Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Alu cieszę się, że już jesteś ;:138 ;:196
Ciekawe roślinki pokazałaś, ten pierwszy to chyba jakiś przetacznik :?: ale na drugim co jest?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janku myślę,że wytrwam w postanowieniu. W moim życiu przyszedł właśnie taki czas.Czas na duże zmiany. Zwalniam tempo życia na dużo spokojniejsze. Teraz muszę uporządkować ogród i zadbać o te rośliny,które już mam.
Oferty podglądam,ale jeszcze nic nie zamówiłam. Trenuje silna wole.Może mi się uda. W zeszłym roku trochę przesadziłam z zakupami. Teraz zaopiekuję się dobrze tym co mam i tak będę mieć dużo ruchu na świeżym powietrzu.
Rośliną o której piszesz,że nie znasz to Barbarea.Pod taką nazwą ja kupiłam. Jest to zioło,ale mnie się podoba ,że ładnie kwitnie w kolorze żółtym i ma ładne liście.

Betinko nie chciałam Cię denerwować . Sorki. Jestem i już pozostanę aktywniejsza. Obiecuję. ;:108

Ewuniu nie mam za dużo skalniaków,ale jeśli coś Ci się spodobało to pisz śmiało. ;:108

Dorotko te żółte kwiaty to gorczycznik. Kupowałam pod nazwą Barbarea. Pewnie o to Ci chodziło ;:138 . Ponoć jest dwuletni i się wysiewa. Nasionek miał sporo.

Lidziu jestem . Widzisz tyle mi się wszystkiego zwaliło na głowę,że na forum było coraz mniej czasu.
Bardzo mi go brakowało,ale odpoczynek też był zalecany.

Lidziu tak jak pisałam wcześniej do Janka i Doroty to gorczycznik. Ponoć zioło z którego można zrobić wiele pożytecznych mikstur.

Aniu na pierwszym zdjęciu to gipsówka na skalniak. Na drugim to gorczycznik,a na trzeciej fotce to zawciąg jałowcolistny.

Dziś fotki wiązówek.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Kupiłam sadzonkę w Książu na festiwalu kwiatowym właśnie jako gorycznik,ale może źle wpisano na znaczniku
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Witaj Alu - masz taki piekny ogród, jestem pod wrażeniem róż, azalii, powojników, serduszek i piwonii i w ogóle wszystkich Twoich roślin, sa takie zdrowe i duże. Będę wpadać do Ciebie. Też jestem z podkarpacia.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu cieszę się ,że się odezwałaś ;:196
Piękne kwiatuszki pokazałaś .Zdróweczka ;:167
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,jak fajnie ,że jesteś ,już się martwiłam o Ciebie,ale kamień spadł mi z serca ,i od razu piękne roślinki z ogrodu ,cieszę sie bardzo ,że Cię widzę pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu zrobiłam sobie niespieszny spacer po Twoim ogrodzie. Jestem zauroczona mnogością pięknych roślin. ;:215 Trudno mi wymienić, ale jeżówki, róże, żurawki i hortensje cudne. Bardzo zainteresowały mnie zawilce, masz bardzo dorodne. Pozwolisz, że jako początkująca będę korzystać z Twoich doświadczeń. ;:180
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ALU :wit
Fajnie,że wrócilaś ...Czekamy na wiosnę :!:
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Alu, ależ cuda masz w ogrodzie. Urzekły mnie lilie, jeżówki, żurawki, brunnery .... można by wymieniać i wymieniać. A czy nie masz czasem nadwyżek nasion lili lub nawet cebul?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Dorotko kupiłaś sadzonkę w Książu k.Wałbrzycha? Być może ,że to błąd w napisie. Przecież to się zdarza. ;:108

Aniu- anuleczko witam Cię serdecznie . Fajnie,że zawitałaś do mnie i jeszcze chwalisz moje kwiaty. Piwonii to nie mam ładnych. Ciesze się,że dołączyłaś do nas i jesteś z mojego rejonu. ;:215 Zapraszam, kiedy tylko masz ochotę.

Alu i ja się cieszę,że mogę tu być,ale moja aktywność będzie już dużo mniejsza .Zdrówko lepsze. Dziękuję. :wit

Martuś miło,że o mnie myślałaś. Tobie równię przesyłam buziaki. ;:196 :wit

Soniu- cymo2704 witam kolejną krajankę w moim ogrodzie. Jeśli tylko będę Ci mogła w jakimś temacie pomóż to pytaj. Teraz z forum będzie Ci dużo łatwiej. :heja

Sławku witaj. Nawet nie wiesz jak bardzo czekam na wiosnę. Może i ja obudzę się dożycia. ;:303

Ewa -garden11. Ciebie również witam w moim wątku. Też się cieszę,że nas z Podkarpacia przybywa. Dziękuje za pochwały . Nasion lilii nie zbierałam a cebulki to zobaczę na wiosnę czy przeżyły. ;:108

Nie wiem bardzo jakie fotki dziś Wam pokazać. Może powspominam moje przetaczniki. Mam w dwóch kolorach,a ich nie pokazywałam.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Załapałam się na urocze zdjęcia. :) Przetaczniki i szałwie to moja ulubione kwiaty. Ten niebieski jest niesamowity, możesz podać nazwę. ;:180
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Przetaczniki cudne, zamówiłam pięknie będę wyglądały z różami:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś Twój ogród to taki urozmaicony gatunkowo ,masz tyle pięknych rarytasków,będziesz w tym roku w Krakowie ?No i do mnie musisz się koniecznie wybrać,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Witaj. Alu. Cieszę się, że z Twoim zdrówkiem już lepiej, bo nie ma w życiu niczego ważniejszego.
Przy okazji zapytam czy na ostatnim zdjęciu jest przetacznik?
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Alu, już się cieszę na nasze spotkanie bo ogród masz cudny!!!!!!!!!!!. Dziś od rana spaceruję po Twoich włościach:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”