Biedronka641-Alu Tak własnie starłam się, dalej staram , aby coś o kazdej porze roku było kwitnącego .
Może na jesieni juz mam mnij kwiatów i kolorów
U mnie część juk zaczyna przekiwać, a część jeszcze kwitnie.Może dlatego,że trochę tuje ich zasłaniają i słońce nie pali ich mocno
Lilie liliowce, róże,, jeszcze sa cudne
Ogród drugi na razie stoi w miejscu.Brak funduszu
ewunia7-Ewuś Lilie to chyba od zawsze kocham i od początku ogrodu już jakieś są tylko co roku jakies dokupię.Bo też i inne wypadną.Ale w 90 % są
A liliowcami zaraziłam się 4 lata temu i tak je też dokupuje i juz sporo mam
Nie, ten liliowiec z pstrokatymi listkami nie zakwitł i paków kwiatowych nie widzę.Sama jestem go ciekawa.Inni mówią, ze na żółto kwitnie, inni na czerwono.Obojętnie mi ,Z samych liści jest ciekawy
Fiona coraz jakąś ( już po sąsiednich działkach i za siatkę chodzi na polowania) myszkę albo nornicę przyniesie. Chodzi wolno,ale nie daleko, pilnuje się
clem3-Małgosiu Dalijek mam kilka tylko.Tak szkoda,że je trzeba wykopywać.ale cóz, nie wszystko da się tylko raz posadzić i tyle.
Na drugi rok ich więcej posazdę.I tak wtykam gdzie się da
Fajnie,że powiększasz kolekcję hostową.To śliczne, bezproblemowe rośliny
Oluś2310 Hosty bardzo lubię.Lato takie przeplatane.T
Dziś u mnie pięknie, słonecznie, nie za upalnie.
Ja jeszcze nie urlopuję.Gdzieś w sierpniu dopiero
slotys-Małgosiu Nie pamiętam tej nazwy lilii koło juk.Jakaś drzewiasta. Gdzieś mam zapisaną.Jak znajdę zapiski to napiszę.
Ale Flashpoint to nie jest
Margo2-Gosiu Ja praktycznie, co raz coś tam z każdej grupy roślin dokupuję, bo ciągle ja ta sroka, coś mnie spodoba, coś mi mało
Wczoraj zamówiłam 2 liliowce i jeżówkę kolejną
Ale u ciebie też jest pięknie.nie wiem, co ty marudzisz .

Róża Rhapsody in Blue

Leonardo da Vinci
Szałwię muzę chyba w sobotę przyciąć , bo juz przekwitłą prawie

róża francuska ROSOMANE JANON a za nią Elmshorn- obie cudne
Powojnik Ville De Lyon

powojnik Etoile Violette

I taki clemek - młody jeszcze kwiatów ma nie wiele

JP II

Piilu