Mój ogród na fotografii cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. IV

Post »

Bogusiu bardzo często wchodź z tym aparatem
jest czym oczy nacieszyć .
Ja to wieczorem do ogródka nie wejdę bo mnie komary żywcem by zjadły ;:224
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ja też tylko z krzaka, smakują inaczej i po zerwaniu dość szybko tracą swoje właściwości oczyszczania z toksyn. A zdjęcia to możesz bez limitu wstawiać, Więcej oglądam niż czytam :D
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bogusiu , witaj wieczorkiem. :wit
Co Ty opowiadasz, po Twoim ogrodzie spaceruje się z wielką przyjemnością. ;:108 Piękny maczek, ja zauważyłem właśnie takie malutkie listeczki gdzieś na ogródku. :tan Masz ładne te malutkie goździki, moje niestety tata spryskał jakimś środkiem na chwasty. :evil: A na ostatniej fotce to co ?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko!...miło , że jesteś... ;:196
...no to mam przyzwolenie...od Ciebie, Tadzia , Krystiana...zatem będę robiła fotki... :;230
...ja o godz 18:30 wyszłam podlewać ogród...wróciłam o 20...i w ogóle komary mi nie dokuczały ...mimo,że 10 m od stawu...
Tadziu!...kurcze...no nie będę sobie wszystkiego odmawiała...fakt nie chcę przytyć...waga w normie...ale do wesela /7 września/ ...przydałoby się choć "ciut" zgubić...tak dla lepszego samopoczucia :;230
Zostawiam to wielkie wyzwanie na sezon ogórkowo - pomidorowy/ z własnej uprawy/ ...bez żadnych pędzeń... ;:108

:wit Krystianie ..nie znam nazwy tej roślinki ...i nie znam też tej żółtej obficie kwitnącej, okrywowej...
Goździki rozrastają się...dopisuję do listy... ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu ja na pewno się nie nudze :heja :heja ,przeciwnie prosze o wiecej fotek,kocham Twoje zdjęcia i roślinki ;:180 ;:180
Niedawno teskniliśmy za takimi widokami :heja
Ja niestety mam problem z fotosikiem ,program troche też szwankuje więc moge tylko kilka fotek wkleić,i trwa to bardzo długo :oops:
Dziękuje że jesteś :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: nie znam też tej żółtej obficie kwitnącej, okrywowej...
Bogusiu - to jest tojeść rozesłana zwana pieniężnikiem
na początku naszego ogrodowania było tego wszędzie pełno - do dzisiaj jeszcze wyłazi w różnych miejscach, a napracowaliśmy się przy usuwaniu bo .... było jej wszędzie pełno, a co za dużo, to niezdrowo :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Bogusiu przyjemny spacer po Twoich rabatach,zawsze odpoczywam przebywając u Ciebie,,
Maczek niesamowity ;:oj
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Bogusiu byłam ,podziwiałam upajałam się barwami płynącymi z Twoich zdjęć...
...jednak tłum kwiatów to pięknie wygląda... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Orgia kwiatów, ale najdłużej zatrzymałam się przy maku i przy białym powojniku ;:63 ;:63
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

