Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

Witam w Nowym Roku i szczęścia ,zdrowia i radości życzę ;:180 Oj pogoda u nas fatalna ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Dziękuję Jadziu - uspokoiłaś mnie
Elu - dziękuję, u mnie też pogoda nieciekawa, ale nic to ... wziąłem się za dalszy remont w domu, bo .... jednak nie nastąpił koniec świata i teraz już nie mam wymówki.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to pracuj w pocie czoła ,bo wiosna czasu nie będzie na takie taam prace domowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit U mnie biały ciemiernik rozwinął dwa kwiatki. A i prymulki mają kwiatki. Szybkiego zakończenia remontu. :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

:wit
Any pomyślności w nowym roku.
Podglądałam sobie twój kominek i muszę przyznać że bardzo fajny pomysł i dobra rada z tą rurą , przyda się :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kozino pisze: twój kominek ... dobra rada z tą rurą
cieszę się, że mogę pomóc - jestem jak to się mówi ... mądry po szkodzie - gdyby nie to, że mój piecyk miał nogi, które zalałem betonem, to zaraz odunąłbym go od ściany i rurę ustawił pionowo.
Tobie Emko również życzę dobrych dni.

Jadziu, Tosiu - może tak szybko ten remont się nie zakończy, ale do wiosny zdążę :)
jak już zacznę, to ... raz dwa poleci - wyrywny jestem i ... pracowity :oops:
na razie muszę wszystko wymyślić, przemyśleć, pomierzyć - jednym słowem ... zaprojektować, ale już mam to prawie na ukończeniu.
Koszty niemal policzone, dostępność materiałów sprawdzona - w połowie tygodnia chyba zacznę przebudowę, a raczej zabudowę przedpokoju.

Dwa minione dni miały po +5 z drobnym deszczem, dzisiaj +1 i śnieżek sypie - to dobrze, moje pragnienie na styczeń i luty - śnieżek (nie za dużo) i dzienne temperatury ok 0 nocne do -5.
Z robalami nie zamarzniętymi dam sobie radę - gorzej byłoby gdyby to zamarzły roślinki.

Idę na spacer - na razie po Waszych ogrodach - po południu będzie spacer w plenerze.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Any no to plan już masz teraz tylko wykonanie .,ale jak twierdzisz to będzie raz -dwa .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Any :wit to masz zajęcie na zimę, remontuj powoli to szybko Ci wiosna zapuka do ogrodu ;:3
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj pewnie do wiosny długa droga bo u mnie zimowo się zrobiło i śnieżek padał cały dzionek jest pięknie zimowo i oby ta biała kołderka leżała długo ,aż przyjdzie ta właściwa wiosna ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

kolejny Nowy Rok - kolejne marzenia, życzenia,
a Alan ... ma już swoje lata (całe 23) - już się go nie oszuka - on wie i napisał to w swojej wizytówce ....
'leczenie jest bardzo drogie i POMAGA w przedłużeniu życia"
tak, tak - my myślimy o wiośnie, o roślinkach, o nowych nasionach, sadzonkach, a on .... on tylko chce trochę przedłużyć swoje życie

Alan w ub.r. zbierał na kamizelkę wspomagającą oddychanie - niestety w płucach są takie zmiany, że ... kamizelka już nie pomoże czeka go przeszczep płuc i to najprawdopodobniej razem z wątrobą, bo ma on i płucną i pokarmową tę paskudną chorobę ........ :(

Jeśli możecie proszę zróbcie odpis 1% wypełniając PIT

nr KRS 0000097900
w następnej rubryce "cel szczegółowy 1%" wpisujemy koniecznie - DLA ALANA CELERA

a jeśli chcecie pomóc więcej - Alan ma założone subkonto w Fundacji Matio - prosi o pomoc

nr konta Fundacji Matio
BPH o/ Kraków
36 1060 0076 0000 3200 0132 9248
koniecznie z dopiskiem dla Alana Celera
Więcej informacji o subkontach w Fundacji Matio i ich działalności : tel.: 012 292 31 80, e-mail: krakow@mukowiscydoza.pl
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra!
już wczoraj radośnie zasiadłem do kompa i ..... brak łączności - ależ mnie to zdrzaźniło.
ale wiecie co?
kilka dni nie byłem na necie i .... mam 3 kg mniej ;:oj
czyźby to działało?
hehehe - chcileibyście!
a na to trzeba włazić i złazić po drabinie przez 2 dni, oraz dużo machać rączkami, a to przy cięciu piłką, a to przy kręceniu śrubokrętem, młotkiem nie zawadzi postukać, oraz inne ruchy posuwisto-zwrotne (nie mylić z frykcyjnymi) z papierem ściernym w ręce, czy pędzlem, bądź wałkiem.

Największą frajdę mam z tego, że zabudowałem szafę 3 drzwiową z drzwiami przesuwnymi za 950 zł (wnętrze zrobiłem ze starej szafy) a mój sąsiad za krótszą 2 drzwiową szafę dał fachowcom 2 300 zł. ;:138
Jeszcze nawiążę do wcześniejszego remontu kuchni - ten sam sąsiad zajrzał gdy miałem położone kafelki na podłodze (robiłem to pierwszy raz w życiu) i zaraz rzucił się na podłogę - spojrzał okiem z poziomu podłogi w lewo i prawo, przejechał kilkakrotnie po łączeniach i powiedział - lepiej położyłeś i równiej niż fachowcy u mnie :heja

Remont skończony - całkowicie nowy przedpokój z zabudowanym pawlaczem, ową 3 drzwiową szafą i wąską szafką (przedłużenie jednej ściany) na narzędzia, odkurzacz, drabinę. Dołożyłem też punkty oświetleniowe i .... mam dosyć remontów.

Byłem wczoraj z żoneczką na spacerze, zajrzeliśmy na hacjendę nakarmić ptaszki - oj brnęliśmy przez zaspy, dzisiaj było jeszcze więcej śniegu , bo byłem po narzędzia, ale jutro już wezmę się za odśnieżanie - napalę w piecu i ... zadzwonię po sąsiada - co będę sam siedział ;:136
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Any :wit Dobre :;230 prace remontowe zamiast tabletek odchudzających :;230 Zazdroszczę końca remontów ,bo w tym roku mnie to czeka ;:oj Najgorsi to ci fachowcy z "bożej łaski"a lepszych nie ma ,bo wyjechali :;230 ;:202 .Może też schudnę parę kg. :D
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Andrzejku to zazdroszczę tej zgubionej wagi . Nie nie, pracy nie. Ja też już mam dość remontów. Ale z M. postanowiliśmy, że dopóki starczy sił to sami pomachamy wałkiem.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju...a więc przyjemne z pożytecznym..
Zmiany w mieszkaniu...mniej kilogramów...a do tego satysfakcja z solidnie i własnoręcznie wykonanej pracy.
Takich ludzi się ceni ;:180 My też ...w trosce o solidność, dokładność,utrzymanie kondycji...wszelkie prace budowlano-remontowe i nie tylko...wykonujemy sami.
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Any to stolarzem też jesteś ,a ja potrzebuję stolarza takiego od szaf ;:306
Fajnie że schudłeś tusza to nic dobrego teraz dopiero lżejszy będziesz miał ruchy ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”