Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Lucynko wiosna na całego,nareszcie kolorowo .Trapi nas ten brak deszczu tez mam coraz większe obawy :( ubiegłe upalne lato bez deszczu,sucha długa jesień, potem bezśnieżna zima, sucha wiosna ;:223 tez boję się ze woda w studni wyschnie.
Za to prezent naprawdę udany, spotykam takie na naszych działkach i chyba się sprawdzają bo jest coraz więcej. Wie synek jak mamie radość sprawić.
Podziwiam psizęby, śliczne.
Miłego i deszczowego wreszcie dnia, ale nie takiego deszczu jak u mnie bo z telewizji się dowiedziałam ze pada ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko piękne kolory na działce, szachownice piękne. ;:oj Jakoś żadna z posadzonych u mnie się nie uchowała. ;:174
Synuś wiedział co mamę ucieszy. :)
Też podlewam, bo bardzo sucho na moich piaskach.
W maju mam mieć wreszcie trawnik, to może się zmobilizuję do założenia wątku. :roll:
Pozdrawiam ciepło. ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko poświątecznie życzę zdrówka całej rodzince...
Nie ma jak domyślni synusiowie :tan
Pięknie ci wszystko kwitnie ... W moich stronach nieco chłodniej, ale też sucho więc wąż jest nieodzownym towarzyszem :)
Pozdrawiam ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko u Ciebie już kwitną serduszka? ;:oj U mnie dopiero wychodzą z ziemi.Psie zęby,migdałek też kwitną?Laki takie duże,że musisz je
związywać.Dopiero musi pachnieć.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj wędruję po Waszych ogrodach i działeczkach, jutro dłużej zagoszczę we własnym wątku i wówczas odpowiem na wszystkie posty.
Tymczasem pozdrawiam Was cieplutko i słodkich snów życzę. ;:cm ;:cm ;:cm

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Lucynko ;:168 . Pięknie i kolorowo u ciebie...tulipanki i inne dają piękny popis, oby tak dalej ;:108 . U mnie dużo tulipanów nie zakwitło, same liściory ale za to inne dają troszkę kolorku. Prezent od syna ;:215 , wiedział co mamę ucieszy :uszy . Oby jeszcze chciało popadać bo latanie z wężem zabiera sporo czasu. Pozdrawiam, pogody życzę ale i ciepełka ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Lucynko kochana ;:196 , jakie piękne Laki masz, cudne kolorki ;:215 a po za tym to wiosna rozgościła się na dobre, tylko przy tej suszy to wszystko szybko zakwita i przekwita, ale cieszymy nasze oczka tymi kolorami ;:138 tunel super, będzie Pani zadowolona ;:215 migdałek daje popis, mój zaczął kwitnąć od podkładki, a kwiatów migdałka nie bylo, więc pożegnaliśmy się, życzę deszczu Lucynko :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tulipanów kwitnących w różnych kolorach tęczy u Ciebie Lucynko multum! ;:138 Aż miło oglądać i liczę na kolorowe sny po serii takiej kolorystyki! ;:138 Tunel bardo przydatny! ;:173
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Lato, panie, lato. Nareszcie na moich rabatach pokazały się chwasty, wobec czego dzisiaj wypowiedziałam im wojnę, którą jutro zakończę.
Tunel został zmontowany przez M, ja tylko folię pomogłam naciągnąć. Niestety, trochę za późno zaistniał, wobec czego musiał stanąć w takim miejscu, że zrujnował mi widok z okna. Trudno, w tym roku musi już tak pozostać, dopiero w następną wiosnę dostanie właściwe miejsce.
Dzisiaj wygląda to tak:Obrazek

