Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Marto i właśnie ja tez kocham takie brodzenie w zieleni ;:215 , a jeszcze jak mogę podziwiać roślinki, których nigdy nie widziałam np Twój rabarbar doniosły, janowiec, kalmie ...super ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta śliczne naparstnice, te białe szczególnie ;:138 no i pierwszy raz mogłem zobaczyć Kalmie :) piękny krzewik :) trochę mi przypomina rododendron, czy jest tego samego pokroju co one?
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

No teraz to dałaś! Co zdjęcie to inna roślina.
:D Ciekawe, czy jak przeglądasz oferty szkółek to znajdujesz coś czego nie masz (gatunek a nie odmianę) ?
Może by tak zrobić konkurs pt. "Jakiej rośliny nie ma w ogrodzie Marty?" :D
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Cudne migawki z ogrodu, o tej porze kolor jak najbardziej wskazany ;:215 .Irysy warto mieć a ja mam ich też jeszcze nie wiele ;:224 . Zima bywa czasem przytłaczająca ale na pewno niedługo to się zmieni. Dni coraz dłuższe, słoneczko coraz częściej wychodzi i niedługo będzie nasza upragniona wiosna ;:215 . Oby przyszła jak najszybciej :wit . Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś znowu zachwycasz kwiatami ;:333
Co to za roślinka na biało kwitnąca na ostatniej fotce .
Pozdrawiam ;:196
PS mnie też nic się nie chce :wink:

-- piątek, 27 sty 2017, 21:02 --

Już wiem dostrzegłam podpis ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś no muszę wreszcie zrobić listę tak jak na początku zrobiłam, bo jak wchodzę do Ciebie to tracę głowę ...i rozsądek :;230 Pokazuj, bo wiosna za pasem i za chwilę jak śnieg stopnieje pokażesz wychodzące krokusy i co z różami :;230 Od poniedziałku biorę się za cięcie krzewów i drzew, bo potem nie zdążę jak się zrobi ciepło!
Miłego weekendu i buziaki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Nie masz już śniegu,że wyszłaś do ogrodu rabaty czyścić? Ja się rozleniwiłam i jeszcze odpoczywam. Choć wczoraj coś wysiałam. Jak zawsze piękne nasadzenia. Widzę,że irysów ci sporo przybyło. ;:108 Miłego weekendu.Tylko się nie rozchoruj , bo choróbska panują. :wit ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś żurawkowy zakątek piękny. ;:138 Niską szałwią omączona przy margerytkach masz z siewu, czy kupujesz. Moja z nasion jest okropnie wysoka, nie wszędzie mi taka pasuje. ;:222 U mnie 30 cm śniegu, a ty już sprzątasz ogród. :shock: Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś śliczne, dorodne rośliny.
Mam zapał na wysprzatanie ogrodu i sadzenie nowych roślinek, po obejrzeniu Twoich :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam odwiedzających ten ogród,dziękuję za mile słowa,dzisiaj miałam taki domowy dzień ,ale w poniedziałek chciałabym do ogrodu,bo pracy w nim w bród .

Bożena to się ciesze ,że Twoje piwonie są jak w domu. :wit

Przemuś,ja też uważam,ze jak coś zrobię teraz,co mogę ,to na wiosnę kiedy jest ogrom pracy będzie mniej do zrobienia i właśnie nadganiam,wczoraj wycięłam pędy malin jesiennych na jednej całej rabacie o dług.10m x 2 m i pędy wyniosłam na ognisko ,jak skończę to spalę ,została mi jeszcze jedna taka rabata i chcę teraz rozrzucić między obcięte maliny obornik,prawie do wiosny wywietrzeje z azotu i wiosenne zasilanie będzie gotowe,potem mają tylko rosnąć :uszy ,widzę ,że więcej jest tutaj osób zawziętych na robotę ;:306 ,pozdrawiam :wit

Tereniu,ta wczesna bordowa piwonia to majowa lekarska,ja też ją mam .to też stara babcina odmiana,jest cudowna,pozdrawiam :wit

Iwonko,jak miło,że wpadłaś mnie odwiedzić,i podreptałaś po ogrodzie ,myślę ,że i w realu pochodzisz,w maju,mamy zaplanowaną u mnie zbiórkę ,wiec obowiązkowo ma być komplet,wpadłaś w takie towarzystwo ,więc trudno ;:306 ,ja nawet za produkcję pomidorów się przymierzam ,żeby nie odstawać od grupy ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Aniu,bardzo się ciesze ,że też lubisz taki ogród,mój ogród ma około 30 arów ale w tym jest zasadzony przeze mnie lasek brzozowy ,,w który zbieram grzybki,bo wszystkie odpadki z grzybów i stare z dojrzałymi zarodnikami zakopuję pod brzozy na 20 cm głębokości,są tam też sosny i dąbki ,bo różne grzybki lubią różne towarzystwo,pozdrawiam :wit

Ewo,ja też kocham zieleń ,kolory i faktury kwiatów,każdemu przyglądam się ze zdumieniem ,one naprawdę potrafią pokazać nam co potrafią ,każdy kwiat inny i każdy cudowny i jak ich nie kochać ,pozdrawiam :wit

