Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Gosiu, powojniki prześliczne ;:oj faktycznie, kratki już praktycznie nie widać. Ja nie mam do nich ręki, nie chcą u mnie rosnąć a tak mi się marzy maria skłodowska ;:173
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Natalko dziękuję, trochę się uzbierało, ale ciągle bym chciała więcej ;:306

Ewelinko no niestety po pierwsze błędy początkującego ogrodnika, a po drugie jeśli chodzi o Aniołka to na każdej stronie kwalifikują go do innej grupy :twisted: Już sama nie wiem jak go ciąć... Wiejskie, nie wiejskie nie zamierzam się pozbywać goździków :D Ładne, bezproblemowe i do tego cudnie pachną.

Mariolko no dokładnie tak to już jest z tymi powojnikami... Chodziło mi głównie o to, żeby ta ściana kwitła możliwie długo, dlatego sadziłam tam powojniki z różnych grup, ale niesie to za sobą pewne problemy :roll:

Iwonko no niestwty nie chcą doby wydłużyć, a to co jest na wszystko nie wystarcza :lol: Ogrodowe dzwonki na szczęście u mnie się wysiewają, ciekawe czy te półpełne też dadzą radę... Powojniki póki co zarastają jakieś 1/3 tych krat, ale w ubiegłym i tym roku posadziłam kolejne, więc mam nadzieję, że wreszcie będzie zakryta cała ;:173 U mnie też wreszcie popadało :heja Może nie tyle ile by się chciało, ale dobre i to.

Karolinko choć raz coś wcześniej kwitnie u mnie niż u ciebie :D Cyfrowy polsat mi coś ostatnio szwankuje, ale ktoś u ciebie pisał, że można w necie obejrzeć, więc już się nie mogę doczekać.

Ewuniu ewarost mam nadzieję, że w następnym roku będzie jeszcze więcej kwitnących powojników na tej ścianie...

Stasiu pocieszające jest to, że nie tylko mnie dopadło takie ogrodowe rozgoryczenie... Dziękuję za pochwałę mojej ogrodowej paplaniny ;:196 Książkę? Tylko kto by to czytał? :lol: Teraz też bym rozdzieliła te dwa ciemne powojniki, ale boję się je ruszać, a pomiędzy to już nic nie wejdzie ;:185 Więc chociaż z drugiej strony posadziłam Asao, a za nim Glady's Picard. Normalnie Anioł się aż tak nie rozpycha, ale w tym roku odnawialiśmy kraty i już się go nie dało wpleść, żeby rósł pionowo. A tak apropos, jak go tniesz? Bo na różnych stronach piszą inaczej :twisted:

Izo powojnikom można zamontować pergole itp., ale w końcu nie musimy mieć przecież wszystkiego :wink: U ciebie za to są takie ilości róż, że ja tylko pomarzyć mogę...

Dominiko floksy dopiero zaczynają, zaledwie kilku napaleńców się wyrwało, reszta każe na siebie czekać :wink: Maruna ładnie się rozsiewa, nie obcinaj jej tylko po przekwitnięciu to w następnym roku powinnaś mieć całkiem sporo maruniątek :lol: Nie zauważyłam, żeby nie lubiły przesadzania, każda siewka bardzo ładnie się przyjmuje. Papryki mają się bardzo dobrze, próbowały już kwitnąć jednym kwiatkiem, ale zgodnie z twoją radą oberwałam im te pierwsze kwiatuszki. Wreszcie troszkę popadało, to ładnie podścignęły, ale jakieś duże to jeszcze nie są. Wstaw zdjęcia swoich jak masz.

Alu moje powojniki też nie wszystkie ładnie rosną ;:185 Ta czwórka najbardziej wytrwała. A taki Asao nawet ładnie kwitł w tym roku, ale już go łapie uwiąd ;:145 W tamtym roku też złapał na dwóch pędach... Maruna ci się nie wysiewa? Ja muszę wręcz trochę ograniczać... U mnie też wreszcie popadało, wczoraj trochę i dzisiaj poprawiło, też mogłoby więcej, jednak lepsze to niż nic.