Basiu8585 - dziękuję za ciepłe słowa pod adresem moich kwiatków. ;:196
Susza im nie straszna, bo woda z węża leje się codziennie. Wprawdzie co drugi dzień pełnym strumieniem, ale pomiędzy nimi na upartego da się podlać dzięki temu, że zawór się nie domyka i po naszej stronie codziennie woda leci. ;:303
Moje warzywka rosną w inspekcie, więc tylko koneweczka wodę im daje, ale wiosenny deszczyk ma zbawcze działanie na wszystkie rośliny, w tym co bardzo ważne - drzewa i krzewy.
Niech więc spadnie nam ta woda z nieba, czego Tobie, sobie i wszystkim ogrodomaniakom życzę. ;:167

W inspekcie dzisiaj jest taka sytuacja:
Obrazek Na lewo warzywa, na prawo kwiatki.

Juleczko - podobno w sobotę i niedzielę mamy dostać wodę z nieba. Oby się sprawdziła prognoza, bo rzeczka, z której czerpiemy wodę do podlewania, też już ledwo zipie, i woda jest reglamentowana.
No popatrz, a u mnie nawet telewizja nie chce dać deszczu. ;:306
Kiedyś już sadziłam psizęby, ale wcale nie wyszły po zimie. Tym razem wsadziłam na skalniaku i są! Wszystkie!
Jest nadzieja na deszczyk, niech więc spadnie u Ciebie, u mnie i u wszystkich spragnionych. ;:168

Obrazek 'Francesca' popisała się pierwszym kwiatuszkiem.

Soniu - mam pięć szachownic cesarskich, zakwitły trzy, ale i tak cieszą, dziękuję. ;:196
Cudownie rozrosły się wszystkie floksy szydlaste, które przyjechały od Ciebie. Piękne poduchy utworzyły, widać, że sercem ofiarowane. Ilekroć na nie spojrzę, tylekroć ciśnie mi się na usta imię Sonia. ;:168
Czekam więc na Twój nowy wątek, bo przecież masz tyle różności w swoim ogrodzie! Musisz je nam pokazać, nie ma zmiłuj!
Pozdrawiam wzajemnie, deszczyku życząc. ;:196

Obrazek

Ewuniu - zdrówko przygarniam, dziękuję. ;:196
Synuś wysłuchał moich achów i ochów po powrocie z zakupów i utyskiwania na pustawy portfel, co przełożyło się na szybkie wyjście "na chwilę" i powrót z zakupionym tunelem.
Dziękuję w imieniu moich kwitnących i obu nam życzę zbawiennego deszczu. ;:167

Obrazek

Danusiu [danuta z] - różowe serduszka kwitną, białe gdzieś sobie poszły i w ogóle ich nie ma, natomiast czerwone dopiero zaczynają się zbierać. Większość wiosennych dość wcześnie zaczęła kwitnienie, ale i szybko przekwitną, bo gorąco się zrobiło. ;:174
Laki wyrosły bardzo wysokie i ostatnie wichury je położyły. Nie było wyjścia, musiałam je związać. Pachną urzekająco! ;:333

Obrazek

Zuziu - u mnie też nie wszystkie tulipany zakwitły, a i nie wszystkie wykiełkowały, ale cieszą te, które postanowiły mnie nie zawieść. ;:303
Niech więc nam wszystkim woda z nieba popłynie. Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Obrazek Zaczyna pierwiosnek 'Siebolda'.

Iwonko0042 - laki kłaniają się w podzięce ;:180
Masz rację: susza i słońce plus wysokie temperatury poganiają kwitnące rośliny i krócej będą nas cieszyły swym urokiem.
To już drugi mój migdałek, którego staram się formować w drzewko. Pierwszy już był dość ładnym drzewem, ale komuś się bardzo spodobał i zniknął z mojej działki nie wiadomo kiedy. ;:223
Ty mnie, ja Tobie - deszczyku ciepłego życzę. ;:196

Obrazek

Maryniu - nie multum, nie multum ;:185 Bardzo dużo nie zakwitnie, drugie tyle tulipanów w ogóle nie wyszło z ziemi. Kwitną różne, ale rzadko.
Śnij, kochana, śnij kolorowo i śpij spokojnie. ;:196

Obrazek Jeszcze trochę nieśmiało, ale zaczyna. Pierwszy powojnik.