Mariusz,Kalmie są krzewami kwasolubnymi,są cudne jak kwitną ,mam jeszcze 4 nowe odmiany ,może w tym roku zakwitną ,są w różnych kolorach kwiatów,mam nawet białe,sama czekam na nie z niecierpliwością ,liście mają zimozielone ,troszkę ich okryłam gałązkami,bo dopiero w tamtym roku sadzone,moich starszych nie okrywam,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,oj dużo nie mam roślin w swoim ogrodzie .chociaż sporo już jest,na pewno nie mam dużo małych roślin ,bo one w tym dużym ogrodzie trochę się gubią ,jak przeglądam oferty ,to z żadnej firmy nie mogę wyjść i tylko dorabiam rabaty ;:306 ,ale na pewno nie będę mieć wszystkich roślin bo to niemożliwe i nie da się mieć wszystkiego.pozdrawiam :wit

Ewelinko,z irysami jest trochę pracy ,bo trzeba je co parę lat odnawiać ,przesadzać ,nie chcą długo rosną na jednym stanowisku,ale sa cudowne i warto je mieć ,ja już wychodzę do ogrodu i coś pracuję po troszeczku,czuję się jak w kurorcie,pięknie świeci słonce ,śniegu sporo,ja odpowiednio ubrana ,a mój sprzęt zimowy to sekator ;:306 ,pozdrawiam :wit

Aluś,to zimowe słoneczko,co teraz świeci troszkę mnie obudziło,ale wszystko robię dla relaksu i powolutku ;:306 ,wspomnienia i dla mnie lekarstwem ,bo widać na zdjęciach ,że warto mieć ogród i móc w nim pracować ,to leczy i duszę i ciało ;:306 ,pozdrawiam :wit

Marysiu,nie podejrzewam Cię o stracenie rozsądku ;:306 ,nie wiem co mam pierwsze pokazywać ,bo oprócz róż to są lilie,ostróżki ,floksy,i cała reszta,tyle tego ,że nie umiem wybrać,ja wczoraj już wycięłam jedno poletko malin zostało jeszcze jedno,i nawiezienie obornikiem i gotowe na wiosnę będzie ,a w ogrodzie też dużo różnych wycinek,ale mamy na to cały luty,to może zdążymy,pozdrawiam ;:196

Ala,mam sporo śniegu ,ale on w niczym mi nie przeszkadza,maliny wycięłam bez problemu,też się rozleniwiłam,ale powolutku dla relaksu coś działam ,nic nie sieję na razie,będę w marcu,irysów mam sporo nowych i nawet takich co jeszcze nie kwitły ,wszystko sadzone w tamtym roku,wiec może w tym będzie ich więcej ,ubieram się odpowiednio i odżywiam też odpowiednio do zimy, ;:306 może to mnie ochroni przed choróbskiem ,pozdrawiam ;:196

Soniu,szałwię omączoną kupuję na targu ,parę szt i to mi wystarczy ,kolor ma piękny ,wiec musi być u mnie też sporo śniegu,ale mało zrobiłam w jesieni ,bo dużo spraw bardzo dla mnie ważnych musiałam załatwić w jesieni i cały ogród zostawiłam na pastwę losu,teraz to muszę nadrobić ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,dobrze,że się tak nawzajem napędzamy ,bo mogłybyśmy siąść na laurach ,albo by się nam coś odechciało,a tak to przeciwnie ,ciągle chce się nam więcej,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dzięki, ;:196 producenci chyba skarlają szałwie, żeby były takie zwarte. Spróbuję swoje uszczykiwać, później zakwitną, ale może będą niższe. ;:218
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na ciąg dalszy wspomnień ,bo obawiam się nie nie zdążę pokazać mojego ogrodu do wiosny.

Baptysja
Obrazek

Obrazek

Baptysja i dzwonek brzoskwiniolistny
Obrazek

Akacja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przymiotno różowe
Obrazek

Obrazek

Szałwia i róże
Obrazek

Obrazek

Obrazek

bez węgierski
Obrazek

Margerytka jasnoróżowa
Obrazek

Obrazek

goździk czerwony
Obrazek

Rutewka
Obrazek

Rdest
Obrazek

Obrazek

Pantofelnik dwukwiatowy Goldcap
Obrazek

Dzwonek skupiony
Obrazek

Obrazek

Pełnik chiński
Obrazek

Obrazek

Jarzmianka
Obrazek

margerytki
Obrazek

Obrazek

Modrak kaukaski,nie zrobił chmury maleńkich kwiatuszków ,bo go przesadzałam ,ale mam nadzieję ,że w tym roku pokaże co potrafi
Obrazek

Żeleźniak
Obrazek

Pustynnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten niebiesko liliowy bez, mam identyczny.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

witaj Martusiu :wit , fajny spacerek wśród kolorów sobie przed snem zrobiłam ;:196 , powiedz mi jak duża rośnie Baptysja?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”