Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

Coś w tym roku nas bardzo zaniedbujesz i skąpisz zdjęć ogrodu.
Może jak za oknem wiosna to czas na przebudzenie?
Chociaż akurat teraz nadeszło ochłodzenie ;:224
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko, cieszę się bardzo, że wróciłaś 'na ojczyzny łono' :D

Ogromnie lubię Twój ogród za to, że jest taki czysty i klarowny, a jednocześnie malowniczy.

I tu Ci się przyznam, że zafascynowana Twoimi założeniami żwirkowymi - sam 'popełniłam' rabatkę żwirową.
Ale... niestety, to nie było to... Zabrakło lekkości, czystości i tego czegoś, co jest u Ciebie. Zawstydziłam się i rozebrałam w 'try miga'.
Jak widać, wcale nie jest łatwo naśladować 'miszczunia' :D :D
Pozdrawiam serdecznie
Ula
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, cieszę się, że się pojawiłaś!
Wszystkiego dobrego w nowym roku, a przede wszystkim pogody sprzyjającej naszym zielonym podopiecznym.
Piszesz na temat zimy - ja wierzę, że pozostanie łagodna aż do marca, a z jego początkiem, z nowymi siłami ruszymy witać sezon 2014. Liczę, że to będzie dobry rok, bo poprzedni wspominam średnio...
Dużo uśmiechu i pokazuj się częściej! ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Moniko, zima cię obudziła? U mnie -10 i śniegu troszkę. Ale wystarczy żeby roślinki nie marzły.
Mało zdjęć wrzucasz ale jak już coś pokażesz to z klasą ;:333

Pozdrawiam i trzymak kciuki żeby nie było powtórki z zeszłego roku ;:108
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Pojawiam się i znikam a wszystkiemu winna praca zawodowa ale nie będę się tu na ten temat rozpisywała bo szkoda zaśmiecać sobie wątek.

Im bliżej wiosny tym większa będzie moja aktywność na forum. Ostatnie słoneczne dni obudziły jeszcze bardziej tęsknotę za pracami ogrodowymi i wzbudziły cichą nadzieję że może zimy już nie będzie..
Kwiatowych zakupów jeszcze nie poczyniłam ale już zakupiłam pierwsze nawozy, opryski itp
Obejrzałam sobie wszystkie rośliny i myślę, że jak nas nic nie zaskoczy to strat po zimie raczej nie będzie. Róże są w świetnej kondycji, mają zdrowe zielone pędy (byle nie zapeszyć)

Gosia przecież wiesz, że ja w okresie zimowym tak jak mucha chętnie bym się zaszyła w jakiejś dziurze i przeczekała niesprzyjającą aurę. Ta zima jednak szybko mi minęła ponieważ ciągle siedzę po godzinach w pracy i jakoś nie mam czasu na nudę, a wręcz przeciwnie marzę by się ponudzić. Robota mnie po prostu kocha a ja nie wiem czy do końca odwzajemniam tą miłość.

Ula cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Ciebie również długo nie było i muszę przyznać, że trochę mi brakowało Twojego ogrodu w okresie letnim. Z tym miszczuniem to z deka przesadziłaś . Z adoptowaniem pomyslów mam podobnie. Często jest tak ,że zagapię u kogoś jakąś fajną aranżację i chcę ją przenieść do swojego ogrodu i okazuje się, że u mnie wcale dobrze to nie wygląda. U Ciebie nie sądzę by zabrakło lekkości, czy też czystości tylko ty po prostu nie lubisz mieć wolnego miejsca. Każdy skrawek rabaty musi być zapełniony roślinami.
Ale jedną rzecz u Ciebie podpatrzyłam i się przyjęła. Petunie sadzone bezpośrednio do gruntu. Super pomysł który praktykuję już od 2 lat.

Aguniada ja również liczę na to że to będzie bardzo pomyślny rok dla wszystkich ogrodników.Ja poprzedni także nie wspominam dobrze, jakoś szybko mi minął. Nie zdążyłam się nacieszyć urokami lata. Niestety za szybkie tempo życia.
Właśnie zatęskniłam za poranną kawa na tarasie.