Marlenko u mnie też nie wszystkie powojniki takie ładne, dlatego ostatnio chętnie kupuję włoskie.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Uff, wreszcie i do mnie dotarł deszcz Obrazek I o dziwo dwa dni po kolei :D Wczoraj gdy wracałam do domu widziałam co prawda chmurę, ale nawet się nie podniecałam, bo przyzwyczaiłam się już do tego, że nawet jak się chmura pojawia to tylko po to, żeby zagrać mi na nosie i iść podlewać gdzie indziej :twisted: Na suszarce miałam pełno prania, samochód zostawiłam na podjeździe z otwartymi szybami, bo zaraz miałam jechać, a tymczasem chmura łaskawie odkręciła kran podlewając również mnie :lol: Dzisiaj przed południem zanosiło się na burzę, ale skończyło się na deszczu i pomrukiwaniu :wink: A skoro ogród wreszcie troszkę namókł, to po południu pobiegłam sadzić, przesadzać, pielić i... znowu wróciłam do domu po 20-tej. Cóż z tego skoro i tak wracając do domu na każdą rzecz zrobioną widziałam trzy, które jeszcze zrobić trzeba ;:224

Moja "kompozycja" po małych zmianach
Obrazek

W szopie znalazłam stare lustro, nie mogło się zmarnować :wink: Gdy zakwitnie hibiscus będzie się mógł przeglądać :lol:
Obrazek

Takiego aniołka zobaczyłam na giełdzie i nie byłam w stanie go zostawić ;:173
Obrazek

Emilia Plater (chyba) daje przedsmak widoku obrośniętych pergoli, oby jak najszybciej reszta wzięła z niego przykład ;:65
Obrazek

Z przerażeniem zauważam coraz większą fascynację różamiObrazek
Paris Chanel
Obrazek

Obrazek

Alba Meidland
Obrazek

Westerland i Papa Meidland
Obrazek Obrazek

Kristall
Obrazek

Kronenberg
Obrazek

nn
Obrazek

Lilie goszczą w mym sercu już jakiś czas... I bardzo się z tego cieszę, ponieważ pachnie z daleka ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Orange Electri
Obrazek

White Pixels
Obrazek

Powojników nie może zabraknąć ;:224
M-me Julia Corevon
Obrazek

Piilu
Obrazek

Błękitny Anioł z dnia na dzień ma więcej kwiatów, tak mu to uderzyło do głowy, że Niobe przestała mu wystarczać... Uderzył w konkury do Julii, zaczepia nawet Violette ;:306
Obrazek

Obrazek

Zaledwie tegoroczna Bowl of Beauty
Obrazek

I osoby towarzyszące :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzwonek Rubriflora
Obrazek

Obrazek

hosty kwitną
Obrazek

nie za wcześnie na rudbekie? ;:218
Obrazek

Kolejny floks dołączył
Obrazek

Pierwszy liliowiec po majowym Stella De Oro
Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, bardzo podoba mi się wizja posiadania dużej ilości małych maruniątek ;:215
Ja nie wiem co to z tą epidemią różyczki się dzieje ;:218 Ale uf, jak to dobrze, że wiem, że nie jestem sama z tym szaleństwem :lol:

Alba Meidiland też mam, cudne są takie mini różyczki, dla mnie to nowość, dlatego strasznie się nimi zachwycam :D

