Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Czemu przeraża Cię ciemna surfinia? Przecież jest taka przepiękna.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Piękne gadżeciki ogrodowe ;:63 ;:63
I lilie,i hortensje,i róże masz przepiękne ;:215
O i cynie ładne,lubię te kwiaty.Ale w tym roku mam tylko kilka .I jeszcze nie kwitną ;:173
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu... ja 6 lat walczę z nawłocią ... i nie mogę jej się pozbyć co skoszę wyrasta apiać ;:145

...już nie wiem co robić z tym chwastem rosną wysokie ...niczym SEKWOJE !

Ten straszek na wróble fajowy . Cynie masz piękne .. z nasionami nie ma problemu ,jeśli chodzi o moje nakrapiane pozbieram :) będziemy się wymieniały .

Ja też mam rączniki ale to nie prawda ,że odstrasza krety ..

Ta róża Papageno bardzo mi się podoba .. już widziałam taką u Grażki (grachy) .. i ta nazwa jej Papageno ...super .

Petunia czarna ... taka sobie .. trochę żałobna jakoś .. smutna .. .a te kolejne śliczne , to chyba milion bells ..? nie wiem bo na zdjęciu nie mogę odgadnąć ich wielkości , milion są malusie kwiatuszki .

Pozdrawiam .
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gosia daawnooo mnie u Ciebie nie było-i to był błąd mój ;:223
Nad buszem warzywnika nie będę się rozwodzić bo jest tak gęsty jak lubię.Nagietki w warzywach wyglądają bardzo sielsko-chyba sobie posieję w przyszłym roku.
Czy z kupnych nasionek wysiałaś szparagi-wschody masz imponujące-proszę mi tu zaraz calutuchny proces opisać ;:168

No i na koniec-szczeniaczki...tu spadłam z krzesła,zaplątałam się w kable i leżę-SĄ PRZEPIĘKNE ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nagietki w dyniach - super! Uwielbiam w ogóle widok rozhulanych dyni.
Ten powojnik za różą, to co? Ładnie kontrastują!
Z floksami to tak jest - niby nie pasują, niby ich już nie chcesz, ale tak są niezawodne, że grzech wyrzucić. Tez mam białego i szykuje mi się spora kępa wiec będę miała dwa potwory: białego i rożowego ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
U mnie nadal upały, sucho, bez deszczu. Podobno lato jest, ale deszczu troszkę dla roślin potrzeba.
Zbierałam dzisiaj warzywa i jestem niezadowolona z ogórków. Wyjątkowo mam mały plon. Nie wiem, co poszło nie tak. Ale za to fasolka ;:oj Wszystkich wokoło już fasolkuję :wink: .

Aga- Czekałam na kwitnienie Papageno, bo byłam strasznie ciekawa jak będzie to wyglądało w realu. I nie zawiodłam się na niej.
Moja nawłoć już w chwili posadzenia była odgraniczona tak, aby mieć ją pod kontrolą. I mam ją na oku. Lubię nawłoć.

Edytko- I dlatego tylko trochę narzekam na tą suszę. Niech dzieciaczki mają pogodę latem. Po upałach już przyjdzie...jesień. Pamiętam jak ja miałam wakacje, to wyczekiwałam zawsze tylko tych słonecznych dni. :D
U mnie, tak jak u Twojej Mamy najtrudniej poruszać się w gąszczu ogórków i fasolki. Nie mówię już o dżungli dyń, cukinii...aż strach się zapuszczać w tamte rejony. :;230

Marysiu- Pieski, które lubią koty i kurki to Pepsi i Mika.Serio. Szparagi bym posadziła, ale w co? Ziemia zbita strasznie, wideł nie można wbić. ;:174 Muszę poczekać.

Madziu- Kupiłam ciemną surfinię, bo zachwyciłam się tym specyficznych, jakże innym kolorem. Ładnie rośnie, ale ten kolor jest smutny, taki żałobny. Jednak zdecydowanie wolę ogniste kolory. :wit

Aniu- Dziękuję, a cynie Ci zakwitną. Ja sieję do kuwety w kwietniu, potem już po przymrozkach przesadzam gotowe flance do gruntu. Jak kiedyś posiałam do gruntu nasionka, to wschodziły wolniej i były jakieś takie mizerne.Mam nadzieję, że w tym roku zbiorę własny siew, bo w poprzednim roku zapomniałam. :wit

