Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Kasiu ta wiecha lawendy dodaje optymizmy że niedługo znowu będziemy ją wąchać. Dzisiaj wkładałam wysuszone lawendy do wazonu i tak zatęskniłam za świeżutkim ich zapachem a tu proszę mogę popatrzeć ;:173
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, dom ustrojony absolutnie przepięknie. Poproszę Twoją mamę o ukorowanie mojego domu. Pudła już zdjęte ze strychu, ale stoją w wejściu i czekają na swoją kolej.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry ;:7 chyba mi juz lepiej, bo jakos tak ze zrozumieniem przychodzi mi czytanie :;230
U mnie tez bialo, troche na minusie i tez juz pisalam u siebie, ze dosc znosnie sie zyje. Jeszcze tylko zeby slonce troche wylazlo, to bylo by juz calkiem cacy jak na ta pore roku.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

robaczek_Poznan pisze:Dzień dobry!
............ ale żeby naszej małej tradycji stało się zadość...mamy 80 dni do 1 marca :D
Życzę wszystkim miłego dnia :wit
Tak zacząć dzień, to sama przyjemność. :heja jak się cieszę, to już tylko 80 dni :D
Kasia ślicznie dekorujesz domek, mordki i ślipki reniferów mnie rozbrajają. Przytuliła bym się do nich. :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz przyjemniejsze liczby przy tym odliczaniu :D
Takiej lawendy jeszcze nie miałam, moja ma grube, krótkie kłosy, ale wytrzymywała moją zimę przez trzy lata, dopiero ostatniej dostała w kość i jakoś marnie odbija. Ale odbija 8-) Dokupiłam jeszcze dwie małe sadzonki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie wieczornie :wit
Wróciłam dopiero koło 19 i zaraz po szybkim obiadku wzięłam się za odśnieżanie włości :lol: M zaniemógł więc kuruje się w domu..pewnie większość z Was tak ma z Małżami/chłopami, że jak chory to marudny, ale jak Małż-lekarz chory to jest jeszcze gorzej. Oczywiście odmawia przyjmowania leków, bo przecież "samo przejdzie"... :evil: Gdyby tak było, to byłby bezrobotny, ale ten argument, jak również każdy inny mało skuteczny. Więc zawarczałam pod nosem, ubrałam się na cebulkę i zaczęłam odkopywać tunel do garażu bo zasypało nas dzisiaj na maksa ;:202 Przy okazji cyknęłam foty choineczki i girlandy na zewnątrz, które zdążyłam udekorować zanim sypnęło śniegiem po kolana :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale już masz ładnie ;:138 Ja jeszcze nie zaczęłam... I tak pewnie będę pierwsza w okolicy :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek, widziałam Twoje święteczne dekoracje i baaaardzo mi się spodobały :lol: Ja też lubię te wszystkie gadżety umilające czas oczekiwania na święta, jakoś przytulniej w domku i cieplej na serduchu ;:173
Jagódko, bardzo dziękuję ;:196 Miło mi, że moje ozdoby przypadły Ci do gustu. Rodzice odwiedzają nas w nadchodzący weekend, a na święta jedziemy do nich i do teściów - tradycyjnie kursujemy autem między jedną i drugą rodzinką, najpierw prawie 500 km tam, a potem 150 km od jednych do drugich :lol: Czekam na Twoje dekoracje ;:138
Madziu, dzięki! A Twój domek przystrojony czy czekasz do wigilii? Jutro zejdziemy poniżej 80-tki, to już zleci piorunem nasza odliczanka ;:168
Danusiu, ten kominek to bardzo udany zakup, montaż trwał godzinę, nie sprawia żadnych problemów technicznych, łatwo się nagrzewa i tworzy fajny klimacik! Mam porównanie z różnymi wersjami kominków i sąsiadów, ciągle zmagają się ze skutkami niefachowego montażu i innych mankamentów. Miło mi, że Ci się spodobał, do klimatu Twojego domku też by pasował ;:196
Kasiu, ja też dostrzegam uroki zimy gdy za oknem pejzaże malowane bielą, a w domku ciepło i przytulnie. Niestety są też mankamenty...półtorej godziny odśnieżania i przemarznięte stopy ;:131
Ewa, ja mam tak samo, dlatego rezygnuję z choinki na rzecz innych gadżetów dekoratorskich ;-))
Asiu, haha, ciekawa jestem Twoich nabytków ;:65 Na pierniczki musimy się umówić ;:138
Marta, co ponaklejałaś? Może jakieś fotki? :lol:
Justynko, mam słabość do tradycyjnych akcentów świątecznych, choć pewnie niektóre nieco wyświechtane ;-)) Miło mi, że Ci się podoba efekt moich starań ;:173
Gosiu, nie łapie Cię jeszcze gorączka przedświąteczna? Ja muszę się rozejrzeć powoli za prezentami, bo jak zwykle się nie wyrobię i będę kupować bez głębszej refleksji ;:131
Lesiu, bardzo dziękuję za ciepły komentarz. Tą książkę przejrzałam jako pierwszą - piękne fotografie, merytoryczne uwagi i osobiste komentarze umilają spacer po prywatnym ogrodzie A. Titchmarsha, który jest wprost bajeczny. Ogromna posiadłość, podzielona na mniejsze ogrody z różnymi motywami - dzika łąka z naturalistycznym stawem, aleja gruszy, kipiące kwiatami rabaty, trejaże, elegancki taras od południa i liczne, urocze zakątki z bogatą roślinnością i architekturą dopracowaną w każdym calu. Urzekająca, a przy tym pouczająca historia miłości do ogrodu ;:170 Bardzo mi miło, że odbierasz mój ogród jako spójny - dążę do osiągnięcia harmonii i spokoju przy zachowaniu naturalnego charakteru ogrodu, ale ciągle jestem na początki drogi. Takie opinie jak Twoja utwierdzają mnie w przekonaniu, że jest w tym jakiś sens i zachęcają do dalszej pracy. Jeszcze raz serdecznie dziękuję ;:196 ps. miło mi, że zmotywowałam się do przedświątecznej krzątaniny przy upiększaniu domku ;:131

