Ech znowu mi się zdjęcia pousuwały z ostatniego posta, to już któryś raz.
Blueberry
Dzięki! A no jakoś tak przestałem doglądać co chwilę do doniczkowych i jakoś lepiej rosną. Jestem z siebie dumny że umiem wytrzymać haha
Akinkowo
Dziękuję, i jak dała radę sobie sałata? Ja bananowca dostałem od mamy znajomego, jej olbrzym strasznie się rozmnaża
maniolek
Dziękuję za odpowiedź. No ja ciągle szukam jakiegoś łuku, może spawarka pójdzie w ruch jednak
eszeweria18
Dziękuję, staram się

Strelicja długo ale dobrze kiełkuje, może mogłaś jej dać jeszcze czas. Moje wychodziły nieregularnie.
Bazyla
Zobaczymy jak to będzie, na razie mam nadzieję że mi przynajmniej zarośnie tą pergole. Z tego co widziałem to jeszcze jakieś 2 sezony
Mój plan na ten rok to nie kupować wszystkiego jak leci tylko uporządkować to co już jest. Oczywiście już zawiodłem bo kupiłem sobie kilka roślin
seba1999
Ja uwielbiam tą roślinę. Jak widzę te wszystkie pięknie rosnące np w kalifornii w serialach to aż mi się buzia cieszy. Rodzina to już ma mnie dość od krzyczenia "Patrz strelicja". Mi na pewno nie zakwitnie, w ogóle nie słyszałem żeby komuś w domu właśnie Nicolai zakwitła

Ale bardziej zależy mi na jej pokroju i liściach, niech Reginae kwitnie
Teraz trochę zdjęć, nie wystraszcie się chwastów
Cebulowe. Zakochałem się w tych błękitnych szafirkach, szkoda że posadziłem je w cieniu.

Okrąg tulipanowy wokół dębu miał kwitnąc na biało/bordowo w tym samym czasie. Jak widać tylko białe wyszły, obawiam się że przekwitną i dopiero bordo zaczną kwitnąć

Krokusy pod trzmieliną

Przed domem stanęły donice z bratkami. Lepiej to wygląda niż te białe, ogromne, plastikowe z tamtego roku

Latem wymienię na surfinie.
Przepraszam za chwasty i prześwietlone zdjęcia ale bardzo imponuje mi żagwin. Nic przy nim nie robię a tak ładnie rośnie, tworzy super wodospady z kwiatów

Jak zrobię lepsze zdjęcia to podmienię je w tym poście

"Jagodnik" został trochę odnowiony. Trochę bez sensu były te kwadraty z pasem trawy miedzy nimi. No ale człowiek uczy się na błędach, teraz jakoś to wygląda i jest więcej miejsca na nowe owocowe rośliny
Zrobiłem także podwyższone grządki z palet i włókniny. Nie wygląda to zjawiskowo, nie wiem czy nie obić ich deskami. Muszę pomyśleć, w końcu to tylko grządka na warzywa.

A na koniec moje wysiewy pelargonii i tunbergi oraz tulipan, zapowiedź rabaty rodkowo azaliowo magnoliowej

Wypieszczę ją i dodam zdjęcia jak zacznie się kwitnienie

Siewki pelargonii oczywiście przed tym jak Damian zostawił wszystko na podwórku bo prognoza zapowiadała +5 w nocy. Tak nie było i sadzonki pelargonii i hortensji ogrodowej bardzo ucierpiały. Wszystko żyję jednak obawiam się że moje hortensje ogrodowe w donicach już w tym roku nie zakwitną