Działka kwitnie, co mnie ogromnie cieszy, niestety nie może być tak, że wszystko jest na plus. Zawsze jest coś, co psuje humor.
Nasz piętnastoletni piesek jest bardzo poważnie chory; mocno opadł z sił. Wet stwierdziła chorobę serduszka - nie domykają się obie zastawki, chorobę stawów i...prawdopodobnie chorobę wątroby, co jutro się potwierdzi bądź nie, po wynikach badania krwi.
W każdym razie Mikrus od soboty nic nie je, tylko pije wodę i wymiotuje żółcią. Dzisiaj dostał dwa zastrzyki, to nawet nieźle chodzi, ale bardzo wolniutko. Na działce był dzięki temu, że dzisiaj można było dojechać do samej furteczki. Jeszcze jutro i w sobotę będzie taka możliwość, a co będzie dalej... Wszystko zależy od decyzji weta.

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Lucynko,szklarenka super, na pewno zda swój egzamin i będzie bardzo przydatna ,synek wiedział czym sprawi wielką radość ,w ogródku tyle pięknych kwitnień tulipanków i narcyzów i tak radośnie się zrobiło ,a domeczek taki wymuskany ,nawet beczka na wodę dopasowana do rynien ,podoba mi się to bardzo,pozdrawiam ;:168
Basia8585
100p
100p
Od: 18 lis 2015, o 18:03

Post »

Biedna psinka :( , oby tylko wyniki były dobre i lekarstwa pomogły. Moje warzywka na parapecie już się nie mieszczą, zwłaszcza dynie. I tak się zastanawiam czy by tych największych dyń nie wysadzić już do gruntu i przykryć włókniną. Jak myślisz Lucynko, dadzą rade? Pierwszy raz uprawiam dynie i chyba za wcześnie wysiałam. Tunel prezentuję się znakomicie, muszę sobie na drugi rok taki sprawić. Co będzie w nim gościło?
Uściski dla Mikruska ;:168
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko ,Twoje kwiatki wcale nie wyglądają na cierpiące z powodu suszy ;:215 ;:215 ;:215 ,a synek wie czy zadowolić mamusie ,moje dzieci też zawsze robią prezenty zgodne z moim zamiłowaniem ,foliak super ;:333 ,mój trochę ucierpiał w czasie tych wiatrów ale i tak postanowiłam posadzić pomidory już w majówkę.Dzisiaj do kiełkowania wyłożyłam cukinie i dynie a jutro ogorki ,od wtorku tyrałam na działce ale pomału widać efekty, dzisiaj robię odpoczynek i żeby mnie nie kusiło jadę do siostry na pogaduchy.Psinka widać ,że swoje lata już ma więc tak jak nam coś zaczyna dolegać ale pod Waszą troskliwą opieką stanie na nogi,czego życzę z calego serca ;:168
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Lucynko foliaczek jak marzenie. ;:138
Gratuluję z całego serca i cieszę się razem z Tobą. Każdy marzy o takim cudeńku. :D
Dostatek kwiatów uprzyjemnia każdą chwilkę na działce i umila pracę coby nie było tak ciężko.
Cudownie wiosennie i oby tak już zostało. ;:167
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piesek chory to przykre.Może jednak będzie dobrze?
Ładnie wygląda foliaczek zielony na tle altanki.
Cały czas podziwiam laki.U mnie takie bidulki,a u Ciebie kolosy.Wcześnie też kwitnie migdałek.U mnie ma dopiero pąki.

Miłego jutrzejszego dnia. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No widzisz Lucynko, taki los, tu działeczka cieszy a tu smuci bo wierna psina chora, ma już swoje lata staruszek, ale życzę mu zdrówka, może jeszcze się mu polepszy ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”