cdn. uśmieszków zbrakło ;-))
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Pięknie, bajecznie, klimatycznie! Widzę, że Was też dzisiaj zasypało :wink: Ale przynajmniej jest ładnie, oby tak było na Święta... Pomijając oczywiście wszystkie niedogodności komunikacyjne jestem jak najbardziej za :wink: Zdrówka dla M :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Kasiu, jak bajkowo :) Może za rok też tak sobie zrobię...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, dziękuję za odwiedziny! Mam nadzieję, że dzień był udany :wit
Aguś, mamy poniedziałek z głowy, teraz będzie już z górki! Oby wciąż optymistycznie :wink:
Lulka, witaj! Przepadłaś, ale wróciłaś ;:138 Dekorowanie chałupki to przyjemne zajęcie, baw się dobrze ;:196
Madzia variegata, nie ma czego zazdrościć kochana, ten kominek to poza wszystkim rozsądny cenowo kompromis, ale miło mi, że przypadł Ci do gustu! Cała kuchnia jest w tonacji jasnych beży i kremów, lubię pastelowe wnętrza ;:173
Monia, dziękuję bardzo za serdeczne słowa ;:196 To nie kraina czarów tylko wieś pod Poznaniem, zapraszam w odwiedziny ;:138
Kozino, witam serdecznie nowego gościa :wit Miło mi, że do mnie trafiłaś, dziękuję za sympatyczne słowa i zapraszam :wit
Majeczko, ja też mam trochę suszonej lawendy, często do niej wracam - aromaterapia i reminiscencje lata ;:173
Marzenko, dzięki! jak mama będzie wracać z Poznania to ją podeślę do Ciebie z misją :wink:
Jule dobrze, że wracasz do żywych i w pełni sprawnych ;:138 Słonka dzisiaj było jak na lekarstwo, ale od tego śniegu bije sporo światła :lol:
Ewa, ta lawenda to jakaś francuska odmiana, miała bardzo długie kwiaty, długo się trzymały, ale kwitła tylko raz. Tradycyjna lawenda powtarzała kwitnienie, choć nie miała tak spektakularnych kwiatów i zapachu ;:170
Sweety, dzięki! Ubieraj choinkę i nie czekaj na sąsiadów ;-)) Mój M się śmieje, że wytyczam trendy na osiedlu, dzisiaj sąsiedzi zaczęli ubierać lampki na choinkę :lol:
Bozuniu, dzięki, M uściskany na zdrowie ;:196 Zasypało u nas dzisiaj, jest więcej śniegu niż w Poznaniu. Białe święta fajne, oby było przejezdnie....bądźmy dobrej myśli :uszy
Ewuniu gajowa, będę Ci kibicować z całego serca! Masz urokliwy domek w pięknym miejscu, wystarczy ubrać choinkę w lampki i jesteś w domu ;-))
I nie tylko przez 5 m-cy w roku, ale cały rok :D Trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli ;:196
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakaż bajkowa sceneria... Aż się chce zaśpiewać jak w reklamie Coca-coli : coraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta...
A co do chorego Małża - opisałaś mojego? :lol:
Zdrówka mu pożycz!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

O, jak pięknie, zimowo! Jak w (angielskiej) bajce!

Zaraz pokażę M, bo się zżymał, ze jeszcze lampek na zewnątrz się nie wiesza: gdyby to ode mnie zależało, to by już od miesiąca wisiały:)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łuki przydają się przez cały rok, nie tylko w sezonie różanym :D Pięknie to wygląda. Zadziwia mnie wciąż fakt, że u mnie jest mniej śniegu. Na razie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Asiu, z Małżami mamy podobnie :lol: Mój wciąż chorutki, ale dzisiaj zmusił się do jednej tabletki chyba bardziej dla świętego spokoju niż z przekonania o mocy sprawczej, ale wziął :D
Pat, dzięki! Ja u Ciebie, a Ty u mnie ;:196 U nas na osiedlu już od tygodna pierwsze lampki zapalone, a że nasz domek a froncie to wytycza trendy ;-) Ubierają choinkę w lampki, przyjemniej się do domu wraca :wink:
Ewa, u nas śniegu po kolana, nawiewa dodatkowo z pól i znowu dzisiaj pada.
Zastanawiam się czy ubrać Girlandy na pozostałe luki czy tunel to będzie za dużo? ;-) Chociaż biorąc pod uwagę, że dalej na osiedlu mamy dom w stylu Griswoldów (widzieliście ten film? :wink: ) to może nie jest to zły pomysł...

Mamy 79 dni ;:oj do 1 marca!

A do porannej kawy zostawiam Wam... Cafe ;:173

Obrazek

Miłego dnia :D
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”