałam pewnie dwa lata temu od moich synów na Dzień Matki, ciekawe czy w tym roku będą pamiętać

pozdrawim cieplutko
-
Grażynko,
ja też się ciesze że się poznałyśmy, ja mam fioła na punkcie funki, ciągle szukam o białych kwiatach ale u nas w sprzedaży są tylko takie jakie już mam, muszę szukać na allegro
co do powojników lubię je za wszechstronność mogą piąć sie po drabince, iglakach i wsród bylin.
czekam na Twoje powojniki i zapraszam odwiedzaj, będzie mi miło
serdecznie pozdrawiam KDanuta
ja też się ciesze że się poznałyśmy, ja mam fioła na punkcie funki, ciągle szukam o białych kwiatach ale u nas w sprzedaży są tylko takie jakie już mam, muszę szukać na allegro
co do powojników lubię je za wszechstronność mogą piąć sie po drabince, iglakach i wsród bylin.
czekam na Twoje powojniki i zapraszam odwiedzaj, będzie mi miło
serdecznie pozdrawiam KDanuta
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14