April nawet nie myślę o powtórce. W tym roku marzą mi się zielone rodzinne i słoneczne święta, pełne kwiatów

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Monisiu,dobrze że jesteś.Sprawdzałam też moje róże i nie jestem nastawiona optymistycznie.Pędy są zielone ale pączki które róże wypuściły w ciepłym styczniu niestety przemarznięte.Dzisiaj jeden pączek rozłupałam i na jednych różach są w środku zielone a na innych zupełnie przemrożone.Teraz pewnie muszą wypuścić drugie pączki.Najlepiej przezimowały te, które kwitną jeden raz,one się nie spieszyły z wypuszczaniem pąków i dobrze na tym wyszły.Pozostałe rośliny u mnie jeszcze pod śniegiem,ale szybko topniej ,myślę że jeszcze kilka dni i będzie po śniegu.Tylko nie wiem czy to dobrze, bo dzisiaj słyszałam że po 20 może być ochłodzenie,na kilka dni.Oby się nie sprawdziło. :wit
Zdjęcia przepiękne,aż wierzyć się nie chce że może być aż tak cudnie w ogrodzie. ;:215
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Też się zachwycam tymi widoczkami. ;:170
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu staram się myśleć optymistycznie Większość róż i tak będę cięła ponieważ u mnie nie mogą być wysokie więc mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze. I pomyśleć, że do wiosny tak bliziutko :D
Lady-r dziękuję

Nie mam zdjęć z zeszłorocznej wiosny więc robimy alfabetyczny przegląd róż
Aladdin Palace
Jedna z niewielu która złapała bardzo wcześnie czarną plamistość - niestety chyba ma to zapisane w genach bo pomimo moich usilnych starań i tak dostała plam. Ale mam do niej słabość więc zostaje w ogrodzie.

Artemis
Dopiero pierwszy sezon i jeszcze nie pokazała co potrafi ale i tak zdobyła moje serce.
Zdrowiusieńka

cdn
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Ascot kolejna nostalgiczna do której mam słabość. Mimo może ma drugi sezon nie rozrosła się zbytnio.
Zakładam, że na mojej ciężkiej gliniastej glebie róże potrzebują więcej czasu. W zeszły roku skupiłam się na ochronie przed chorobami i szkodnikami w tym roku kolej na użyźnianie . Kupiłam rosahumus i mam nadzieję, że po zastosowaniu gleba otrzyma porcje kompostu i będzie mniej ścisła i zbita.

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Aspirina

I gdyby ktoś miał ochotę posłuchać Somewhere over the rainbow w wykonaniu Boba Marleya Polecam
http://www.youtube.com/watch?v=7MHs9qa8s1M
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Moni,na Ascot mam od dawna chęć,jak tylko znajdzie się kawałek wolnego w ogrodzie to kupię.
Chyba jedna z ładniejszych czerwonych.
Somewhere over the rainbow /moja ulubiona/Rafał mi nagrał na płytę we wszystkich możliwych wykonaniach i słucham w samochodzie. ;:215
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu założę się, że znajdziesz i to szybko. Bardzo mi się w niej podoba ten "wiatraczek" w środku kwiatka.

Somewhere over the rainbow też moja ulubiona i poprawia mi samopoczucie gdy wracam zmęczona z pracy.
Najbardziej podoba mi się w wykonaniu Boba Marleya i Israel Kamakawiwo'Ole

Baillando w tym roku dostanie nowe miejsce i inną aranżacje podpatrzoną u Asi. Miejmy nadzieję, że choć w połowie uda mi się osiągnąć efekt taki jak u niej.

Ballade

Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak miło, że się odezwałaś. Wiem, że zimą zasypiasz, ale zawsze liczę, że mimo wszystko będziesz z nami, bo tak naprawdę teraz jest najwięcej czasu. Latem będzie dużo pracy w ogrodzie, na forum mniej.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Gosiu z wolnym czasem u mnie krucho zarówno zimą jak i latem. Z tą różnicą tyko że latem bardziej mi się chce. Praca w ogrodzie mnie odpręża i mobilizuje do działania.

Baronessa mój nr 1 zeszłego sezonu

Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Moniczka :wit
Oglądam twój serial różany z podziwem, ze udało Ci się zgromadzić taki piękny dorobek. Wiele z tych róż chciałam i ciagle chcę mieć, ale.....tymczasem pooglądam u Ciebie.
Fajnie, że zdecydowalaś sie je tak porządnie przedstawić. Z nowości moich: nie wytrzymałam i robię sobie same angielki w nowym miejscu. Mało.... ale lepszy rydz niż nic ;:3
Wrociłam się też do twoich nowych iglaczków, miodzio ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam Baronessa, ale oczywiście przesadzałam go zaraz po posadzeniu. Nie nacieszyłam się kwiatami :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”