W Twoim ogrodzie nie można się nudzić, Bogusiu! Masz takie bogactwo roślin, że możesz wstawiać codziennie zdjęcia zupełnie nowych roslin... lubię tu zaglądać do Ciebie!
Spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani!...skoro świt byłam na nogach, aby zrobić co nieco , jako "gospodyni domowa" :;230 ... i kawkę zaliczyć w towarzystwie fantastycznych forumowych przyjaciół... ;:168
Zapowiada się mega upalny dzień...teraz w cieniu 14C....w słońcu 22, bez "drgnięcia" listeczka
Brak deszczu powoduje,ze kwiatki szybko przekwitają...i dzisiaj kolejną porcję / kilka taczek/... ;:108 ...czeka eksmisja.
Cieszę się,ze dobrze czujecie się u mnie...i dziękuję za miłe słowa... słowa ciepłe, 'budujące" i mobilizujące do dalszej pracy...
Jadziu! :wit ;:196
...cieszę się,że nie zapominasz o mnie....zapraszam w każdej wolnej chwili... ;:108
...ja na szczęście nie mam problemu z fotosikiem, a przyznam,ze nie raz zastanawiałam się czy w końcu nie 'zbuntuje' się na taką ilość zdjęć... ;:306
...przekonałam się,że jego funkcjonowanie zależy../ też/ od zainstalowanej przeglądarki..jedna z nich ] nie daje mi możliwości przeglądania zdjęć i wyszukiwania folderów...więc zainstalowałam kolejną...i jest ok.
dziękuję,że jesteś ;:196
Andrzeju!...witam w ten poniedziałkowy, słoneczny poranek.. ;:180 .
Dziękuję za identyfikację...o nazwie takiej słyszałam, ale nie wiedziałam ,do której roślinki ją "przykleić"... ;:306 ...dziękuję
...ona u mnie za bardzo nie 'rozpanoszy się'...rośnie w gazonie , a więc nie jest łatwo jej stamtąd wydostać się, bo ja ciągle ja "poskramiam"...
To tez jedna z pierwszych moich roślin, ale nie sądziłam ,że tak potrafi rozrastać się...
Wiesz nawet kiedyś myślałam o niej ...czyżby wyginęła?...... a w tym roku zaszalała...
dziękuję, teraz będę wiedziała ,jak z nią postępować...a swoją drogą...nawet wdzięczne są jej kwiatuszki...
Miłego dnia!
Misiu/ lora/...dziękuję ;:167 za miłe słowa. Proszę, zaglądaj do mnie w każdej wolnej chwili. ;:196
Marysiu!/ Maska/ ;:168
Mak pozostał z dawnej kolekcji...uchowały się dwa / karminowy i fioletowy/.
Powojnik mnie zaskoczył ....mam go 5 rok , poprzednie zimy przemarzał , a więc ścinałam niemal do korzenia....
Ostatni zimowy sezon spędził pod pierzynką z agrowłókniny i lisci... i ku uciesze mojej i odwiedzających mnie ....w sobotę pokazał całkiem wdzięczne, białe kwiatki...a mnie cieszyły do tej pory te dekoracyjne nakrapiane listki...
Proszę o zidentyfikowanie osobnika...nie mam pojęcia jak się zwie...
Pozdrawiam i życzę miłego dnia! ;:196
Agniesiu!/ aguniada/...dziękuję za odwiedzinki, za miłe słowa ;:168
nie chcę się powtarzać...ale przyznam ,ze ten ogrom roślin nasadzony w większości w dwóch ostatnich latach ...spowodował,ze mam totalny chaos w głowie...gubię się w tych "ukochanych" moich kwiecistych zaroślach.../ sadzonych spontanicznie/ ale główne moje założenie ....ma być kolorowo w ogrodzie przez cały sezon ;:108
pozdrawiam cieplutko ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Bogusiu ślicznie ci wszystko kwitnie a ogrom tego kwiecia taki .AŻ oczy szerokie ze zdziwienia i zachwytu się robią a Żółta to nie tojeść rozesłana?Piękności same niektórych nigdy nie widziałam .Wszystkie piękne Słońce ,kwitnie wszystko wokół a zaraz zacznie się festiwal lilii i jeszcze więcej kolorów.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Jeju, jakie slicznosci pokazujesz... Aleś wymyśliła... nie będziesz cykać fotek ;:14 Przecież tu każdy czeka na nową porcję zdjęć ;:108
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Popieram Mariolkę cóż za pomysł. ;:14 czekamy na cdn. :D
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Bogusiu - pieniężnika odziedziczyłem i bardzo mi się podobał. Gdy dookoła drzewek sadziłem rośliny, tam go przesiedliłem, a on ... stale wyłaził na trawnik, a gdy go podkaszarka zahaczyła to ... już się ukorzeniał gdzieś w trawie - mocno żywotna roślinka, niby juz nie ma jej od 3-4 lat a stale widzę nowe sadzonki, a w miejscu gdzie go zastałem to nawet kwitnie wśród innych roślin :)

U nas dzisiaj upalnie - widzę 29 stopni na termometrze, wróciłem przed chwilą z miasta - tam nie da się wytrzymać ;:oj
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”