Witam wszystkich serdecznie
Krzysia, e-babcia, Anka159, Agatko (pomidorzanka), Pati (Filigranowa27), madusia, hanka101, justus27, trzynastka, elcia1974, Kasiu (labka1), crazydaisy, elcia1974, Arku (Arkadius121), anym, Aniu (mamafrania) ? dziękuję bardzo za odwiedzinki i przemiłe komentarze
---------------------------------------------------------------------------------
Długo nie było mnie na Forum, co było spowodowane małymi problemami natury osobistej ale jest już dobrze więc z wielką radością powracam do Was aby pokazać co wydarzyło się w tym czasie wśród moich roślinek
Na początek moje nowe zdobycze od
Dorotki (Dorotak):
Dwie przepiękne i ogromne sadzonki
Peperomii

I piękny, zdrowy
Patyczak
Od
Kasi (labka1) dostałam pięknego
Tłustosza. Dotarł do mnie w idealnym stanie i ogromnie mnie ucieszył. Jest to moja pierwsza roślina owadożerna i coś mi się wydaje, że pierwszą bitwę przegram

Sami zobaczcie:
Tak wyglądał na początku:

A tak po tygodniu...

Czas pokaże, czy przeżyje....
A teraz pokażę kilka już zadomowionych roślinek
Paproć Karbowana przeznaczona na prezent dla Przyjaciela

Dodam, że Przyjaciel był zadowolony z podarunku
A pamiętacie mojego drugiego ulubionego
Fiołka ?Sąsiadki? (?kradłam?go trzy razy aż w końcu się przyjął).
Tak wyglądał
18-08-2013

A tak wygląda teraz
Ostatnio w moim otoczeniu furorę robią ?kamienne? doniczki.
Oto one z moimi roślinkami, przygotowane na zamówienie dla znajomych
A to moje ?kamienne? doniczki z moimi Fiołeczkami:
1. Fiołek?Ek północ? 2. Fiołek ?Sąsiadki? 3. Fiołek ?Zwiezda makuni?

Zbliżenie kwiatka
?Ek północ?

Pączusie
?Zwiezda makuni"
Kalatea ?Triostar? od
Agatki (pomidorzanka) długo stała w miejscu

Wyszukiwałam wśród jej liści jakiś nowych przyrostów ale nic nie znalazłam.... aż tu nagle niespodzianka

.... okazało się, że kwiatek ciężko pracował w ukryciu bo spod ziemi wypuścił pięknego nowego liściorka
A na koniec kilka kwitnących
Fiołek Afrykański NN
Grudnik biały
I dawna odmiana
Grudnika różowego - po odstawieniu w jasne chłodne miejsce i stopniowym zmiejszaniu podlewania (prawie do zera), po miesiącu przeniosłam go do dużego jasnego pokoju i po obfitym podlaniu wypuścił całkiem sporą ilość pączków kwiatowych

Wooow, będzie na co popatrzeć
Życzę wszystkim dobrej nocki