Violka- Papageno jest pierwszy rok u mnie i na pewno zostanie ze mną dłużej, bo ją polubiłam. Z tym odstraszaniem kreta za pomocą Rącznika to też wątpię. Ja już wszystko przerabiałam, żeby się tej czarnej gadziny z ogrodu pozbyć.
Ale Rącznik fajny i będą nasionka. A nawłoć od początku mojej przygody z nią, jest trzymana w ryzach. Posadziłam ją celowo, bo mi się podobała, ale uprzedzona o jej ekspansywności, zadziałałam odpowiednio. ;:196
Wczoraj znalazłam fasolkę z nasionami katalpy. Leżała pod drzewem. Zasiałam....i czekam. Ty też siałaś katalpę, dobrze pamiętam?

Marzenko - No rzeczywiście 100 lat Ciebie nie było. Nawet zaglądałam do Ciebie, ale tam też cisza. Ważne, że jesteś. ;:196
Szparagi, nasionka dostałam od Forumki. Posiałam...i mam. Teraz jak tylko będę mogła szpadel wbić w ziemię, pójdą do gruntu. I czekam aż urosną. To fajne doświadczenie będzie, ale ja lubię warzywami się zajmować. ;:196

Miłka - Ten powojnik to Polish Spirit. Rośnie jak szalony, częściowo na swoim obelisku, ale większość jego zarasta okoliczne rośliny i ziemię.Ale taki mniej więcej efekt miał być.A nagietki to samosiejki, mam już je w całym ogrodzie. :D

Beciu - Jeszcze Misie pomieszkają z nami, mają dopiero 4 tygodnie. Ale już dają w kość. Biegają wszędzie, wynoszą w zębiskach wszystko co luźno leży. I śmiesznie z nimi i ... ;:223 .
Czekam na wątek ;:180

Lecę podlewać. ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jak na razie cynie siałam zawsze do gruntu i były OK :D Może tamte nasionka były jakieś felerne...
U mnie Polish Spirit także zarasta okoliczne rośliny, ale ja mu na to pozwalam. Baaa, bardzo mi się to podoba!
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ja mimo ,że mam od wiosny okrojony aerał-tylko 412 m kw,to z zachłanności dobrałam sobie miedzy u nieteściowej na warzywnik-tam mogę szaleć do woli.A z uprawy warzyw nie zrezygnuję--może amatorsko to się niezbyt opłaca ale ja lubię mieć swoje warzywa :wink: Kiedy siałaś tego szparaga?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu - I mnie ten efekt powojnika się podoba. Przy moim zamiłowaniu do buszu...rozumiemy się doskonale. Może i nasionka były felerne, a może mi coś nie wyszło. W każdym bądź razie robienie rozsady jest dla mnie o wiele prostsze, bo mam pod kontrolą. :wit

Marzenko - Dokładnej daty to ja Ci n ie powiem, ale myślę, że około miesiąc temu. :D
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Tak , siałam Katalpy ...kilka sztuk rośnie na mojej działce .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu to może rozsadź do oddzielnych doniczek, bo jak takie niteczki wsadzisz na zimę to mogą nie przetrwać :oops:
gdyby Marzenka chciała nasiona szparagów to na jesieni będę miała znowu ;:333
Oj! żeby mnie się trafił taki piesek :D
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Marysiu a co mogę Ci posłać w zamian? Jakiegoś floksa,małe iryski? Strasznie marzy mi się szparagarnia...a kupne nasiona mają beznadziejną siłę kiełowania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko poślę Ci tym bardziej jak Ci się marzy, bo mnie też się marzyła i mam ale zapuściłam ją :D Tylko pamiętaj i nie zgub mnie,a o rewanżu na razie nie myśl ;:168
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi się ta surfinia też bardzo podoba bo jest taka inna.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pojawiam się i znikam, ;:306 pięknie , piękne kwiatuchy i łączka udana (powtórka w przyszłym roku jak najbardziej jestem za)- a suszy nie widać , ostatni bobasek znalazł dom?
plony masz pokaźne- to najważniejsze ogrórki się rozszaleją jeszcze u mnia na razie żadnego do zrywania, ale ulewy co parę dni- podlewają :heja za tydzień będę pewnie zbierać i ogórki. Na razie bób zerwany i zapasy zrobione, fasolka i kalarepa u mnie też szaleje - to najważniejsze - w przyszłym roku eksperyment z brukselką ;:306 - zmykam ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”