Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Krysiu jak ślicznie wyglądają brateczki w dzbanuszku ;:333 Bratki to chyba przebój tego sezonu, też dzisiaj kupiłam, bo to jedne w niewielu na które mnie jeszcze stać w tym sezonie ...oj my posiadacze domów ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MARYSIU......bratki zawsze były mi bliskie, mam wysiane pod płotem ale są jeszcze maleńkie....chciejstwo musiałam spełnić....
te wsadzę do gruntu, będą się rozsiewały na drugi rok jak znalazł.....

Obrazek

MIŁKA......u mnie też bez tynku...z farbą jak u Ciebie.....
w ogrodzie się zieleni......ostróżki rosną jak na drożdżach....

Obrazek

sasanki mimo przesadzenia z ROD kwitną i się dobrze mają....

Obrazek

LODZIU......u mnie bez deszczu ale zimno i wietrznie......okna pomyłam z czego bardzo się :tan

:wit :wit
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj i ja wreszcie trafiłam do Ciebie ;:7 piękne masz już ostróżki i sasanka urocza ;:138 Dobry pomysł z tym sianiem prosto do gruntu bo mniej zabawy w domu ;:333 Bratki też lubię dają kolorek kiedy jeszcze niewiele kwitnie.. ;:108 Dzbanek rewelacja ;:215 Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Bratki w imbryku -rewelacja ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO....imbryczek nie służy w kuchni bo woda z niego sączy, ładny jest więc czemu nie wykorzystać.....niebieski z żółtym harmonię tworzą.....

RENI......ostróżki mają niesamowite tempo, byłam na działce ROD i tam są znacznie mniejsze.......

byłam dzisiaj na kiermaszu ogrodniczo-rolniczym w Marszewie który polecała Justynka......ostróżki też mniejsze od moich......ale za to jakie piękności tam były.......

kilka fotek w dowód tego, że za pasem mamy lato.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oczywiście pusto z takiego kiermaszu się nie przyjeżdża.....oto moje pierwsze zdobycze.......

akuba i piwonia drzewiasta......

Obrazek

no i spotkałam "produkcja i sprzedaż rzadkich roślin ogrodowych" i zaszalałam ;:306 ;:306

do domu przytachałam....
Ciemiężycę
Obrazek

primula forinosa

Obrazek

krwiowiec

oj i jeszcze troszkę....tylko nie wiem jak ja sobie z nimi poradzę, na razie stoją a ja muszę na nauki iść w Gogle :;230 :;230

:wit
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Krysiu piwonia drzewiasta w pięknym kolorze, ma może pąka na kwiat?
Ja w tym roku chyba też zakupię jeszcze z jedną albo dwie bo te które mam bardzo mi się podobają.
Przy sadzeniu do gruntu pod piwonię wsyp trochę popiołu ze spalonych kości one to lubią i posadź ją głębiej .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ale fajnie! Ja unikam takich miejsc, bo za dużo kupuję. ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Krysiu, widzę że byłaś na kiermaszu. Jak ja to lubię. :tan
Mój portfel mniej. ;:131
Prymulka mnie zachwyciła, a inne też piękne.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, zakupy pierwsza klasa. Piwonia za ile? Jola podpowiada o spalonych kościach , kogo? ;:224
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Jak oglądam Twój ogród, to przypomina mi się moja euforia przy urządzaniu ogrodu. Różnica jest jednak znaczna, Ty masz spore doświadczenie, a ja zaczynałam zieloniutka absolutnie. A ile błędów zrobiłam (i robię nadal). :lol:
O ciemiężnicy muszę poczytać, bo pojęcia nie mam co to za roślinka.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Zakupy pierwsza klasa ;:138 Szczególnie wpadła mi w oko ciemiężyca, piękna ;:138
W Kielcach targi w tym tygodniu, zeszłoroczne mnie nie zachwyciły. Zobaczę, jak będzie w tym roku ;:224
Pozdrawiam Dorota ;:224 ;:224 ;:224
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO........ciemiężycę kupiłam od Pana ze Świętokrzyskiego....oj mnóstwo miał takich rarytasów.....ja na takich targach byłam po raz pierwszy i przy samym wejściu wpadłam w euforię......dobrze, że potrafię się opanować :;230 choć tym razem nie do końca z tym mi wyszło.... ;:108 ;:108

HELENKO...... zgadzam się z Tobą, doświadczenie mam ale czasu trochę za mało...choć to dopiero początek kwietnia więc myślę, że do jesieni już się u mnie zazieleni...
...ciemiężyca musi mieć stanowisko w lekkim cieniu a ja mam taki kącik gdzie słoneczko tylko z rana zagląda więc kilka roślinek do cienia muszę upatrzyć.....

MIRKO........dzisiaj dotarła paczuszka...roślinki nóżki moczą jutro posadzę........
...piwonia już z pączkiem i to dużym...cena 35 zł. ....dużo czy normalnie :?: :?:

MARYNIU....prymulka rzeczywiście ładniutka....taka delikatna i misterna.... prymulka omączona jej listki od spodu są naprawdę omączone ;:108 ;:108 kriwowiec dzisiaj rozwinął swój kwiatek...nie zdążyłam z aparatem...noc mnie zastała....

JOLKA......z tymi spalonymi kościami mnie rozbawiłaś......jeszcze jej nie posadziłam, może zdążę jeszcze kogo spopielić :;230 :;230
skoro masz już piwonię to i doświadczenie też.......jaką wysokość u Ciebie osiągają i w jakim towarzystwie masz posadzoną.....

MIŁKO......no kiedyś musiałam zaszaleć......choć kieszeń boli.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ciekawe nabytki, a prymulka prześliczna ;:215 a i wygooglam sobie krwiowca - śliczny ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, normalnie zazdroszczę Ci tego miejsca do sadzenia, ja staram się już nigdzie nie jeździć, bo potem mam tylko problem, jedyny plus, to, to, że portfel mniej ucierpi, ale i tak czasami muszę po drodze zajrzeć, co tam nowego "rzucili" ;:306. Fajne te nowe nabytki, skusiłaś się na aukubę, mam ją od zeszłego roku i nawet ładnie przezimowała, super kwitnie Ci biała sasanka, moja to jeszcze maleństwo, ale i tak się cieszę, bo nareszcie się jej doczekałam, to znaczy jej kwitnienia, krwiowiec o ile dobrze pamiętam to inaczej sangwiniara, od bardzo dawna moje chciejstwo, ale jeszcze nigdy jej nie spotkałam.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU.......lubię takie nietuzinkowe roślinki.....nie chcę powielać tych roślin które już mam na ROD........te które mam na ROD nie kupuję tylko jadę i wykopuję :;230 :;230 najczęściej rozdzielam bo jak mają po wiele lat to można podzielić....

ILONKA.....akubę miałam parę lat na ROD...której zimy sobie nie poradziła....ona nie lubi słońca a tam miała i może tez przyczyna jej odejścia....tutaj posadzę w miejscu osłoniętym przed słońcem...
sasanka to może dwa tygodnie temu przyjechała z ROD i wcale się nie obruszyła na zmianę środowiska......była w pąkach i bałam się, że nie zakwitnie.....ale ona jest różowa ;:108 wysiałam sasanki w domu...powschodziły ale jak będzie dalej....nie wiem......
Ilonka...jak tab się bujam z tym roślinami to myślę na ile mi starczy miejsca :;230 :;230
podziwiałam Twoją pracę malarską........pewno coś odgapię i też pomaluję.......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”