Papryki swoje jutro obfocę, bo jadę na działkę :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Nie martw się to nie są wcale wielkie błędy ;:168 . Spokojnie dasz radę a najwyżej Anioła przytniesz mniej i też będzie ;:333 . Ja tnę mojego nisko tak jak włoskie ;:108 . Widzę, że zalotnie z niego chłopak ;:306 . Może to i dobrze bo swoim kolorem ładnie podkreśla inne ;:333 . Fascynacja różami brzmi dobrze i tego się trzymaj ;:108 . Powojniki, róże, lilie , byliny i czego chcieć więcej ;:224 . Dobrze, że spadło trochę deszczu bo woda potrzebna ;:108 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu różanka to choroba nie groźna choć ... nieco kosztowana jak ktoś chce mieć same rasowe królowe ;:306 ... Masz piękne lilie i clematisy... a swoją drogą to ciekawe jak wyglądałby ogród różano - clematisowo - liliowy... bez tych wszystkich dodatkowych wypełniaczy ...chyba jednak zbyt monotonnie i zbyt krótko kolorowo ;:173 Masz piękną Westerland ... taką chcę ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Małgosiu, ale mi się spodobały Twoje donice, czy ja dobrze widzę?: obłożone jutą i jakiś koronkowy czy szydełkowy dekorek??? Super to wygląda!
Twoje powojniki szaleją, świetnie byłoby, gdyby każda odmiana tak bujnie rosła i pięknie kwitła!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgoś- napisałaś, że z przerażeniem zauważyłaś coraz większą miłość do róż :;230 , no to po Tobie! Z tego się nie wyrasta, choć potrafią dać w kość. Dziś znów jestem na nie zła, bo wczoraj je cięłam, a dziś znów ciąć trzeba! Tak myślę, że powinnam nad całym ogrodem rozciągnąć parasol, wtedy nie padałoby na głowę moim panienkom i przestałyby gnić na krzaczkach. A Ty mówisz, że chmury Cię omijają. Ja mam ich serdecznie dosyć. Żadnego roku nie miałam tak zmasakrowanych róż.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

U mnie też ostatnie ulewy i wichury poprzewracały w ogrodzie wiele roślin, a różom opadły płatki albo przygniły na pędach.
Okropnie smętnie to wygląda.
Lilie śliczności Małgosiu, też bardzo je lubię.
Uważaj z tym oknem w ogrodzie, możesz na nie wpaść przez nieuwagę.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Cudowne powojniki, lilie też, mam dopiero dwie, muszę to nadrobić.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Przepiękne róze. ;:108 ;:108
Concerto cudna ;:173
A lili już tak dużo masz kwitnących.Ale i jakie piękne.Ummm miodzio ;:167
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Małgosiu, kompozycja ogrodowa ze staroci fantastyczna. U mnie przez całe lata poniewierało się dużo różnosci po pradziadkach, dziadkach, innych przodkach, i nigdy nie przyszło nikomu do głowy wykorzystać je do celów dekoracyjnych. Ot, rupiecie, złom, stare okna, drzwi sprzed lat itp. itd - garnki gliniane, gąsiory na wino, kosze wiklinowe ,lampy, wanienki, miski, beczki, narzędzia- czego u nas nie było. W końcu dom i gospodarstwo ma 147 lat i wiele widziało. Teraz żałuję,ale może jeszcze coś wyciągnę z czeluści piwnic, strychów i schowków.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu piękny duet. ;:138

Obrazek

Im więcej ogrodów zwiedzamy, tym częściej zapadamy na kolejne choroby. ;:306 Róże Ci się podobają, ;:215 ale jest ich tyle, że trudno zatrzymać się i nie kupować kolejnych. ;:173 Mam około czterdzieści marun, gdybym zostawiała wszystkie samosiejki, to byłby koniec ogrodu. :;230 Lustro dla hibiskusa bardzo pięknie wymyśliłaś. ;:138 Aniołek uroczy, ciekawie, nieszablonowo wykonany. :uszy Narzekasz, że jeszcze tyle do zrobienia, ale zimą będzie nam wyjątkowo brakować grzebania w ziemi. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,cudowne masz powojniki,a jak przenikają przez siebie i wychodzą sobie na głowę to dopiero widok ,uwielbiam się gapić w takie obrazy ,róże tez pięknie u Ciebie rosną co jedna to piękniejsza ,cały ogród tonie w kwiatach ależ wspaniałe widoki,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”